50-öringens sista andetag


Gissa hur mycket godisgrisen köpte?
Pappas kommentar i affären: Jaha, när kommer det vara slut då? På söndag eller?

Nejdå, jag ska få det att hålla längre! om jag har tur...

Det blev 1,5 kilo.
Mums!


Charlie st CloudJag tänkte helt oskyldigt fråga på medlemssidan på Sf.se om det var någon som visste om Charlie st Cloud planeras att visas i Sverige.
Jag vill ju inget hellre än att se filmen, och på den officiella hemsidan står det att den ska ha sverige premiär 3 December. Men på SF nämner dem inte filmen som kommande...

Nej då vill inte Sf låta mig fråga frågan utan att skriva in vilken film som jag frågar om, och eftersom Sf inte vet om Charlie st Cloud, så vill de att jag ska skriva in filmen som en ny film, och sedan bevisa med hjälp av en länk att filmen finns på riktigt.

Så jag skriver in filmens namn, och kopierar sedan in adressen till IMDB, som SF själv föreslog att man skulle göra. Nej då säger de att sidan inte bevisar tillräckligt att filmen finns.
Så jag fick inte ens fråga frågan.

Man kan ju knappast känna sig mer motarbetad... eller?


Sömntuta


Jag är så galet trött. Somnade efter tre någon gång efter att ha legat och vridit mig fram och tillbaka utan minsta tecken på sömn. Sedan vaknar jag vid åtta. Nej, det är inte dags att gå upp än sa jag till mig själv och kröp ner under täcket för att slippa se ljuset.

Sedan vaknade jag halv tio och bestämde mig för att gå upp och inte sova  bort hela dagen. Känner mig som en zombie. Ögonen känns som om de går i kors och jag vet inte vad.

Jag har mailat en kille om en praktikplats. Först ringde jag, men han ville att jag skulle maila och berätta mer om mig själv där. Så vi får la se vad han tycker.

Det är nog allt jag lyckats åstadkomma idag än så länge.
Eller nej, jag har lyckats använda våran scanner. Jag har aldrig förstått hur den fungerar, men det visade sig att det inte fanns någon påslagningsknapp, utan alls som behövde göras var att sätta i sladden (som låg rejält gömd) och sedan var det bara att slänga in papprena och köra på. Nu kan jag det oxå.

! - - - !


Hoppas ni gillar den!

Satt och tittade igenom bilder på datan när jag funderade på vad jag skulle göra för header och började längta till London något helt sjukt. Typ bästa staden som finns!
Massor att se, göra och massor av affärer att shoppa i ( Primark in my <3 )


Ledig dag

God kväll!
Mycket bra dag med mina små flickor!
Vi käkde lunch på Espresso house, och när vi suttit där och snackat så skulle Carro träffa sin jobbcoach, så jag och anna satte oss i källaren i biblioteket och väntade. När Carro var klar kom hon ner och gjorde oss sällskap.
Vi satt och pratade i flera timmar och en kille tyckte vi skrattade för högt och sa till oss att vara tystare eller gå någon annanstan. Så vi var tvugna att sänka rösten, men sedan satt vi där tills klockan sex när vi trodde dem stängde. Men det visade sig att dem inte stängde förens klockan åtta. Jag gick och handlade mat på Ica, och cyklade sedan hem.

Japp, jag vet inte, jag har inte så mycket att säga egentligen. Men nu vet ni!


God morgon förresten!

Nu ska jag göra mig i ordning, och sedan ska jag cykla ner och ha möte med någon på arbetsförmedlingen. Vi ska prata om det här jobbgaranti sakerna och bestämma hur jag ska göra nu typ.

Efter det ska jag cykla snabbt som en racerbil eftersom jag har bestämt möte med Anna och Carro på Kungs samtidigt som mitt möte slutar. Men det borde la inte ta så många minuter att cykla den biter...? kanske fem-tio!?

Nu vet ni hur min dag ser ut! ;)

Ha det underbart!


Made my day

Mitt CSN-kort gjordfe precis min dag.
Härromdagen om jag på att det snart går ut, och eftersom jag använder det ganska ofta på alla våra Espresso house fikar så blev jag jätte ledsen.
Syrran sa att det bara gäller till den 1 Oktober och jag fick lite smått panik.
Men nu kollade jag på det och såg att det gäller ända tills den 31 Oktober! YIHA! :D

datanörd

Tjingeling
Lyckades precis öppna hjälprutan när jag skulle skriva ett utropstecken!
Är ganska jätte trött i huvudet efter en hel dag framför datorn.
Kommer snart drömma mardrömmar om siffror.
Som ni kanske märker har jag jobbat idag igen, men imorgon är jag ledig, och då ska jag ner till arbetsförmedlingen en sväng, och sedan ska jag träffa mina flickor!

Nu ska jag fortsätta titta på idol och slappa lite! :)

Teoriprovet avklarat

Väckning klockan sex, för att sedan befinna mig på krokslätts fabriker halv åtta.
Jag kom dit, och det var bara fyra andra personer där. Två som skulle köra upp och en som oxå skulle göra teorin. Jag gick in i ett fotobås och fotograferade mig, och när jag kom ut var det plötsligt massor av folk i rummet. Jag anmälde mig i receptionen och skrev på det som sedan kommer bli mitt körkort.

