Fiskpinnemackor

Här kommer ett litet smarrigt mackrecept som blev dagens frukost/lunch!

Till en (hungrig) eller två personer

Du behöver:

6 fiskpinnar
2 pågen subs - mackor
1 tomat
ett par skivor ost
ketschup
remouladsås

Börja med att steka fiskpinnarna på plattan och ta sedan fram mackorna.
Öppna dem och skiva fyra skivor ost. Lägg två skivor ost på varje macka
och skiva sedan tomaten. Skiva så många skivor du själv vill ha och dela
upp dem på de två mackorna.
Häll ketschup och remouladsås på andra halvan av de båda mackorna
och när fiskpinnarna är färsiga lägger du på dem på osten och tomaterna
och klämmer ihop dem.





Ps. Grattis på födelsedagen kungen!

Önskelista

Idag kändes det att sommaren är på väg! super varmt och jag var till o med ute och solade!

Om en vecka fyller jag 18 så här kommer en liten fin önskelista ;)



 Pengar till Turkiet! :D


En bil - helst en grön, orange eller gul
(inte för att ja kommer få en, men va tvungen att ha med det ändå)



Lösnaglar :D


Nikon D60
(eller pengar för att spara till en)



Solglasögon
  (mina e repiga!)



Jag är fattig o kommer vara de hela sommaren efter Turkis! jag får typ leva på nudlar där nere! :O
Men kul ska vi ha, o ja kan inte vänta!! :D




Däckbyte och klet överallt

Måndag och tillbaka till skolan efter en sjukt bra helg.

I skolan var allt som vanligt och inget speciellt hände mer än att vi hade HLR på gympan och halva klassen stod på knäna och tryckte på platsdockor i takt till musiken på tv:n. Kul såg det ut om inte annat!

Efter skolan vandrade jag hemmåt och lite senare kom pappa hem och frågade om vi skulle ut o övningsköra lite. Jag svarade visst, och han sa att han bara skulle fixa spegeln på bilen som var lös, och sen kunde vi åka. Typ en timma senare går jag ut och frågar hur det går för honom, och då står han och lagar bakdörrarna som inte gått att öppna på hela vinter - Det är trots allt våran gamla sketna saab jag snackar om - Det slutade med att jag hjälpte honom att byta till sommardäcken, så nu kan jag det oxå. Jäkligt jobbigt var de med de jäkla sega muttrarna som skulle av o all olja eller va de nu är som var över allt.

När vi äntligen var klara körde vi ner till statoil så fick ja tanka oxå. Fast de har ja ju gjort innan. Sen körde vi runt lite och när vi kommit hem och jag ätit middag skulle jag sätta mig ner och njuta av lite lugn o ro vid datan, men vad händer inte då om det inte börjar åska??

Pappa kom ner o sa till mig o stänga av datan, så så blev de med det. Men nu har det slutat så nu e jag nöjd :)

Imorgon blir det nationella i Engelska, vi får se hur det går. Hoppas de är lätt :)

Puss på er! <3

En lååång dag

Dagen började med väckning klockan åtta för att gå upp och duscha pch klä på mig inför dagens konfirmation.
Det var min kusin filip som skulle konfirmeras, och eftersom kyrkan varv så liten var vi tvugna att åka i god tid för att hinna dit o få platser.

Klockan 11 började konfirmationen och efter det begav vi oss hem till dem för att äta och fira. Det blev smörgåstårta, och sen nån timma senare mandeltårta. Klockan tjugo över fyra började jag bli stressad eftersom jag skulle vara hos Elin klockan sex, och madde o hennes mamma skulle hämta mig halv sex. Det tar ungefär 40 minuter att åka hem, och jag behövde packa min väska med sovsaker.

En kvart innan madde skulle hämta mig var vi hemma och jag slängde ihop allting i en väska. Lite senare begav vi oss iväg mot Elin och jag kom på att jag glömt packa ner en tröja att sova i. Jag hade bara mysbyxor me mig!

Det gick inte att göra någonting åt, och festen var den roligaste på länge med massa roliga människor!

Vi kom inte isäng fören vid tre tror ja, o sen gick det inte att sova i våran knarrande luftmadrass, så idag är en riktigt slapp dag!

Vi började med att städa upp, och sen vandrade vi ner och åt pizza på Nisses. Sen tog jag pendeln hem, och tittade på titanic och grät lite för migsjälv - i tre timmar...  :D


Tack Elin o alla som var där för en super kväll! <3 :D

Konsten att börja skolan tjugo över två

En ganska konstig dag har det varit idag...

