livet är underbart

Jag har inget direkt att tråka ut er med. Det är därför jag inte uppdaterar så mycket just nu...
Anledningen kan vara för att jag inte gör särskillt mycket på dagarna. Kommer jag inte få ett jobb innan September kommer jag defenitivt bli galen.

Teori, teori och teori är vad min hjärna är insatt på - jag ska ha mitt förbannade körkort!

Antar att det är det som får hålla mig ifrån galenskapet som kommer drabba min hjärna när jag ska gå hemma varje dag. Chansen att hoppa på universitetet är över. Sista dagen att tacka ja var igår, och som ni kanske fattar tackade jag inte ja!

Ha det bra hörrni, och ni som fortfarande gå i skolan - NJUT! Gymnasiet går så jäkla fort, och man önskar bara att det ska ta slut, sen när det tar slut vill man bara spola tillbaka. Fatta vad jag saknar min klass! :(


Jag tror inte ni egentligen vill veta vad jag gjort idag

Men det får ni reda på ändå!

Jag har vart hos tandis. Tagit en massa fina röntgenbilder på tänderna. Det visar sig att jag inte har några visdomständer i underkäken. Sedan har mina "12-års-tänder" knappt kommit fram än som tandläkaren så fint sa. Jag vet inte vilka tänder det innebär, men mina tänder har alltid varit lite efterblivna så det förvånar mig inte direkt.

Hur lång är en utbildning för att bli tandläkare? ja, asså inte för att jag tänker bli det - aldig i livet! - men jag funderar eftersom tandläkaren jag hade idag var rätt ung. och söt. men det behöver vi ju inte nämna...
Känns lagom kul när man ätit skagenröra till frukost och inte vet om lukten förvunnit när man borstat tänderna.

I alla fall, efter det har jag gjort ett nytt personligt brev efter mallen min jobbcoach gett mig, så nu ska jag låta henne titta på den, och sedan ska jag försöka leta lite jobb och se om det går bättre med detta brevet än det förra!

Fläckig som en dalmatin

Jag tog precis en dusch, och tänkte att det är la lika bra att jag skrubbar mig lite eftersom jag börjat flå...
Ingen bra idé! Nu är jag helt jäkla fläckig! huden är mycket ljusare där jag har flått överallt förutom på låret (där är det samma färg under) varför är det så??

reality check

Hejsan hejsan!
Idag har jag klippt gräset och pluggat körkortsteori!

Jag kommer på migsjälv med att tänka att jag gör det sen, när det "riktiga livet" börjar. Men hallå, det kommer inte börja något riktigt liv! Jag kommer inte gå tillbaka till skolan, och just nu har jag inget jobb. Suck.
Jag känner bara för att ha sommarlov just nu, och det enda jag känner för att satsa på är körkortet. Men jag antar att jag måste försöka söka efter ett jobb. Kan jag inte bara få ett? Jag har inget emot att jobba, det är bara själva sökandet som tar emot. Springa runt i affär efter affär och lämna in cv:n... kul!

så det kan gå

Igår kväll blev det en tur in till Gbg med mamma, och vi satte oss och hade picknick utanför Ullevi för att höra lite av Pink. Det gick la sådär. Men vädret var fint i alla fall.

Efter att vi hade glott på en massa människor, ätit, och lyssnat på förbanden så var vi tvugna att åka eftersom mamma lovat att vi skulle hjälpa till på en "gothia-skola".  Så vi hörde inget av pink.

När vi kom till skolan stog jag och gjorde varma mackor, och sålde godis med syrran till fotbollsspelarna i en timma, och sedan var klockan elva och vi stängde och städade cafét. Så såg min fredagskväll ut.

Imorgse vaknade jag vid klockan två av att mamma ringde. Ringsignalen blev en del av min dröm innan jag vaknade till och helt snurrig i huvudet tog mig ur sängen och svarade. Hon blev helt chockad när hon hörde att jag fortfarande låg och sov. Jag var la inte helt "ochockad" själv. Resten av dagen bestod av filmtittande.
Jag tror inte jag riktigt vaknade till ordentligt.

Nu ska vi se hur det går att somna... har ju inte ens varit vaken i tio timmar än! yiha!

En fredag

Väckningen var på, men jag vaknade tidigare eftersom en lastbil kom förbi på gatan och lämnade massa grus till grannarna. Jag cyklade ner till arbetsförmedlingen, bara för att få reda på att det inte är något möte under sommaren. Det visar sig att hon har skrivit fel datum på lappen hon gav till mig. Jag skulle varit där den 23 juni.

Jag gick till gymmet, kände mig ganska otränad. Men det var grymt skönt att få svettas lite. Det var knappt några människor där heller, vilket gjorde det ännu bättre.

När jag hade cyklat hem höll jag på att dö av utmattning, och efter det har det blivit en del tv tittande...

Det är min dag so far!

Hoppas ni har det bra där ute!

Har man tråkigt så har man

Jag satt och lekte med kort från sista kvällen i grekland igår - min humor är på topp!
Tänkte att ni kanske ville se vad jag åstadkom!


