Bra Zebra

Sedan vi börjar denna kursen med responsiv design har jag varit ovanligt uppmärksam på mobil användning ac webbplatser. Det blir väl så automatiskt när man lär sig något nytt såklart. 
 
Jag har till exempel fortfarande skador från rörligbild kursen på gymnasiet, vilket är fem år sedan. Där fick vi lära oss om vikten att klippa i scener i en film. Än idag sitter jag och stör mig på om håret ligger olika i scener som är ihopklipta i filmer. eller om huvudrollen håller armarna på olika sätt. Det är sådana småsaker som ingen ska märka, och därför fuskar de som klipper ibland för att göra det enklare. 
 
I allafall, tillbaka till det där med responsiv design så fick jag till exempel ett utbrott igår när jag försökte kolla mailen på hotmails webbplats på mobilen. Det gick inte att zooma ut, och det gick inte att röra sig. Jag blir nästan lika irriterad som jag blev igår bara av att tänka tillbaka på det nu...
 
Knäppt hur mycket man påverkas av kunskap. Jag känner redan att denna kursen typ vart den viktigaste, roligaste och mest lärorika kursen hittils, och jag har inte ens genomgått halva kursen än... det måste dock vara ett bra betyg?
 
okej, så tillbaka till verkligheten så sitter jag alltså hemma och pluggar idag. Och det är på kurser som denna - när det är kul och man fattar - som det verkligen går BRA att plugga hemifrån. Timmar kan flyga förbi för att man sitter och pillar och grejar, och man vill inte släppa detaljen förens den är fixad!
 
Ikväll ska vi köra pubquiz - favorit i repris på förra veckans filmquiz, fast på annan pub och med annat tema.
Det ska bli välsand skoj! Häromdagen gjorde jag faktiskt en lag-bild till oss. 
För att enkelt förklara lagbilden: Förra veckan pratade vi om att John ska åka till Amterdam där är folk höga, och på nått sätt ledde den konversationen till en zebra. När vi skulle bestämma namn blev det därför Bra zebra. 
Sedan kom vi plötsligt på att han som ledde quizet var Australienskare, och skulle läsa det som BH Zebra istället. Då skrev nadja till DD efter namnet, så då blev det "Bra Zebra DD" (Double D)
 
Här är i alla fall min otroligt snygga (photoshopade) bild!
 
 

Underbar höst-söndag!

Igår hade vi en sån mysig söndag!
Vi började med chill och frukost, och tog oss sedan en sväng ut på stan.
Det bästa med att bo i Göteborg är defenitivt att det är så nära och enkelt, och framförallt mysigt att vara åka ner på stan en sväng. Vi vandrade lite i affärer och åt sedan en sen lunch. På vägen hem handlade vi mat och köpte bingolotter för en mysig kväll hemma.
 
Väl hemma lagade vi storkok i form av svampsoppa! Den blev sjukt god! Och vi har mängder kvar, eftersom vi lagade tolv portioner. Sedan när soppan var klar kom Albin och Maria och vi åt och spelade bingo. 
Inga vinster för mig, men Lukas lyckades vinna en ny bingolott, så nu blir det spel igen på söndag! 

:)

Innan igår skulle jag inte jobba förens 6 december nästa gång. Hyfsat skönt, men även lite dåligt för ekonomin såklart. Nu har jag helt plötsligt fyra pass på de två veckorna som är kvar av november. Skönt att veta att man lätt kan få tider om man behöver det i alla fall!
 
Idag har jag kört hemmaplugg. Jag har faktiskt haft heldagar både igår och i tisdags i skolan. Det händer inte så ofta! och dessutom hade jag halvdag i måndags. Så hyfsat skönt med hemmaplugg idag!
 
Dessutom har jag klippt Chilous klor för första gången idag. Det gick bra. Han blev lite otålig i slutet bara, men han är så duktig! Det känns som han vet att man bara försöker hjälpa honom när man gör något obehagligt. Så han försöker alltid hålla sig även om han stretar emot lite. 
Det var dock lite svårt att klättra i trädet efteråt.. hehe! 
 
Biljetter upp till Stockholm har jag också fått bokat idag! Så det blir en liten tur upp för att besöka min efterlängtade syster innan jul! Kan försöka passa på att lösa lite julklappar i Stockholm då också kanske. Där finns ju lite grejer man inte hittar i butiekerna här hemma i Göteborg! 
 
Några bilder på fotomodellen också såklart!
 

Mobilanpassning på bättre vis

Ny vecka och ny kurs.
Jag har tappat lite av mitt aktiva bloggande. Jag har ingen inspiration till det, och så glömmer jag bort det hela tiden. Ni får istället följa mig på mitt instagramkonto för katten om ni vill se om jag lever. Där uppdaterar jag titt som tätt.
 
Nu har vi som sagt en ny kurs i skolan, och en rolig sådan. Den handlar bland annat om anpassning till mobila enheter. Vilket känns både kul och användbart! Jag själv använder ju ipaden mer än datorn i dagsläget, så jag vet ju själv hur störande det är att komma till webbplatser där innehållet inte är anpassat för olika skärmar. Det värsta av allt är när man kommer in på mobila sidor so man inte kan komma till ordinarie hemsida på. 
 
Ett skitbra exempel på det (om ni är intresserade) är Svenska spels hemsida. HÄR har ni ordinarie hemsida, och HÄR har ni mobilvarianten (det går att kolla även på en vanlig dator) Jag kom in på mobilsidan med min ipad, och kunde inte på något sätt komma in på ordinarie hemsida. Så sjukt dåligt!! 
 
Så jag ska jobba för en bättre mobilanpassning för världen!

jul-längtan

Så sprang tiden återigen iväg sedan jag bloggade sist. 
Vad har hänt sen sist då? Jaa, lite jobb, en fest, en bakisdag och skola. 
 
Såhär såg vi ut på Halloween i år!
 
Nu har jag kört på oläskiga kostymer två år i rad, så nästa år får jag nog ta o va något megaläskigt mes massa blog för att ta ikapp. 
 
Denna veckan har det vart slutspurt på kursen. Inlämningsdagen för sista uppgiften är idag, och jag skickade precis in min. Imorgon kör vi igång nästa kurs som handlar om formgivning av hemsidor, så att de ska passa för bland annat mobiler. 
 
Nu sitter jag och gör en jullista... jag vet inte vad som händer med mig! Jag vill bara ha november överstökat. Jag vill mysa med glögg och tända ljus. Men det känns fortfarande för tidigt. Men eftersom jag nu gör en lista med julmusik så kanske det strax är dags att korka upp första glöggen oxå?