Det började med att jag vaknade tio minuter innan väckningen skulle ringa och gick upp och duschade. Det konstiga var att jag faktiskt gick upp istället för att sova tio minuter till. Men det gjorde jag i alla fall, och klockan 11 cyklade jag iväg mot sjukhuset. Självklart, som den tidspessimist jag är, var jag där tjugo minuter innan jag hade tid bokad och jag fick sitta i ett väntrum med en sur gammal muttrande gubbe.

Eftersom jag inte gillar sjukhus försökte jag kväva känslan av att vara på väg att svimma med att läsa i en fin tidning och tio som vanligt var doktorn sen tio minuter, så en halvtimma senare fick jag komma in.

Hon kollade på mina fördelsemärken men tyckte inte de va nått konstigt med dem men sa att ja ska kolla så de inte förändras, och jag ska försöka att inte sola för länge eftersom det inte är bra bla bla bla.. visst jag ska absolut inte sola för länge.. *mummel*

Jag cyklade hem och eftersom jag inte hade min nästa lektion förren tjugo över två så satte jag igång och sysselsatte mig med att raka benen och att sy om ett par jeans till shorts.

Jag vandrade iväg till skolan vid två och gick på den otroligt roliga och händelserika textkommunikationen (uppmärksamma ironin!!)

Efter det tog jag o Jossan bussen till gymmet och kämpade. Våran älsklingskille fredrik kom samtidigt som vi och glodde lika mycke på oss som vanligt, och självklart glodde vi även på han medans vi snackade om hur mycke vi störde oss på honom.

Den käre killen som liknar våran Fd mattelärare Ivar frågade oss (för andra gången) om vi precis börjat med den maskinen vi var på, och jag svarade att ja det hade vi nyss. Saken var att det fanns HUR många lediga maskiner som helst runt omkring oss, och när vi var klara gick han inte till den maskinen.

Efter träningen tog vi bussen hemmåt, och eftersom pappa höll på att riva altanen och mamma inte var hemma satte jag igång att laga middag eftersom jag var vrålhungrig efter träningen. Det blev kyckling och pommes..

Nu sitter jag här halvt död och sjukt trött i hela kroppen och som vanligt fördriver jag tiden tills jag ska sova med att göra inegnting framför datan.

Imorgon har jag mitt spanska kursprov, vi får la se hur det går med det..!

Riktigt kaffe

Äntligen kom jag ut och övningskörde igen! Första gången på ett bra tag, o ja måste verkligen komma igång nu om ja ska fåkörkortet någon gång!

Dagen har varit ganska okej, och imorgon ska jag till doktorn, så jag slipper spanskan! Riktigt skönt.

Jag har inget dirrekt intressan att skriva om. Jag är riktigt besviken på Starbucks som tänker öppna en affär i Jönköping, men inte i Göteborg. Starbucks har ju världens godaste kaffe! Jag är kär i deras vita mocha latte! :D
Nu får de faktiskt ta och dra sig till Götet oxå, för vi behöver lite riktigt kaffe som inte är över sött som coffehouse kaffe är.


Min vita mocha latte o Jojos varma choklad från Paris <3

Malaria kyckling!?

Dagen har varit ganska annorlunda, men ändå ganska lugn.

Det började med en helt okej engelskalektion och fortsatte med matteprov, som gick ganska bra tror ja!

Efter det var det lunch, och dagens lektioner var över. Kvar var bara att titta på treornas PA arbeten och det började inte fören en timma senare så jag passade på att halvsova lite. Blev lite störd, men annars va de skönt. :P

Vi tittade på bilder och bakböcker som treorna gjort, och fyllde i en lapp med vad vi tyckte om dem. Efter det var de en o en halv timma tills filmerna skulle börja och vi gick till kungs för att fika. -Fast ja hoppade över fikat o va bara sällskap.

Jag och Carro gick tillbaka till skolan för att se projektfilmerna eftersom vi va de enda som va intressertade och de va kul att se dem! Vissa va bra, andra knäppa och endel bara tråkiga. Men lite nya ideer har ja allt fått inför nästa år.