Σάμος / ΣAMOΣ / Samos

Vem visste att Grekiska var rena grekiskan? Inte bara alfabetet är helt galet komplicerat utan dem stavar även alla ord på en massa olika sätt. Vi var på en strand som hette "Psili amos" och på kartan stavades det så, men på vägskyltarna stavades det ibland så, och ibland "psili ammos". Lite förvirrande när man kör på backkrön, och i skarpa svängar och ska försöka svänga av på rätt väg.

Jag hade tyvärr inte min  "riktiga" kamera med mig, utan det blev min lilla digitalkamera. Så ni får ha överseende med att vissa bilder är lite ljusa, och halvdåliga. :(

Samos var defenitivt katternas ö. Vart man än tittade såg man minst tre katter. Vissa smala som stickor, andra med gigantiska svullna magar, eller andra med sönderrivna ögon efter en catfight över mat. De satt som hundar vid matbordet och tiggde. När man inte gav något till dem gick dem vidare till nästa bord. Gav man dem istället något följde dem istället varje rörelse man gjorde för att inte missa om man skulle ge dem mer.


Vi tar det från början. Flyget ner tog bara 3 och en halv timma. "When in Rome" visades på tv:n och när vi landade talade kaptenen om att han inte skulle försöka imponera med en snygg landning, utan skulle istället göra en så kort landning som möjligt. Landningsbanan var nämligen 2000 meter kortare än en vanlig är.


När vi landat satte vi oss på bussen, som tog en och en halv timma, och vi åkte till staden där vi skulle bo - Kokkari.


När vi kom fram till hotellet checkade vi in, och gick sedan direkt för att äta lunch.
Jag och syrran bodde i ett rum, och mamma och pappa i ett annat. Hotellet låg typ 20 meter från havet, men vi bodde i den bakre byggnaden så vi fick ingen havsutsikt.
Men vi hörde havets vågor ända in i rummet.

Stranden var klappersten, och fatta vad ont man hade i fötterna när man skulle bada. Man såg ut som om man inte kunde gå och hade bajsat på sig när man skulle ta sig upp ur havet. Men den andra veckan hade fötterna vant sig, och det gjorde knappt ont längre.
Havet var sjukt vackert och klarblått. Men det var stora vågor eftersom det blåste ganska mycket.



Vid hamnen låg barerna och restaurangerna precis vid havet med vacker utsikt och härlig fläkt från de varma havsvindarna.


Världens sötaste kattunge fanns på en restaurang där vi käkade en sjukt god grekisk sallad.
Den lekte med snörena från min och johannas tröjor, och skuttade runt som en liten galning.


Vi gick förbi hamnen och hittade en mindre strand som låg inne i en liten bukt, och som tack vare det hade mindre vågor. Där var det lättare att bada och snorkla.

Det låg en sjukt äcklig fisk uppspolad på land. Och den var gigantisk!

En mini-myra drog på en större myra. Starka små filurer!

På eftermiddagarna satt vi ofta på någon bar och spelade spel i skuggan.

Vi satt och tittade på VM-finalen och hejjade på Spanien bland alla Holländare.

Man kan ha sjukt roligt av att fotografera folk som badar, i alla fall när man sitter i solen och är trött på att sola!


En dag gick vi upp för bergen till en strand som låg en kvart ifrån våran för att bada, men där var ännu större vågor än på våran strand.

En dag kom vi fram till att vi inte hade sett så mycket av själva staden vi bor i, så vi gick upp i bergen där alla grekerna bodde, och fick en fin utsikt över staden, hamnen och en av stränderna!

Vi hyrde bil i tre dagar och åkte till ett vinmuseum och bryggeri där man fick se på en massa vinpressmaskiner och prova samos viner.


En av dagarna tog vi bilen till stranden "Psili amos" som betyder fin sand, och som man då fattar på namnet sp var det en sandstrand. Sjukt skönt med lite omväxling, men man saknade nästan stenarna när man plötsligt hade sand överallt, och det kom en stormvind och blåste sand över hela filten.

Psili amos låg bara 1400 meter ifrån Turkiska gränsen, och dem hade enorm övervakning av militären. Ön på bilden nedanför är grekisk, men det andra är turkiet!


När vi skulle äta såg pappa detta bordet, och sa "Vem har glömt sin basker?"

Gissa om vi skrattade när vi själva fick en egen basker sen!

Plötsligt trodde min mobil att vi var i turkiet.

Vi åkte till staden Pythagorion

Ett flygplan påväg ner till den jättekorta landningsbanan!

Vi åkte till en by uppe i bergen med världens minsta kringelikrok-väg, och sedan åkte vi till ett vattenfall där vi fick vandra i skogen ett bra tag för att komma fram. Vattenfallet var jättelitet. 
 
Vi åkte till en liten by, där vi åt lunch och tänkte bada. Det var så galet kallt att vi höll på att dö. Isvaks varning!


Tjingeling!

