att ta ut en innekatt

 
Att gå ut med en katt är för det första ganska konstigt. För det andra är det onaturligt både för katten och människan. För det tredje är det INTE lätt! Idag kurrade Chilou när jag satte på honom kopplet. Men när det väl var på var han inte nöjd. Han lägger sig i protest och ålar runt på golvet. När jag lyfter honom är han lealös som en trasdocka och sen vill han inte gå in självmant i buren. 
 
Den nya buren jag köpte i förra veckan är dock perfekt för detta, eftersom man kan öppna en lucka i taket och släppa ner honom. Det blir svårare för honom att streta emot då. 
Väl ute är han nyfiken och försiktig. Han är inte rädd, men ändå något åt det hållet. 
Han drar sig mot mig och vill bli kliad på huvudet, och det känns som någon sorts tacksamhet för antingen att han får komma ut, eller för att jag är bredvid honom i det lite läskiga. 
Konstiga ljud gör honom nervös. Idag var tredje gången han fick gå ut, och jag skulle nog inte vilja säga att det gick varken sämre eller bättre än första gången. Han vandrar runt lite, ofta hukad. Lägger sig ner, rullar runt. Går lite till och så fortsätter det. 
 
Sedan efter ett tag börjar han bli mer nervös, ofta i kombination med ett ljud på andra sidan innegården. Förra gången vi var ute fick han nästan panik i slutet. Idag gick han till dörren vi kommit ut igenom, och jag tolkade det till att han ville gå in. Så jag lyfte upp honom, gick tillbaka till buren och så gick vi in. 
 
Jag tar alltid ut Chilou i buren i hopp om att han inte ska tolka ytterdörren som en väg ut. Vilket han dock gör lite ändå. Inte så svårt att slå ihop ett och ett eftersom han ser ut från buren. 
När man  väl har kommit in igen är han ofta lite otålig och springer till dörren så fort han hör ett ljud utanför lägenheten. Idag verkar det ha gått över ganska fort, men det kanske är för tidigt att säga. 
 
Han kommer antagligen vänja sig och bli mindre rädd om man bara fortsätter ta ut honom med jämna mellanrum. Det som känns så skönt med att ta ut honom på innergården är att om han skulle rymma ur kopplet så kommer han inte så långt. 
 
 

Vardagen tuffar på

Då kanske det är dags att kika in här igen. En härlig fredag utan stress i skolan som ligger i bakhuvudet. 
Igår började vi ny kurs, med kursintro på engelska. Det är fyra internationella studenter som läser kursen ihop med klassen, och därför kommer föreläsningar och material vara genomgående på engelska. Dock kommer vi få skicka in arbeten på svenska. 
När frågan om vi måste prata engelska på seminarium kom upp så var svaret att "nej det måste ni inte om ni känner att det är svårt, då får en lärare översätta" HAHA! löjligaste någonsin ju... Jag pratar hellre på engelska själv än att en stackars lärare ska behöva sitta och översätta det jag säger till engelska åt mig!
 
Jag hade en komplettering från förra kursen som jag satt och fixade till idag. Förutom det har jag inte gjort mycket vettigt. Städat ur Chilous kattlåda och bytt ut sanden är väl det enda som kan räknas som produktivt.
Uppgiften jag fått komplettering på visste jag redan att jag skulle få komplettering på. Boken man behövde för att göra den hann jag inte få tag på innan uppgiften skulle in, och skolans bibliotek hade inte boken inne som kurslitteratur eftersom lärarna glömt att berätta det. När jag åkt ända till Borås bara för att sitta med boken fick jag till svar av bibliotikarierna att "nej vi visste inte det, men vi har beställt den, så den kommer om en till två veckor". Ja men va bra...
 
Dagen innan uppgiften skulle in (typ en halvtimma efter jag redan skickat in arbetet) skrev lärarna om detta och att de som inte fått tag på boken kunde få förlängning. Så jag var redan förberedd på att komplettera källorna som saknades. 
 
Jag längtar så efter våren och sommaren, samtidigt vet jag inte rikigt vad jag vill göra med den. Som det ser ut nu så blir det väl jobb på Maxi. Men jag kollar flera dagar i veckan efter något annat/kompletterande som drar sig åt webb-hållet. Det verkar dock inte finnas många sommarjobb på den punkten. Jag hittar desto fler jobb på heltid som låter jättekul! 

you only need the light when it's burning low, only miss the sun when it starts to snow

Det har varit en helg med jobb, födelsedagsmiddag, brunch och mer jobb.
Nu är det tillbaka till plugget och dags att sätta igång på kursens sista (och största) uppgift.
Denna kursen har gått sjukt fort, och jag börjar stressa upp mig för denna terminens sista kurs som innebär att jag ska hitta ett företag att hjälpa göra om sin webbplats. 
 
Jag vill såklart passa på att få lite kontakter i det sammarbetet, samtidigt vet jag att jag måste ta en webbplats som är ganska ful/inte särskillt funktionell för att jag ska kunna hjälpa dem att förbättra den. Mina kunskaper inom kodning är ju inte tillräckligt bra för att göra värsta proffesionella webbplatsen tyvärr... 
Ja, lite stress över att bestämma mig för vem jag ska kontakta helt enkelt!!
 