Sedan satt jag och väntade i en halvtimma. Inte bra om man är jag. Jag blev så jäkla nervös. Helt iskall om fingrarna och knäna var helt skakis så jag funderade starkt på om jag verkligen skulle klara av att resa mig när det var dags.

Det gjorde jag. Vi gick in i salen och ställde oss längst ner, och sedan blev vi uppropade. Vi lämnade in vårat ID hos henne och skrev under ett papper. Sedan satte vi oss vid datorerna och fick köra igång när vi var redo.

Det kom en massa frågor om saker som jag aldrig ens tänkt på tidigare, som vart man ska sätta fast wiren till släpvagnen, och hur många färre människor som skulle dö om alla höll hastighetsbegränsningarna. 

Jag har nog aldrig varit så nervös över att trycka på en knapp innan. Men jag lyckades trycka på avsluta - och det stog GODKÄND! jag blev helt chockad. Trodde inte på det, och när jag skulle hämta mitt ID och mitt intyg så skakade hela rösten när jag tackade. Sedan var det två dörrar ut ur rummet. Jag var tvungen att fråga för att veta vilken jag skulle ta...

Mamma hämtade upp mig, och vi åkte iväg och jobbade.
Resten av dagen kändes ganska bra, det kändes inte riktigt lika jobbigt att jobba eftersom jag hela tiden kom att tänka på att jag klarat teorin.

I bilen på vägen hem blev jag omkörd av en bil med släpvagn, och jag tänkte direkt "hur fort får den köra?" innan jag hann tänka ut svaret stoppade jag mig själv. Jag behöver inte repetera det längre! Jag är teori skadad!
Och gissa om det ska bli skönt att slippa plugga teori ikväll! Nu kan syrran få mina böcker!


Hur cool är inte jag som har ett passerkort så jag kommer igenom alla dörrar i hela huset??


Jag har faktiskt ingen lust att blogga nu

Så jag skiter helt enkelt i det...

Lööördag

Ni kan vara lunga. För det är jag. Jag kommer överleva. Jag har köpt ny lypsyl!

Jag har även köpt en fotobok.
När mamma och pappa beställde mitt studentplakat så ingick fri framkallning av 50 foton, så jag skickade in bilder från balen och studenten och fick dem framkallade. Efter det har dem bara legat och samlat damm, så nu tänkte jag göra i ordning fotoboken med dem bilderna i!

Nu ska jag fortsätta se på film och käka godis. Jag ser på film ganska ofta har jag kommit fram till...

Narkolepsi-attack??

Hejsan! idag har jag varit och jobbat igen. Helt galet trött var jag i morse.
Men jag tog mig upp, och så övningskörde jag till jobbet, och jag började känna mig ganska pigg, men så när jag varit på jobbet i ungefär tio minuter kändes det som om jag skulle somna. Typ bara ramla ihop där jag stod. helt knäppt.

Så när klockan var runt halv nio och jag fått igång datorn och börjat göra det jag skulle göra så mindes jag plötsligt inte hur jag skulle göra, jag hade antecknat, och vi hade kopior där vi hade ringat in vilka fält jag skulle fylla i. Men jag kunde inte minnas, och den sa att något var fel. Jag höll helt seriöst på att bli galen och kände för att ställa mig upp inne på kontoret med lugnt arbetande människor och skrika och slita av mitt eget hår. Sedan plötsligt, som från ingenstans kom lösningen. Plötsligt mindes jag hur jag hade gjort häromdagen, och allt löste sig.

Efter jobbet kollade jag på Kung fu panda, sjukt rolig film! sedan blev det thai mat, och nu tänkte jag glo lite mer på film!

Ha en bra fredag allihop!

Crap!

Vi har ingen lypsyl hemma - MY LIFE IS OVER!

hemmagjorda chips

Nu har jag kommit hem från arbetsförmedlingen, de snackade lite om vad jobbgarantin går ut på, och sedan fick vi bokat in ett nytt möte där jag ska träffa nån och vi ska prata om vad som passar för just mig.
Så det blir att gå tillbaka nästa vecka igen.

Jag hade ju tänkt plugga lite teori på körskolan, men det blev det inget av eftersom det var helt fullt där inne, och jag kände inte för att sitta och vänta en halvtimma som sist.

Strax ska jag iväg till jobbcoachen, men först tänkte jag spana om det fanns några jobb att söka medans jag äter mina hemmagjorda chips som jag precis stekt till.


hola amigos

God morgon!
Håller på att göra mig i ordning lite. Tänkte nog ta en tur förbi körskolan och göra lite teori innan jag tar mig bort till arbetsförmedlingen. Vi ska prata om jobbgaranti, alltså att jag antagligen ska få arbetslöshetsersättning.
Jag undrar lite vad de kommer att säga om att jag jobbat två dagar, men det löser sig la antagligen...

Japp, nu ska det på lite smink, och sedan frukost!

See ya!

Om ni ville veta

mmmm...
jag är sugen på tomat och mosarellasallad!


allt tar slut

Jag gick till bilskolan för att göra teori, men det var helt fullt. Jag satt och väntade i en halvtimma, eftersom jag ändå hade lektion en timma senare. Sedan blev det äntligen ledigt, och jag satte mig och gjorde lite repetitionsfrågor.