Så galet skönt det är att vara hemma, att kasta toapappret i toalettstolen igen - och inte i en papperskorg bredvid för att rören är så tunna att det blir översvämning annars. Och gud vad skönt att det inte regnar här i alla fall!
Helt underbart att sova i min mjuka stora säng, utan att man smälter bort av värmen.

Jag övningskörde min syster till jobbet, och sedan åkte jag och mamma till Ica. När anna slutade jobba kom hon ner till mig, och vi kramade om varandra hårt. Sjukt skönt att se henne igen!
Vi köpte med oss mat och gick iväg till parken och satt och pratade ikapp oss i flera timmar.

Som sagt, skönt att vara hemma igen!  Men med allt gott kommer något jobbigt. Universitetsintagningen har kommit. Jag kom in. Kunde jag inte bara inte kommit in så hade jag sluppit att tänka på vad jag vill göra. Fast jag vet vad jag vill, jag vill inte plugga nu. Men det blir ju så jobbigt när man vet att man kommit in!

Gud vad jag har saknat att skriva ut allt jag tänker. Jag har saknat bloggen.

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen, och sedan ska jag träna. Det behöver jag efter de två kilona jag gått upp. Även om jag inte kommer gå ner dem igen så känns det ju i alla fall bättre.

Jag måste bara klaga lite på boken jag läser nu. Eller inte på boken, men på personen som har översatt den från engelska.

Vem säger "tvålopera"?? soap opera kan man la översätta till såpopera i så fall!?
Och vem säger "Du ringde" som svar när någon ropar på en?? Jag antar att det stått "you called" på engelska, men då översätter man la till "du ropade" eller är det bara jag som är knäpp??

Nej nu ska jag titta igenom bilderna från resan, och redigera några, och sedan ploppar dem upp här!

Puss och kram!

home again

Hej där ute! jag har landat och är tillbaka i sverige!
Har haft två sjukt mysiga solrika veckor, med en massa grekisk sallad och snorkling.

Bilder kommer!

Grekland nästa

Väckningen ringer om 5 timmar och 20 minuter. Dags att sova? neeejdå.

Packningen är klar, tror jag.
och jag är ganska trött, men jag skulle ändå inte somna om jag försökte...

Planet lyfter vid klockan 6 imorgonbitti, men vi ska vara på landvetter redan vid fem så vi hinner checka in o så, vilket betyder att vi måste åka hemifrån vid fyra. Yihaa.
Men jag klagar inte. Ska bli så galet skönt!! :D

Ön vi ska till heter Samos, och vi ska bo i en stad som heter Kokkari!
Två bilder från Fritidsresor - tycker det ser jätte mysigt ut!!


Ha det bäst här hemma, och hoppas ni får bra väder - så bra det nu kan bli i Sverige i alla fall ;)


myspys

Igår hade vi en sjukt mysig grillkväll hemma hos Marcus med "kleemens-gänget".
Det var ett tag sen vi sågs allihopa sist så det behövdes nästan!

Vi började med att handla på coop, och sedan åkte vi hem till marcus.
Vi grillade och när vi ätit satt vi och snackade i flera timmar.
Sedan vandrade jag och Carro ner till tåget och anna tog bussen till sin farmor.
Jag vandrade hem från tåget i den svinkalla mörka natten, och när jag kom hem var klockan ett.
Jag satte på väckningen på sju timmar senare.

Yiha, upp när väckningen ringde och gå på möte med jobbcoachen.
Jag fick inte jobbet förresten. Suck!

Resten av idag blir att packa för Greeeeeeekland! :D


På tal om ingenting är min syster bra konstig ibland!


Jojo: Datan var uigång! har du startat den??
Jag: Nej pappa startade den imorse
Jojo: Nej men va roligt! (med helt seriös röst)
Jag: eh ja, kul?

tjingeling

Hej, hej!
Jag har inte så mycket att skriva om, men ändå är jag här...

I fredags var det utgång, mycket roligt!


Det började hos Carro, sedan blev det Trädgårn, och vi avslutade på donken. Sedan blev det kvart över em tåget hem. Kändes ganska knäppt att gå hem genom kungsbacka klockan sex på morgonen, och så är det både "varmt" och ljust ute!

Igår blev det bara slappa och ta det lugnt, och idag har jag börjat packa.

Ikväll blir det Eclipse med syrran inne i Gbg.
Förväntningarna är stora så jag hoppas inte jag blir besviken ;)



solsolsoool

Hej där ute!
Det var ett tag sen sist känns det som.
Ute är det sjukt varmt och härligt, och jag har hunnit sola en del idag!

Igår var jag på en arbetsintervju på morgonen, jag får reda på hur det gick i nästa vecka.
Jag satt även på min första teorilektion. Inte det roligaste jag gjort, men jag tror att jag fattar lite mer om "fordon-delen" nu än innan jag var där.

Idag var jag uppe 6:40 för att ha körlektion 7:15. När jag kom hem och klockan var kvart över åtta trodde jag att jag skulle kunna somna. Men det gick såklart inte.

Ikväll blir det utgång, men jag antar att jag får strunta i hur tidigt jag var uppe. Jag är inte jätte trött just nu i alla fall :P