Model Lab

...I Torsdags åkte Josse, hennes kompis Hanna och jag till Gbg för att bli fottade på Model Lab!


Vi tog kavrt i fem tåget och var alltså i göteborg klockan typ tio över fem. Vi började vandra bort mot kungsgatan, där det ligger, och när vi väl hittat till rätt nummer stod vi utanför den låsta dörren och väntade på att klockan skulle bli kvart i sex.
Några minuter senare kommer en tjej ut genom dörren, och vi slinker in.
Inne i själva lokalen var det jätte fint, och vi träffar en tjej som säger åt oss vart vi ska byta om till våra första ombyten, vi hade med oss tre totalt. Så vi gjorde det, och sedan gick vi ut och satte oss i ett par soffor och fyllde i "kontakter" som de ringer och ger ett erbjudande att de kan få komma och bli sminkade där gratis. Om vi skrev i tio var så skulle vi få ett foto var gratis. Så det gjorde vi så klart då.

När vi gjort det fick vi själva fixa i ordning vårat hår och sedan väntade vi på att bli sminkade. När klockan var ungefär sju började en tjej att sminka jossan, och när hon var klar tänke tjejen som sminkat henne precis börja på mig, hon hade bara hunnit sätta upp mitt hår så det inte skulle vara ivägen, när någon ropade på henne. Hon sa jag kommer strax, och det gjorde hon oxå, för att berätta att hon var tvungen att hjälpa någon med en dator. Så vi väntade, och väntade... och sedan när det hade det gått en timma, och vi var skit trötta på att vänta för länge sedan, kom hon tillbaka. Jag och Hanna blev sminkade och när vi väntat på att de som var inne och blev fottade var det äntligen våran tur.

Väl inne i fotostudion hade vi skit roligt, och det var absolut värt väntandet. Vi turades om att ta ungefär sju bilder, och tjejen som fotograferade var helgrym! Hon var inte direkt den smalaste tjejen man kan tänka sig, utan snarare tvärt om, men hon visade precis hur hon ville att vi skulle sitta, eller stå. När vi fottat ett tag bad hpn oss gå och byta kläder, och sedan gick vi till ett annat ställe och fottade.
På det första stället fick vi sitta ner i en stol, på det mellersta stället fick vi stå upp vid en fläkt, och på den sista fick vi sitta i en halv glaskula som hängde i taket. Allra sist fick vi ta ett par bilder där vi satt över ett spegelbord så att vi blev reflekterade. Det var skit ballt, och jätte kul. Och direkt när vi var klara ville jag gå tillbaka och göra det igen!

Tyvärr fick vi inte ens se bilderna, eftersom vi är under 18, så vi får komma tillbaka en annan gång med våra föräldrar för att se på bilderna, och köpa några om vi vill det. Fast bilderna kostar ganska mycket. det första kostar 350 och sedan sjunker priset desto fler man köper. Men om vi köper en får vi i alla fall en gratis också. Vi får väll se hur det blir....


Sminkning på model lab
Här är i alla fall en bild jag tog efteråt, hemma i pyamas, så ni kan se hur jag var sminkad...

Jaa det var det jag ville berätta om, om om ni får ett erbjudande om det så tacka ja, för det var bland det roligaste jag gjort på länge!! :D

Temlor

Idag va en lite annorlunda dag, eller egentligen inte mer än att det kändes lite ensamt ibland.
Carro och Anna va sjuka så ja o Marcus var on our own ett tag där när c:arna va på matte o vi skulle haft svenska, men den va ju inställd. Jag o Macki gick istället o åt - själva. Vi satt där lite halvmobbade vid ett eget bord o käkade vårat äckliga laxklet med kims specialare - pizzasallad med nån sås, som inte smakade sådär himla gott mot vad det gjorde första gången vi smakade på det.

Efter bamba träffade vi Kim utanför och följde med henne in igen för hon va hungrig. Efter att hon käkat klart drog vi oss bort mot s..nånting cafet och käkade semlor :D Första för i år för mig o det va möms!