Sedan hade jag min sista lektion, som var en dubbellektion.
Efter att den första halvan var klar, tyckte egentligen läraren att vi var klara, men eftersom jag hade en lektion kvar så körde vi runt och repeterade lite allt möjligt.

När jag kom hem klippte jag gräset. Stg och försökte dra igång gräsklipparen hur länge som helst, men den startade inte, så jag klampade surt in och bad pappa om hjälp. Jag hade glömt att hålla inne en grej som man måste hålla inne för att skithögen skulle starta. Gissa om jag blev ännu argare.

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och prata om jobbgaranti, och sedan ska jag träffa jobbcoachen för sista gången. Allting att göra på dagarna tar typ slut snart, och jag har fortfarande inget jobb. Vad fasen ska jag göra på dagarna sen? Förutom att söka jobb då...

gamla mobilbilder

Jag satt och tittade igenom bilderna på min mobil, och kom ihåg en massa roliga minnen.
En bild säger ju mer än 1000 ord...


god morgon

 Några bilder från de två passerade dagarna:

bild som sitter på varje spegel inne på toaletterna på mammas jobb.


Denna fontän-fiskedammen står nere i cafét, och den är jätte läskig. Vi satt vid ett bord på den nivån fotot är taget, och fiskarna simmar upp i rören och tittar ut över cafét.
Undrar vad fiskarna tänker när de simmar där uppe!


trötter

Ännu en dag på mammas jobb. är för trött för att orka blogga, och jag kommer ändå inte på något intressant att skriva om, så vi hörs kanske mer imorgon!

Valet 2010

Tar en paus från jobbandet för att klaga lite på oss svenskar.

Jag skäms för Sverige. För att så många människor i vårat land inte tycket att alla är lika mycket värda eller har samma rätt. Det är pinsamt att vi låter SD komma in i riksdagen. De vill ha bort 90% av all invandring, och skicka hem de - speciellt islamer - som redan bor här.

Seriöst Svenskar, skärp er! Skulle inte ni vilja ha rätten att flytta till ett säkert land, med den chans att börja om om ni behövde det? Jag blir så irriterad när jag tänker på det. Men gjort är gjort, så jag antar att det är dags att ta tjuren vid hornen och försöka kompromissa med SD och få dem att sänka sina "krav".

Det finns många jobb här i sverige som vi svenskar inte själva vill ha, vilka ska ta dem jobben om invandringen slutar? Jag tycker invandring berikar ett land. Sedan är det klart att det kan behövas gränser ibland, men hur många svenskar skulle vilja jobba som städare? Flera invandrare tar gladeligen emot ett sådant jobb som tack för att de får flytta till ett tryggt land. 

Jag tycker vi borde tänka på hur bra vi faktiskt har det, och att alla inte har det lika bra. Det spelar ingen roll om man kommer från kina, afghanistan spanien eller sverige, man ska ha rätten att flytta till ett annat land om man behöver det. Hade inte du velat det om du behövde det? Det finns de som hotas till livet, och de som bara har det allmänt dåligt. Alla förtjänar en andra chans. Istället för att skicka iväg invandrarna tycker jag vi ska satsa på att hjälpa dem att komma till ro här, och lära dem svenska så att dem kan skaffa sig bra jobb och sedan försörja sig själva och sina familjer.
 
Jag är i alla fall glad för att Alliansen vann. Resten löser sig antagligen. 20 mandat är ju inte så många...

jobb

I morgon ska jag jobba!
Pengar, Yiha!

Jag ska med mamma till hennes jobb och hjälpa till lite, så om ni inte hör särskillt mycket av mig så är det därför!


Spännande

Nu har jag varit och röstat, så nu är det la bara att vänta tills ikväll för att se resultatet!
Jag hoppas för allt i världen att inte Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen!!!

så kan det gå

Hej!

Igår kväll när jag var ute och övningskörde till och från affären så var det vilda djur överallt.
Okej kanske inte direkt vilda djur, men det var i alla fall två djur på vägen. Först var det en hare som var uppe på en bro och sprang omkring i panik eftersom den inte kunde hoppa ner från den höga kanten. Det var lite läskigt eftersom det var så mörkt och jag knappt såg vart den tog vägen. Sedan var det en katt som sprang över vägen. Mörkerkörning på hög nivå?

Så idag hade jag testuppkörningen. Jag är inte alls nöjd med hur det gick. Fick lite tips om vad jag behöver tänka på, men han sa att det kommer gå bra för mig på uppkörningen i alla fall.
Nu ska jag övningsköra så det ryker om det, för kommer jag köra som jag gjorde idag på uppkörningen så kommer jag döda mig själv. Så arg var jag på mig själv idag!

Efter det gick jag hem och tittade på film och tröståt lite chokladbollar. Nu känns det lite bättre i alla fall, och jag har kommit fram till att jag är för hård mot mig själv, och har lite för hårda krav. Men samtidigt så kanske det är lika bra, så att jag verkligen är redo för uppkörningen sen...


Lunch time


Hyllningsinlägg till dessa kebabsåserna!!
Så sjukt goda! Jag gillar vitlöken mest!

Gillar ni kebabsås så måste ni prova dessa! Vi har köpt dem på Ica Maxi!
De passar till allt!! ;)

Inlägg nummer 700

Detta är mitt 700:ade inlägg. Låter ganska lite, men samtidigt mycket... haha!