Efter filmerna gick jag hem, för att sätta mig och käka mellanmål o titta på Mtv på alla jäkla bortskämda ungar i my super sweet sixteen o sen på The Hills. Efter det lagade ja middag o under middan fick jag en underbar kommentar av min syster som hade ont i magen.
"Det är säkert malaria i denna kycklingen" haha jo men visst det tror jag oxå, det är ju kycklingar som brukar bita i folk o suga blod.. eller va det myggor du menade?

Jag fick mig ännu ett skratt av GP:s God morgon!
"Nya svinigheter väntas när dokusåpan Pig Brother nästa vecka kablas ut på internet av österrikiska bönder. Under sex veckors tid ska närgångna webbkameror dygnet runt följa fyra små griskultingar och deras liv i stian. Naturligtvis har griskultingarna Piggy, Lilly, Pauli och Freddie också varsin blogg. Detta ingår i en matfestival i helfenberg."

Haha de bloggerna skulla jag gärna vilja läsa! fast de är antagligen på Österrikiska!?
Kul program oxå, titta på griskultingar är ju så intressant. Undrar hur höga tittarsiffror de kommer att få!

Snart fulländas min dag med ett program av Ugly Betty och Desperate. Tisdagens höjdpunkt! :D

träningsvärk på g

Det var ett tag sen ja bloggade sist.. Vet inte varför men har inte suttit så mycke vid datan under helgen.

Idag hade jag ingen spanska, så jag gick och tog min andra twinrix spruta inför Turkietresan och sedan gick jag och Jossan och gymmade. Vi var lite förvånade över att våran käre vän "Fredrik" inte var där och spände musklerna.
- Han ör alltid där och tar typ 30 kilo mer än vad han borde, så han måste resa sig för att få ner tyngderna. Det roliga är att han alltid tittar på mig o Jossan typ för att se i fall vi tittar på han, och självklart tittar vi och snackar om hur jäkla för mycke han tar o hur mycke vi stör oss på han, men ja tror att han tar de att vi tittar på fel sätt...

Lilla underbara Hv var alldeles totalt underbar som vanligt idag.. *Lyssna efter ironin i mitt skrivade!*

Jag överlevde första dan i denna hämska vecka utan att genom att skuta upp svenska redovisningen ett tag, och genom att inte ha någon spanska eller gympa! sjukt skönt! :D Eller vi hade gympa, men vi stod oombytta o spelade pingis..

Puss! :)

17 again <3

Idag var jag, Carro o Cissi och kollade på 17 again!

Helt sjukt bra film, och den blev ju bara tusen gånger bättre tack vare Zac!
Helt galet snygg genom hela filmen va han oxå, som vanligt! :P
Ni måste bara se den! JAG måste bara se den igen!!

Inte bara de att han e så sjukt snygg han e ju as bra skådis oxå, han grät till o me i filmen, de va as gullig!

Men nog tjatat från mig! Jag måste bara lägga upp två bilder! :D <3

Back to school

Så var jag hemma i Sverige igen. Jag älskar att resa, men de e alltid lika skönt att komma hem och träffa alla igen, och att ha alla sina saker när man behöver dem. Speciellt saker som sin egen säng, vatten ur kranen och hela garderoben känns sjukt skönt istället för en säng med en för platt kudde, flaskvatten och bara ungefär sju olika par kläder att välja på.

Idag var det skola igen efter lovet. Skoj att se alla igen, fast hade ju hellre gjort de nån annanstans än i skolan såklart..
Vi fick börjat klippt på våran reklam som går åt skogen, och jag tror inte att han kommer vilja lägga upp den på sin hemsida. Nu har vi i princip bara musiken och loggan kvar och sen är den äntligen klar!

Nästa vecka har vi sjukt mycke saker att göra! Allting hopar sig just nu, och på fredag ska gympa arbetet vara klart som ja inte har en aning om hur det egentligen ska vara, så ja bara gör nått så får det bli bra. Det är ju inte dirrekt så att jag satsar på mer än G i de ändå!


Något i princip varje dag! Förrutom onsdan. Okej att allt inte har med skolan att göra, men ja måste ändå komma ihåg att hinna med allt! Har jag glömt nått, får ni gärna säga till - snart kommer jag få en hjärtattack.

Redovisningen på måndag kommer skita sig totalt. Jag har inte hittat fakta om de ja ska snacka om och ja måste hinna lära mig det oxå.. Jag kan inget på matteprovet än, fattar nada!
Och spanskan.. den vill ja inte ens tänka på! Det känns som om ja inte minns nått alls, och Boel kommer fatta hur dålig ja egentligen e o sänka mig.