Kim och Marcus
Marcus och kim mumsar i sig semlor

Efter att vi käkat ett tag började Marcus tappa kontrollen och hans grädde hamnade lite överallt, som tillexempel på hans skor! Ingen kan lyckas som han säger jag bara...

Efter skolan hade vi i-vals grejj, när vi kunde gå runt och få reda på vad de olika i-valskurserna handlar om, så jag gick där ett tag o sen tappade jag bort alla så då bestämde jag mig för att gå hem istället.
Men när jag var på väg ut ur skolan träffade jag josefin o Hanna så ja följde med de till Kungsmässan istället och det slutade med att jag kom hem med ett ceriserosa midjeskärp för 49:- från Gina och en ljusrosa bh från HM för 129:-

När ja väl tagit mig hem blev det endel övningskörning och Top modell och nu sitter jag här vid datorn igen.
Det var ungefär min dag i helhet och nu är klockan ganska mycket som vanligt när jag sitter vid datan, så jag säger väl som igår då: Nu måste jag gå och sova om jag ska orka gå upp i morgon.
Fast imorgon har jag i och för sig sovmorgon o börjar inte fören 11:40 så det e ganska lugnt ändå.

Jaja klart tjatat från min sida!
Kjaamar Tilda :)

24 hours ago bakade jag muffins...

Måndag
Klockan började närma sig nio en måndagkväll.. Jag började känna mig trött och tänkte precis att jag ganska snart skulle börja ta dra mig mot sängen. En plötslig impuls fick mig att öppna mobilen och där möttes jag av en påminnelse som gått igång vid fem tidigare under dagen men som jag missat. "Baka till klassen" stod det lite fint där i. Fasen oxå jag skulle ju baka till klassen så vi kunde ha fikarast under textkommunikationen. Jag började rota runt bland receptböckerna och kom till slut fram till att muffins är ganska enkelt och går ganska snabbt att röra ihop, så jag satte igång.

Cirka en timma senare stoppade jag in muffinsarna i ugnen och en kvart senare var de klara. Det blev en blandning av choklad/mariannegodis-muffins. Jag tog ungeför hälften av chokladsåsen som receptet sa att jag skulle ha i, och tog även i mariannekross som vi köpt i någon butik nån gång. Det blev i alla fall något, och mina underbara klasskompisar låtsades om inte annat att de gillade dem. :D

Att socker och ägg kan vara så gott! Jag blandade i mariannekross i mjölet för att få lite mintaktig smak. Jag hällde i smeten till ungefär hälten i formarna...
Klara!

Tadaaa! Klara :)

Tisdag
Idag hände typ inget speciellt mer än att dagen var allmänt tröttsam som tisdagar brukar vara.
Efter skolan gick jag och köpte benskydd till min pappas jobbarkompis xD
Jag har hållit mitt löfte också, jag har ju lovat migsjälv och mina föräldrar att jag ska övningsköra varje dag i en vecka från och med i söndags. Tredje dagen idag alltså :)
En applåd till mig att jag äntligen börjat övningsköra igen efter ett uppehåll på typ en o en halv månad..
Nu MÅSTE jag sova om jag ska orka gå upp i morgon, så ha det gött!

Pössar   //Tilda

Monday morning

Så var helgen över och ännu en sklolvecka börjar...
Nu sitter jag här på webbdesignen i skolan opch tänker på vad som hänt i helgen.
Det började i fredags när jag kom hem möttes jag av min syrra som hade näseblod och jag fick agera sjuksyster med hennes kompis hjälp. Efter att blodet bara fortsatte att rinna hur mkt som helst fick farmor komma över tills mamma kom hem. När farmor väl kom hade det slutat blöda, men nu kände hon sig istället lite snurrig.
Senare på kvällen när mamma kom hem åkte de till Sjukhuset för att bränna blodådran som hela tiden gör att hon får näseblod.

Det viktigaste att tänka på om någon har näseblod är:

Att sitta med huvudet nerböjt (inte med huvudet bakåt eftersom blodet då åker ner i magen och man kan spy) med bomulstuss i näsan och klämma på ganska högt upp på näsan samtidigt som man håller något kallt, (is eller en påse med frysta ärtor t.ex.) mot nacken och pannan. Så ska man sitta i tio minuter, och om det inte slutat efter max en halvtimma ska man åka till sjukhuset.