Idag var jag uppe med tuppen (9.00) för att åka till gymmet.
Jag cyklade iväg med syrran som skulle börja skolan vid 10 - gymmet ligger typ vid hennes skola.

Sedan körde jag på på gymmet, tog det lite lugnt på bandet dock, och gick i uppförsbacke istället för att springa, på grund av min "klump" i halsen som jag hade igår. Halsen gör förövrigt lite ont idag med!

Sedan cyklade jag hem, och klev halvt död in i duschen! Nu är jag helt slut och ska snart äta lunch, men först måste jag lösa lite saker med Bengtssonstrafikskola. Lite virrigt.

På min lapp jag har står det att jag ska på miljö teorin ikväll, men på internett står det landsväg. Så när jag ringde sa hon att det var landsväg somdet var - så nu verkar det som om jag får skita i miljö teorin helt eftersom det inte finns någon lektion innan jag tar mitt teoriprov.

sen vid halv två ska jag iväg och träffa Anna, Carro och Marcus! ska bli kul för det var ett tag sen vi sågs nu! :D


Min dag i korthet

I morse vaknade jag med en konstig klump i halsen som inte försvann när jag svalde. Utan istället gjorde det ont. Har ingen aning om vad det var, men jag hoppas inte det är en förkylning i alla fall!
 Någon som vet vad det kan vara? (Cancer?? -Fast det är ju borta nu i o för sig)

Idag har jag inte gjort så jätte mycket mer än teori.
Jag har övningskört lite med pappa oxå, ute i regnrusket!

I morgon har jag min sista teorilektion! skönt!


Livets ord - svar på tal

Okej så när jag gick i skolan så fanns där en tjej som var väldigt kristen. Hon hade ganska många åsikter som ställde sig emot vad jag tycker, och jag respekterar att hon tycker som hon gör MEN det jag inte accepterade var att hon inte kunde förklara varför hon tyckte som hon gjorde, hon kunde inte försvara sina åsikter helt enkelt.

Jag är själv döpt, och konfirmerad, men jag är inte troende. Jag har inget emot kristna, men som sakt håller jag inte med om många av deras åsikter. En dag sa denna kristna tjejen en sak som gjorde mig riktigt förbannad.
Vi pratade om honomsexuella, och hon påpekade att det var fel att vara homoseuell. Då sa vi att tänk om du skulle få ett barn som blev homosexuellt. Hennes svar var då:
"Jag skulle ju älska honom ändå, men jag skulle veta att han kommer hamna i helvetet"

Om gud nu är så god så slänger han väl knappast någon i helvetet för att den personen älskar en annan människa? För det är det kärlek är enligt mig. Man älskar en annan person. Inte att älska personer av det motsatta könet.

Hon pratade även om hur abort var fel, och om att det var fel att dricka alkohol.

Ett tag efter det satt jag och Anna hemma hos mig och pratade om det. Vi bestämde oss för att maila Livets ord - de  är den sekten (eller som hon säger så är det ingen sekt) hon är medlem i.  Vi ställde en massa frågor för att få reda på om allt hon säger stämmer på dem oxå. Vi skapade en ny mailadress för att ingen av oss ville bli förföljda med fler mail från dem, men smidig som jag var så tappade jag bort lösenordet och vi fick aldrig veta svaren.

Nu kanske ni undrar varför jag drar upp allt detta, jo det var för att jag kom att tänka på det i måndags och gjorde samma sak igen. Idag fick jag svar. 

Jag tänkte att jag slänger upp frågorna och svaren här så om ni är intresserade kan ni ju ta och läsa.

¤Vad anser ni om homosexuella?
-Måste se skillnad på homosexuella som personer och homosexualitet. Vi har inget emot homosexuella-Gud älskar alla lika mycket. Men Han har gett oss vägar att leva efter som blir till välsignelse och i detta fall ang. sex,samliv har Han sagt sex mellan man och kvinna i äktenskapet. Ingen annanstans.

¤Tycker ni att de ska få gifta sig i kyrkan eller inte?
- Kyrkan bör stå för bibelns syn på sexualitet,samliv,äktenskap och därför inte viga det Gud inte kan välsigna. 

¤Kan man läsa om homosexuella någonstans i bibeln?
- ja flera platser bla;
G.T
3 mos.18:22
N.T
Rom.1:26-27 

Jag sprang ner i källaren och rotade fram min bibel frå konfirmationen och efter lite klurerier hittade jag vad det var som stog där.

G.T 3 mos.18:22: Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt
N.T Rom.1:26-27: Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män.

¤Är det syndigt att dricka alkohol? 
- Synd,endligt bibeln är först och främst att säga nej till Gud. Sen att leva utan Gud blir livet ofta tomt om man måste fylla det med egna saker som alkohol,droger osv...varför kristna inte dricker alkohol är av den enkla anledningen att man blir så tillfredställd och trygg i Gud at tman inte behöver nån tillsats..... 

¤Vad tycker ni om abort?
- Som kristen står man för livet. Inte emot det. så för en kristen känns abort mycket onaturligt och inte ett val att välja. Därför ser (oftast)kristna på sex kanske mer allvarligt än andra i och med att man tar i beräkning med att ett barn kan bli till. Och jag vill var beredd att få barn med denna man jag har sex med. Därför sparar vi det tills vi vet:Här är personen jag vill leva med,bygga familj med osv...