Förutom att det känns jobbigt att tiden går fort i den bemärkelsen så känns det skönt att tiden går fort mot våren. Det känns verkligen att det håller på att bli ljusare ute, och solen har visat sig i två dagar nu, vilket både höjer humöret och gör mig piggare om dagarna! 
 
 
 

Fitbit Charge

Det här träningsarmbandet vi har köpt psykar en på ett så sjukt bra sätt! De tillfällen då jag tidigare av lathet valde vagnen väljer jag nu istället att gå. Det enda som stoppar mig är pissregn. Jag har varit ute och gått måndag, tisdag och onsdag denna veckan. Så himla skönt att komma ut och få en paus från plugget samtidigt som det är jättemysigt med all snö! 
 
Vi kör tävlingar varje vecka, och även om jag oftast förlorar eftersom de jag tävlar mot jobbar med jobb där de går hela dagarna (medans jag sitter framför min dator och pluggar) så är det en himla bra sporre för att försöka hänga med ändå! Man vill ju inte se allt för lat ut, samtidigt som man gärna vill nå sitt stegmål. 
 
Mitt stegmål har jag satt på 13000 steg. Det är ganska mycket när man sitter hemma om dagarna. I måndags gick jag drygt 17000 steg, medans det igår bara blev dryga 9000 steg. 
 
Måste säga nu när jag haft den i ungefär en månad att den var riktigt värd pengarna!! 
 
 
 

2 februari 2015

Plötsligt infann sig ett enormt sug att skriva av mig. Jag vet inte om detta betyder någon slags återupplivning av bloggen, det återstår att se. Så eftersom det var ett tag sedan sist så kan vi väl köra en liten återkoppling på vad som hänt sedan julen.
 
Jag insåg att det var den 17 December jag bloggade sist, så om vi vrider tillbaka klockan till december 2014:
Julen spenderades i Kungsbacka. Vi åkte hem till mina föräldrar dagen innan julafton och hade uppesittarkväll med bingo. Julafton spenderades alltså även den hos mina föräldrar med Johanna, Alex, Lukas och Chilou. 
Chilou lyckades försvinna och vi letade efter honom i säkert 40 minuter i rädslan om att han på något vis lyckats smita ut när vi öppnat någon dörr. Han hade gått och lagt sig i en garderob och sov där helt ovetandes om kaoset som pågick utanför.
 
 
 
Juldagen var vi istället med Lukas familj, lite mer folk och rörelse och Chilou gick och gömde sig bakom en tv och sov där gott hela kvällen. Vi hade en jultomte till barnen, och julklappsleken och en stor skaldjursbuffé. Skönt att slippa julbuffé två dagar i rad!
 
 
Nyår spenderades även den i Kungsbacka, hos Albin och Maria. Vi hade en grymt trevlig kväll med quiz, trerätters, ölspel och tolvslaget uppe vid vattentornet. 
 
Sedan kom januari och vi hade bestämt oss för att en gång för alla ta tag i våra liv. Vi införskaffade varsin Fitbit aktivitetsarmband, och har promenerat ända sedan dess. 
 
 
5:e januari fyllde Anna år, och vi var ute och åt tapas för att fira detta! 
 
 
Skolan drog igång och tillbaka till plugget, som jag förövrigt redan är trött på igen. (Jag satt och kikade på lite jobbannonser förut och är så grymt sugen på att börja jobba och få användning av det jag lärt mig - och tjäna pengar såklart) 
 
Sedan tog Anna examen och det blev examensfest med blandade människor i alla åldrar. Även det var en väldigt trevlig kväll! Hurtiga som vi blivit gick vi sedan hem därifrån mitt i natten. Dryga fyra kilometer, och över hela johanneberg. 
 
Sedan fyllde Lukas år dagen efter, och vi gick faktiskt ut och spelade en runda frisbeegolf! Riktigt kul att komma ut igen, jag har faktiskt saknat det! Det är både kul och ett trvligt sätt att umgås och röra på sig samtidigt!
På kvällen bjöd vi på middag, både Lukas och min familj var här och vi hade det riktigt mysigt!
 
 
Nu i helgen hade vi Lukas 25-årsfest i Vallda bygdegård. Det var maskerad och vi hade en riktigt lyckad och rolig kväll! Massa att städa igår dock, men vi (mest jag, medans lukas var bakis och pratade i telefon med säkert 20 pers) städade på och fick sedan skjuts av världens underbaraste föräldrar ända hem. Vi lämnade dessutom bort Chilou för första gången, och Lukas fantastiska föräldrar fick äran att passa honom.
 
 
Chilou har föresten blivit kastrerad, det var en hemsk erfarenhet!! När vi fick hem honom var han helt drogad och kunde inte resa sig och gå förens morgonen därpå. Jag sov knappt någonting på hela natten eftersom jag var rädd att han skulle ramla och slå sig eftersom han ville sova i vår säng. Nu är han dock som vanligt, och vi har inte märkt någon större skillnad på honom. 
 
Jag har säkert glömt en massa saker, men det är i alla fall en kort summering av senaste månaden!
 
Vi har hunnit vara magsjuka, och därmed slarvat jättemycket med både mat och träning de senaste veckorna. Det är dags att skärpa sig och återgå till hur duktiga vi var de tre första veckorna av januari!! Beach 2015 är vårt år!!
(min beach 2015 startar dessutom i Mars när jag ska till Lanzarote för att fira att pappa fyller 50, dags att skynda på!)