På lördagen gjorde jag inte så mycket, mer än att jag var med mamma i mölndal och letade efter glasögon till henne. Hon behövde smakråd och jag följde med i förhoppning av att få köpt något jag själv samtidigt, och det fick jag vell inte direkt, mer än att vi köpte två filmer.

På söndagen slappade jag mest och sov länge. Vi fick köpt Photoshop 7,0, inte det bästa men tillräckligt mycket bättre än den version som vi hade innan för att det skulle vara värt de 999 kr som det kostade. Jag fick även övningskört! ett STORT steg frammåt för mig dvs. Eftersom jag inte ens minns när jag gjorde det sist. Det måste ha varit någon gång i slutet av november, början av december typ. Nu har vi bestämt att jag ska köra en strecka i ca en kvart om dan för att komma igång ordentligt. Hoppas att det blir av också, för det behöver jag verkligen.

Nu måste jag nog sluta skriva här så jag får gjort något på min blivande hemsida.
Ha det bra tills vidare!

pouss Tilda

Rubriiik

Väldigt nödvändig dag idag känner jag. Stressar skit mycket på morgonen för att ingeting ville vara som jag ville att det skulle vara och när jag kommer till skolan får jag det kära meddelandet att engelskan är inställd och istället för att våran underbara lärare meddelat oss tidigare så vi fått sovmorgon får jag nu sitta på skolan och vänta på att svenskan ska börja. skit kul!

Hela "rasten" satt jag och försökte komma på ett namn till vårt "filmteam" på filmkunskapen men det gick inget vidare..
Alla blev irriterade på mig när ja satt och sa förslag om allt jag såg "Fishmoose productions, blueberry produtions osv..." speciellt Marcus fick ryck på mig, fast det får han iof alltid, inget illa menat mot honom för jag e ju som jag e!
Tillslut kom jag och Anna tillsammans fram till "Barbapapamama productions" väldigt seriöst och bra namn, så om ni har några förslag tas de gärna emot!

Resten av dagen har varit allmänt tråkig och seg som vanligt, imorgon däremot har jag sovmorgon till tjugo i 12 :D

Kjaam Tilda

vilken dag är det?

Jag känner mig helt totalt borta! Jag har inte koll på dagarna längre, de flyger iväg och jag tror hela tiden att det är en annan dag än det egentligen är. Igår (Måndag om jag inte misstar mig) trodde jag t.ex. att det var tisdag och jag blev glad för att top modell går på tv på tisdagar. Men sen sket det ju sig.
Idag däremot trodde jag att det var torsdag, och jag blev värsta lättad för att det snart var helg igen. Men nej, ännu en gång förstördes mina drömmar när jag fattade att det var tisdag och att jag har spanskaglosor till imorgon och även ett matteprov på fredag.

Från en sak till en annan så blev våran Turkietresa som jag o fem kompisar ska på till sommaren ombokad igår så vi åker en dag senare istället, vi måste bara skicka in en lapp och godkänna typ. Jag längtar svin mycket och vi ska ha så skojj!

Och för att återigen byta ämne så  börjar jag få lite panik för att jag inte övningskört sedan i november typ, och jag måste verkligen komma igång igen! Även om jag tänker på det varje dag så blir det aldrig av, jag fattar inte felet på mig, men det e ju så tråkigt!! Jag måste ta tag i det o börja köra igen! jag måste faktiskt! jag fyller snart 18 :O
Innan året är slut ska jag ha mitt körkort, punkt slut!

Idag hände för övrigt inte så mycket, mer än att vi såg på våra värdelösa "fotofilmer" som vi tog i fredags, och vi skulle visst ha tänkt på eyescanning när vi tog bilderna, vilket tydligen innebar att ögonen på personerna skulle vara på ungefär samma plats hela tiden... o så hade vi textkommunikation där vi skrev staffetberättelser. Carro, Jonas, Jesper och jag slutade med en berättelse om en potatis som hette gösta och en dam som hette Beata.
 Skoj var det iaf! Resten av dagen var ointressant och fruktansvärt seg.