Beställd jacka


Det är denna jackan jag har beställt om ni ville veta!


God morgon!

Jag är redan uppe. Haft en massa konstiga drömmar i natt. Blev jagad av någon, och vi flyttade till exempel. Men jag minns inte så mycket för det är ganska suddigt!

Jag trodde att jag skulle jobbat hos mamma idag, men så blev det inte. Därför är jag hemma, och eftersom det inte blev så mycket teori som jag ville igår så antar jag att jag får ta igen det idag!

Men först ska jag börja dagen med frukost och lite tv.

Höst-snack

Jag tror knappt att jag håller på att skriva detta men:
Jag ser typ, nästan, liite lite granna fram emot hösten. Eller de varma gosiga kläderna i alla fall.
En gosig, mysig stickad tröja, eller en tjock vinterjacka. Eller att krypa ner i sängen under ett tjockt mysigt täcke en kall dag.

Men jag längtar inte till mörkret, kylan, regnet eller snön. Och ABSOLUT inte julen. USCH! jag vet inte vad det är med mig. Julen kan verkligen vara jätte mysig, men nej jag fattar inte folk som går och längtar efter den flera månader i förväg. Nån vecka innan, då kan jag börja längta.

Har förresten beställt en vinterjacka från ellos! Den kommer inte förens i december (jätte konstigt att det tar så lång tid!), men jag hoppas den passar! 

Jag brukar inte gå runt och leta efter vinterjacka förens jag har gått runt och frusit med höstjackan i typ tre veckor. Så det är något helt nytt att typ ha det fixat tre månader innan...

jobbigt

Tjingeling!
Tänkte plugga lite teori, men som vanligt när datorn kommer igång så blir det bloggen och fejjan först!
Har inte direkt mycket att dela med mig förutom att det är helt galet tråkigt väder ute, och jag sitter här arbetslös och vill ha ett jobb! Ska nog kika in en tur på arbetsförmedlingens hemsida innan jag börjar med teorin oxå!

Japp det var nog allt just nu! Har du ett jobb till mig så hör av dig ;)

FYI

Jag har klippt mig. Ja asså verkligen JAG har klippt mig.
Jag tröttnade på mitt hår och ville göra nått, så jag tog fram saxen och klippte lite.
Det syns inte så mycket skillnad, men jag ser det i alla fall.

Jag klippte mest runt ansiktet för att rama in det lite mer. Några centimeter här och där på slingorna närmast ansiktet helt enkelt. Det känns bra. Fast jag kanske klipper lite till. Är bara rädd för att ta för mycket så det blir fult...


PS. om ni är gamla och inte förstår rubriken så står FYI för "For your information"  ;) 

Vill ha jobb jobb jobb!

Hejsan!
Idag har jag pluggat lite teori, tagit en lång dusch och träffat jobbcoachen.
Kan jag inte bara träffa nån arbetsgivare som är som hon??
Jag hade fått jobb direkt! seriöst!
Hon säger att allt går jätte bra och att om jag väl kommer till en arbetsintervju så kommer jag få jobb direkt.
Så det känns ju ganska positivt just nu. Lite tomt på intervjuer bara.

Fast när jag väl kommer till en intervju så kommer jag väll vara så jäkla nervös att jag glömmer bort vad jag ska säga. Det var jag i alla fall sist.

Men ändå. Jag vill ha ett jobb! Tycker det ska bli skit kul att jobba, lära mig nya saker som jag kan ha nytta av, och tjäna EGNA pengar!

Men tills dess så har Anna och jag kommit fram till att vi snart får ta och åka in till stan och sjunga lite.
Då kommer vi få en massa pengar för att vi sjunger så dåligt och alla betalar för att vi ska sluta! En helt vattentät idé!

På tal om häxor

I Fredags/lördags natt på tåget hem så pratade jag med en kille som helt plötsligt påpekade att jag hade turkosa naglar.

"Ja det är väl roligt?" frågade jag
"Ja, men det passar inte in" sa han då
Jag fattade inte vad han menade och han påpekade att om jag hade levt på 1800-talet så hade jag varit en häxa.

Snacka om att vi lever i olika tidsåldrar. Vi har kommit över vårat häxeri här i Sverige medans Afrika är 200 år efter.

 (Och vilken tur jag har som inte levde för 200 år sen - eller i Afrika)

Barnhäxor

God morgon!
Vaknade ganska tidigt som ni ser, och satte mig och läste GP.
Ser en artikel om barn som blir anklagade för att utöva häxkrafter, och därmed mördas och plågas. Blev helt fast och läste igenom  hela grejen. Det var helt galet!

Familjer som kanske råkar ut för en olycka eller ett dödsfall skyller det på sina barn och påpekar att de är häxor och har orsakat olyckan. Det är sedan familjemedlemmar, och ofta mamman som skadar sina barn för att de är rädda för att barnen ska döda dem oxå.
För att döda "häxbarnen" så slänger de dem i floden, begraver dem levande eller hugger ihjäl dem.Vissa råkar "bättre" ut och blir bara skadade med frätande syra, kokhett vatten eller knivhugg.

Det är i Afrika detta utspelar sig, och det är i flera länder! Ungefär hälften av befolkningen i många Afrikanska länder tror på häxkonst, och i Senegal var det 95% av de tillfrågade som trodde på häxkraft. Hur galet är inte det att så många människor kan tro på häxkraft och skylla det på sina barn?
Bara i Kongo-Kinshasas huvudstad är 20 000 barn beskyllda för att vara häxor.  

Det räcker altså inte med fattigdomen de lever med som gör att barnen svälter, utan nu ska de även döda sina barn för att de är "häxor"!? Det är helt sjukt, hur kan man göra så mot sina barn? Hur kan man ens tro att det var en son eller dotter som orsakade någon annans död eller en skada, älskar man inte sitt barn tillräckligt för att tro på det om det säger nej?


Sorry

Hej!
Jag har varit väldigt dålig med bloggandet denna helgen! Har helt enkelt inte haft någon lust att skriva, och inte heller särskillt mycket att skriva om. Så jag ber om ursäkt och hoppas att bloggtorkan snart går över!

Oståbågar

Jag HATAR när det är nyheter mitt i filmen! Så jäkla onödigt och tråkigt!

Igår hade vi en jätte rolig kväll ute! Bilder kommer... kanske imorgon om ni har tur ;)

Det var allt jag hade att säga just nu! Hoppas ni har en mysig lördag!

Freeedag

Hej hej!
Idag blev det en tur till Göteborg för att söka jobb och titta in hos min moster som fått jobb på Zara.
Det gick ändå ganska bra med jobbsökandet, fler än förväntat tog emot cv:t!

Sedan dess har jag slappat och tittat på film. Det är ju så sjukt tråkigt väder ute! :(

Ikväll blir det utgång med tjejerna igen, en repris på förra fredagen fast kanske ännu bättre!? ;D 

 

Nytt för hösten

Jag blev lite chockad när jag gick in på facebook och ser en länk av kanal5 där de skriver om när hösten serier börjar. Det visar sig att Vanessa Williams från Ugly Betty ska vara med i nästa säsong av desperate housewives!

I alla fall så börjar Desperate igen den 5 Oktober om ni inte redan hört det - det kanske är jag som är lite efter?

Jag längtar, men ändå inte!! Hösten är här, jag måste erkänna det. Jag har sett löv (ORANGEA!!) på gatan! Inte kul, och jag har försökt att inte se dem, utan att lyckas! Snart kommer regnet och kylan oxå, men jag tänker fortsätta utan jacka ett tag till!


Idol

Alltså jag tycker de visar en ganska dålig sida av Gbg. I Stockholm fick man knappt se de dåliga, och i Göteborg visade de bara korta klipp på de bra och långa på de dåliga. Lite tråkigt tycker jag.

Ungefär som förra året då Nicklas Hocker var med och tävlade. Han gick i min skola, och inte för att jag känner honom, eller tycker att han skulle varit med mer eller så, men vi tar honom som ett exempel. Man såg knappt något av honom förens jätte sent i programmet Det är ganska tråkigt att de riktar in sig så på bara vissa personer tycker jag, och sedan vet man knappt om andra personer som tar sig mycket längre!

Japp det var det jag ville säga!


En av dem som jag tyckte utmärkte sig mest än så länge:


complications

Jag hade en massa problem med bloggen förut idag. Det såg helgalet ut ett tag och jag var så jäkla nära på att stänga ner hela skiten och aldrig blogga igen. Så trött blev jag på det.
Men det slutade med att jag återställde kodmallen, och la till det som försvann, och sedan var allt bra igen.
Om det fortfarande är något som ser konstigt ut får ni gärna höra av er, för då har jag antagligen glömt fixa till det ;)

Nu är det dags för Idol!

förresten

Och förresten, om ni inte fattade varför jag tog upp det så hände det precis nu - igen.
Så nu ska jag käka min lunch!

nödvändigt

Jag är grymt onödig.
Varje gång jag värmer lunch på senare tiden så sätter jag gång micron, och så går jag iväg och gör något.
"Jag kan ju göra det medans jag väntar" tänker jag, och sedan kommer jag på typ en halvtimma senare "Just det lunchen ja!" Och då måste jag värma om maten för den är redan kall igen........

Göteborg

Hej! Kom nyss hem från Göteborgskörningen, och det känns som om klockan är typ fyra-fem på eftermiddagen!

Väckningen var på 6:50 i morse, yiha!
Själva körningen började tio över åtta, och jag fick börja. Det var jag och en kille som hette Rasmus som körde ihop. Första delen gick bra, och efter 55 minuter bytte vi. Då körde han, och efter 55 minuter igen så hade vi fikarast med alla andra som var ute och hade Gbg-körning.
Sedan var det min tur igen, och det gick bra tills strax innan jag var klar. Då lyckades jag lägga i fel växel två gånger... BRA! Sedan slutade Rasmus, och körde hem.

Men som tur var blev vi godkända båda två! :D

Nu ska jag käka lite lunch, och senare ska jag träffa jobbcoachen!

bloggen beter sig lite som den själv vill

Märkte precis när jag gick in på bloggen att de senaste tre inläggen inte syntes! konstigt!
 Men nu ligger de ute i alla fall!