Jag har börjat äta mindre i skolan oxå har jag märkt... jag är alltid jätte hungrig på de sista lektionerna och även jätte trött. Jag borde kanske gå och lägga mig istället för att sitta här nu iof. Så det tar jag och gör!

Hare bra!

//Tildaa

En annorlunda fredag

Idag gick det villt till i skolan, okej det var inte på riktigt, men de som såg oss trodde nog att vi hade något sorts problem.

Dagen började tidigt med webbdesign som flöt på snabbt och bra och fortsatte sedan med en flummig mattelektion. Sedan började det roliga - Rörligbild.

 Det var våran andra lektion, och än har vi inte börjat med den rörliga bilden utan håller fortfarande på att öva oss hur en film är uppdelad, altså tog vi stillbilder för att skapa en film. 25 bilder allt som allt, med en presentation, en konflikt, och en lösning, vi skulle även tänka på det gyllenesnittet, vilket betyder att man aldrig ska placera ett föremål eller en person i mitten av en bild, utan lite mer åt höger eller vänster, för att skapa spänning.

Efter en stunds funderande kom vi fram till våran handling, vilket var:

Petter, en populär kille får syn på en tjej i skolan, Sara, och de börjar snacka. Snart är de tillsammans, men plötsligt upptäcker Petter en ny tjej, Marika, som ni märker är han en player och han försvinner in på en toa med den nya tjejen.
När Petter och Marika kommer ut ut toan tillsammans står ingen mindre än Sara utanför och köar till toaletten, och Petter får sig en smäll innan Sara rusar iväg. Marika känner sig skylldig och följer efter Sara för att be om ursäkt och förklara att hon inte visste att det var något mellan dem. Sara och Marika byter mobilnummer och snart umgås de hela tiden.
Plötsligt märker de att de har känslor för varandra och det hela slutar med att Petter ser Sara och Marika sitta och hångla på en soffa i skolan.


I rollerna:
Petter -
Marcus
Sara - Anna
Marika - Jag
Fotograf - Caroline och jag

Det var lite små komplicerat att få till våran berättelse i bilder, men vi får se resultatet på tisdag, och även då veta vad våran lärare har att säga om det.

Efter Rörligbild lektionen slutade vi och vi bar iväg till Kungsmässan för att fika och shoppa lite, det var hela fotogänget och även Elin hängde på.
Efter att ha köpt det vi skulle och käkat oss mätta på chokladbrownies med grädde gick vi till Ica och köpte godis och sedan delade vi på oss för att ge oss av hemmåt.

Fredagkvällen spenderade jag hemma with the family och glodde på film och käkade popcorn och choklad, som på tal om det är svin gott tillsammans, ett ämne vi snackade om idag i skolan.

Nu vet ni hur min dag gick till!
Hoppas ni haft en händelserik freda!


Ciao!
//Tild@Someone's watching over you

Så var denna dagen nästan överstökad och det känns som om veckorna bara rinner iväg.
Dagen började med slapp engelskalektion där vi bara skulle läsa i våra böcker och klassen skingrades åt olika håll på skolan, och jag tvivlar på att någon verkligen läste det där första kapitlet. Men det är så det går till om man är lärare och låter skoltrötta elever lämna klassrummet.

Dagen fortsatte med svenska och 118100 vet tamigfan allt!
Det började med att vi hade fruktansvärt tråkigt och plötsligt gick samtalsämnet över till mat. Vi var alla väldigt hungriga och började fråga om någon visste vad det blev till lunch. Ingen visste och plötsligt skämtade jag om att vi skunde skicka och fråga 118100, och sedan gjorde vi det.

"Vad blir det till lunch på Aranäsgymnasiet idag?" löd frågan, och sex minuter senare kom svaret.
"Idag serveras köttfärsås och spagetti och linsgryta till lunch på aranäsgymnasiet, linsgrytan rekomenderas då den är miljövänligare och imorgon torsdag blir det falukorv med makaroner eller kebabgryta med ris, på torsdagen rekomenderas kebabgrytan."