Imorgon blir det Göteborgskörning för min del! Så håll tummarna för mig är ni snälla!

Pippifågel

Hej! Idag har jag varit ute på stan och sökt jobb. Gick inte så bra.
Eller själva sökandet gick bra, det var snarare responsen som inte var så bra. INGEN, och då menar jag verkligen ingen behöver personal! Det är så sjukt tråkigt! Men jag fick i alla fall lämnat ut ett par cv:n. Även om de inte behövde personal så har de i alla fall mitt cv.

Efter jobbsöket träffade jag Anna, och vi tog oss en picknick med lunch!
 Vi såg en stackars fågel som ramlade ner från ett träd och gjorde sönder sitt ben. Den vägrade röra sig först, men sedan satte den sig upp och tittade runt sig jätte mycket. Men det flög inte, och den gick inte. Den bara satt där. Vi försökte få den att käka lite bröd, men det ville den inte ha. Vi lämnade brödet hos den, så om den inte skulle kunna gå igen så hade den i alla fall mat ett litet tag.
Efter det vandrade vi runt på Kungs lite.

Nu är det dags för Idol, så jag måste sluta! Bye bye!

skadade armar och sladdande bilar

Hallå där!

Igår var jag väldigt smidig. Jag och syrran tittade på film, och så började jag plötsligt pilla på en nagel som var lite sönder. Ni där ute (i alla fall tjejer) kanske vet vad jag menar med att det absolut INTE går att sluta pilla på en söndrig nagel när man börjat. Så jag pausade och sa att jag bara skulle klippa nageln.
"Skynda dig" säger syrran.
Ja då ska jag ju så klart skynda mig och springer rätt in i dörren som sitter fast med en sån där kil i golvet.
Det var armen som tog smällen. Rätt in med armen i det fina guldhandtaget, men en spetsig "vacker" plupp som prydnad längst ut - den fick jag rätt in i armen. Jäklar vad ont det gjorde! Jag började grina, och efter det kunde jag knappt röra armen, jag fick en fin bula, plus att jag skrapade bort huden där jag smällde i armen. Lovely!Idag blev det Halkan på Stora Holm!
Jag var så galet nervös! Vi började sakta med 30 km/h på en kurvig väg med vatten på.
Det gick bra, och så, men sedan  skulle vi köra samma väg i 75 km/h.
Ja det gick helt klart sämre. Sladdade runt och åkte av vägbanan upp på en uppåtlutande asfalterad backe mot skogen. Men det gjorde vi allihop så...
Skitläskigt var det, och jag kände mig smått chockad efteråt, sedan började jag gapskratta för mig själv i bilen, och nervositeten släppte.
Efter det fortsatte vi med att testa olika hastigheter, sladda i en rondell, och väja för "älgar" och "bilar" (stolpar i marken)

Vi slutade med hårda inbromsningar på torr asfalt, och sedan åkte vi hem.
Väldigt roligt och lärorikt! Men jag hoppas att jag aldrig någonsin behöver uppleva det på riktigt!

Min helg i bilder


Tysk buss?

Kissie-imitation

Min kompis haren


Utgång

Hallå där ute.
Det blev en riktigt lyckad kväll igår (i natt)!
Vi började hemma hos Carro, och sedan tog vi tåget in till Gbg och gick till Trädgårn.
Det var världens kö, men vi lyckades "flörta in oss" så vi hamnade ganska nära ingången, och vi hann in gratis.
Väl där inne gick tiden jätte fort, och vi dansade och hade oss.

Vi avslutade kvällen på donken, där vi satt tills de i princip slängde ut oss. och så tog vi första tåget hem. 05.17.
Jag var den enda kvar på tåget när jag gick av, men det var desto fler som skulle med tåget tillbaka mot göteborg.
Sedan vandrade jag hem, det var iskallt, men ganska ljust i alla fall så jag slapp vara rädd.

Sedan somnade jag nog lite efter 6, och vaknade idag vid 12.
Nu har jag tittat på Avatar och käkat popcorn, och jag tänkte fortsätta dagen på ungfär samma sätt.
En slappisdag helt enkelt!

Pepparkaka

Skulle måla naglarna förut. När jag tog bort det gamla slitna nagellacket var mina naglar typ gulaktiga. Antar att jag har nagellack för ofta... Jag går aldrig utan nagellack, men ändå. Fult! Nu vill jag ju gå utan nagellack ännu mindre än förut! Ganska osmart teknik av naglarna tycker jag!

Ikväll blir det utgång med Anna, Carro, och Carros kusin jossan!
Ska bli jätte kul! :D


tjingeling

God dag.

Har precis varit nere på körskolan och kört omkörning, och det gick jätte bra!
Efteråt gick vi igenom säkerhetskontrollerna lite, eftersom jag inte känner mig säker på dem.

Sedan satte jag mig vid en dator och gjorde teori, så nu har jag klarat slutprovet oxå, och så tänkte jag försöka göra de andra extra-testerna innan, för jag måste vara ordentligt förberedd för annars kommer jag att dö av nervositet på teoriprovet!

Det har hänt nått med mig!

Jag vet inte om ni sett den reklamen på tv från Stadium!? (Gud vad jag tjatar om reklam på senaste tiden!)
I alla fall så är det massa människor som tränar och håller på i den. Det knäppa är att jag blir sugen på att träna när jag ser den! VARJE gång jag ser reklamen blir jag sugen på att träna.
Använder de sig av hypnos eller nått?

Nu när jag sitter här och gör ingenting så är jag oxå sugen på att träna. Vad händer här??
Jag håller på att bli galen eller något? Jag är lat. Jag gillar inte att träna.
Men ändå är jag sugen på att åka till gymmet, svettas och känna träningsvärken plåga mina muskler efteråt.

Detta är helt galet!

Någon som kan hypnos eller är doktor där ute kan kontakta mig för jag tror jag behöver hjälp. Och en påse godis, eller chips, eller något annat fett - för att bota mitt träningssug!


Ingenting särskilt

Hallå där! Imorgon har jag omkörning på körskolan. Jag är nervös. Jag brukar inte vara nervös för att gå till körskolan. Det känns typ som om jag har uppkörning imorgon... haha

Som tur är så är det ju ett tag kvar. Det känns skönt. För jag kommer vara så jäkla nervös innan att jag typ kommer behöva ta en spruta för att kunna somna kvällen innan.

Ja jag vet inte vad jag hade tänkt blogga om egentligen. Så jag antar att jag slutar nu!

puss och kram!

Barnvisor

Jag hade lite tråkigt och kände för att fota. Så det blev ett litet barnvise-tema. 

 

En elefant balanserade
En elefant balanserade på en liten, liten spindel-tråd
Det tyckte han var så intressant, så han gick och hämtade en annan elefant.
Två elefanter balanserade på en liten spindel-tråd
Det tyckte dom var så intressant, så dom gick och hämtade en annan elefant.
Tre elefanter balanserade på en liten spindel-tråd
Det tyckte dom var så intressant, Så dom gick och hämtade en annan elefant.
Fyra elefanter……
Pingu


Imse vimse spindel

Imse Vimse spindel klättar upp för trå´n.
Ner faller regnet, spolar spindeln bort.
Upp stiger solen torkar bort allt regn.
Imse Vimse spindel klättrar upp igen.
Hatreklam

ville bara passa på att berätta hur mycket jag HATAR denna reklamen. Jag hatar allt med den, Jag hatar ungen och dansen, men det är speciellt låten som jag inte klarar av.

Reklamen jag hatar är för kavli räkost. Med låten "thats the way, aha aha, I like it, aha aha"

När den kommer måste jag stänga av ljudet, och om jag inte får tag i fjärrkontrollen snabbt nog så blir det att hålla för öronen och gapa lite!


Om ni inte vet vilken jag menar så länkar jag här.

Jag nös två gånger

Det är ganska kul hur ont man kan få av träningsvärk.
Det är ännu roligare när det gör så ont i magen att man inte kan röra sig när man nyser.
Så mycket träningsvärk har jag!


Inventering på Ica maxi

God eftermiddag. Ja eller det känns som eftermiddag i alla fall.
Väckningen var inställd på kvart över fem i morse. Gissa om det kändes som om jag skulle ut och resa eller något när jag vaknade. Men nej, jag skulle och jobba.

Inventering på Ica Maxi med syrrans lag. De behövde några extra personer så... ja, jag fick ställa upp.

Vi började klockan sex, och där blev blev vi uppdelade i olika "lag" som gick till olika delar av affären. Jag hamnade vid schampoot och sminket. Jag började med att räkna rakhyvlar och deodoranter, och så satte jag upp gula lappar med antal av varje märke. Sedan gick personal som jobbade där på riktigt runt med apparater och knappade in antalet och tog bort våra lappar.
Jag fick ränka handdesinfektion som stog på en hylla. 248 stycken. Jag fick räkna om tre gånger för jag tappade bort vart jag var hela tiden...

Sedan fick jag räkna schampoo, och sedan smink. Sminket skulle räknas efter prisklasser, så allt för samma pris skulle räknas ihop. Lite klurigt. Sedan fick jag sitta och inventera i de lådorna som är under sminkhyllan. Där i låg det påsar med allt möjligt och det skulle rensas upp, räknas, och sedan läggas i olika påsar med en lapp med antal.

Jag hade på mig helt fel byxor märkte jag ganska snabbt. Så fort jag böjde mig ner för att ta de lägre hyllorna så visade jag halva rumpan. Ganska jobbigt!

Efter sminket fick jag gå vidare och "fronta", alltså ta fram alla varor på hyllorna längst fram så att det såg snyggt och prydligt ut. Vi visste först inte att vi skulle fronta, utan började räkna pasta paketen. Det blev ganska jobbigt eftersom jag inte nådde alls, och jag såg ingenting. Sedan kom killen förbi oss och frågade om vi fått instruktioner. Nej det hade vi ju inte. Så det visade sig då att det var fronta vi skulle göra. Tack gode gud för att vi slapp inventera där! Efter pastan fick jag fronta tvättmedel, och sedan var vi klara.

Det var beräknat att vi skulle jobba 6-12, men vi var så snabba så klockan var bara tio då vi samlades och efter några berömmande ord fick gå hem.

Jag är helt galet slut i armarna och ryggen, men eftersom jag även är trött i magen så antar jag att det mest är träningsverk från igår.

Nu är det lunch som gäller.