"Mums" tänkte vi, spagetti lät gott. "Hoppas det stämmer." Samtalsämnet efter gick över till hur fasiken de visste det. Var det någon som satt och googlade efter alla svar? Och stod våran matsedel i så fall på nätet? När lektionen slutade skyndade vi oss till Bamba, som vi säger här på västkusten, för att se om maten stämde...

Och det gjorde det! Linsgrytan stämde i och för sig inte, men det var deremot qorngryta.

Så en varning till er alla där ute, 118100 har ögonen på er så tänk på hur ni beter er.

Resten av dagen flöt på ganska så snabbt och kvällen slutade med onyttig midda från donken, ett par nymålade naglar och top modell.

That's all from me today

 XX Tilda

Varning för halka!

Idag vaknade jag upp trött över att börja skolan igen efter jullovet. Jag gjorde mina vanliga sysslor och plötsligt när jag ska äta frukost tittar jag ut genom fönstret... SNÖ! Det snöar för fullt ute, och senast igår regnade det. "Akta så du inte halkar när du går till skolan, det är glashalt" säger min mamma innan hon åker till jobbet.
Och visst har hon rätt.

1) Hon är en mamma, de har alltid rätt, hur frustrerande det än kan vara.
2) Det pissregnade igårkväll och under natten var det flera minusgrader.
och sist men absolut viktigast 3) Det låg massa snö över som gömde halkan.
Och det var precis det trean berättar för oss som gjorde min dag när jag vandrade iväg hemmifrån.
Allt gick bra, förutom att jag måste sett ut som om jag skadat mig på något sätt så som jag stapplade fram på hala skor och tog så små steg jag bara kunde. Men plötsligt förvandlades jag till bambi på hal is, då en stor ispöl plötsligt befann sig under mig, och innan jag han tänka något låg jag på ryggen med bena upp i luften.
Efter att nästan ha ramlat igen lyckades jag ta mig upp på benen och fortsätta min väg mot skolan, full med snö på alla möjliga trevliga, och mindre trevliga, ställen.
Väl i skolan var det ganska slappt då jag slutade redan vid ett. Efter en spanska lektion som segade sig fram i sakta 3 km/h typ, sprang jag i princip ner till skåpet och tog på mig kläderna. Dags att möta halkan igen. Men det var det värt!
Jag skulle få komma hem och äta, vilket jag knappt gjorde på lunchen eftersom den innefattade äcklig pyttipanna eller någon sorts korvsås med ris.
När jag kom hem bakade jag scones och kröp ihop i soffan och tittade på reprisavsnitt av Desperate.

Resten av min dag är mindre intressant eftersom det mest handlar om ännu mer tv, lite data och ett par varma mackor till middag!

Hoppas ni haft en mindre halkig dag än jag!
och hoppas att morgondagen inte  innebär is!

Puss på näsan

Gott nytt år!

Ska väl börja att säga Gott nytt år på er! Hoppas att 2009 blir ett bra år, jag har iaf ett par saker att se fram emot, och jag har ett "nyårslöfte" dvs att ja ska ta mitt körkort innan året är slut.

Idag vare en slappisdag eftersom det va 18 års fest hemma hos Anna igår och det blev ganska sent.
 Vi hade skit roligt och kvällen avslutades med att vi spelade spel och klockan 20 över fyra gick jag till slut och la mig.
Fyra och en halv timma senare gick jag upp och hjälpte Anna att diska.
Medans vi väntade på att gå till tåget spelade vi tjejsnack, och jag fick ringa ett samtal till Marcus (som inte är tjej, men som var med ändå) pappa och fråga om han kunde laga min cykel.
Efter att jag kom hem har jag legat i soffan och tittat på filmer, och snart beger jag mig tillbaka till tv:n för att titta på Bones som börjar om 3 minuter.

Imorgon blir det tillbaka till jobbet, och förhoppningsvis bli klar där så att jag kan få vara ledig de sista två dagarna på jullovet.

Ha det bra!
Pöss