Nog ihjälstressat. Till helgen efter där har jag i alla fall lite trevliga saker att se fram emot, och jag har även denna trevliga veckan på mig att förbereda mig, och gör jag det? - Nej??

För nu ska ja strax se på Ugly Betty o sen två avsnitt av Desperate!

Jag får helt enkelt göra det imorgon.. *mummel*



Au oui!

Idag vandrade vi iväg mot en gammal klosterträdgård som pappa letat upp i en bok, vi satt och solade oss ett tag, och det va jätte härligt väder!! :D

Sen vandrade vi vidare för att leta upp lunch, och det slutade med att vi köpte med oss mat från gamla hederliga donken och gick och satte oss i en betydligt större, kändare och mer befolkad park. Luxemburg parken. Där åt vi maten och sedan vandrade vi vidare.



Vi gick till en kanal som pappa ville till, och kollade på en sluss, och sen satte vi oss ner och vilade på ett cafe.




Till middag blev det pizza hut, super nyttiga var vi idag!! Världens största cola fick vi oxå!


På metrostationen hem på kvällen som by the way hette Madeleine ;) så såg ja en super snygg planch :D


Fast Parisarna får inte se filmen fören den 22 April! hahaha rätt åt dem :P jag får redan se snyggingen den 17:E med Carro o Cissi! :D <333

Dagen slutade med regn, och vi skyndade hem kissinödiga upp för de 105 trappsteg vi har upp till lägenheten!


Nu längtar jag hem sjukt mycke!

# Jag saknar min säng
# Jag saknar alla där hemma
# Jag saknar Kleemens
# Jag saknar till o med att tjaffsa med Anna :O
# Jag saknar att kunna få mig förstådd när jag vill!
# Jag saknar att höra svenska
# Jag saknar att kunna läsa vad det står på saker, o fatta
# Jag saknar att kunna slappa en hel dag utan att gå fem hundra mil
# Jag saknar att inte behöva gå upp för 105 trappsteg för att komma hem
# Jag saknar att gå till gymmet med Jossan! :O


Fast de finns i o för sig positiva saker med att vara här, som att:

# De e varmare här
# Man kan snacka skit om folk rakt framför dom utan att de fattar
# Här kan man shoppa och försöka ha turen med att mamma betalar
# Jag kan titta ut på Eiffeltornet
# Jag får i o för sig motion av de jäkla trapporna o av att gå hela dan


Nu kommer jag inte på nått mer, o ja vet inte ens varför ja sitter här o skriver ner detta som ingen kommer orka läsa ändå, så om du lyckats ta dig hit ner, o faktiskt har läst allt så kan

Paris en långfredag

Utanför fönstret droppar regnet förbi mot gatan, men annars har dagen vart solig!

Vi gick upp onaturligt tidigt för att vara på semester, redan halv åtta, för att åka till Louvren och slippa köerna.
Det gjorde vi oxå, slapp köerna alltså, och vi vandrade upp för att titta på Mona Lisa innan alla kineser hade vaknat, Mona Lisa  var lika liten som sist, och när vi sett henne och försökt få ett kort som inte var allt för suddigt, utan blixt, gick vi vidare.

Vi tittade på fler tavlor, och på Napolions sovrum, och jag hade velat titta på mumierna, men de va stängt för de byggde om där.
Efter vi va klara där inne gick vi ut och käkade lunch i solen utanför.

Vi gick till Les Halles som e ett shoppingcenter under marken, och gick runt och tittade lite och sen tog vi metron hem.

Resten av dan har vi slappat i lägenheten eftersom fötterna protesterat mot mera gång, men nu ska vi äta middag!

au revoir eller avoah??

Tredje dagen i underbara Paris, och än så länge har vi inte ens gått förbi Eiffeltornet även om vi ser det från vårat fönster.
Dagen igår bestod av shopping, och jag fick inhandlat skor och en väska!

Under mig dundrar tunnelbanan förbi, sexvåningar upp i huset och ändå hörs den. Hela Paris är en hel jäkla labyrint av tunnlar, och när vi går där nere väcks minnen av en film jag sett, som jag inte minns vad den heter, men den handlar om en tjej som somnar på en metro station, och när hon vaknar är hon inlåst...

Idag var det tänk att vi skulle gå in på Louvren och titta, Mona Lisa har vi ju sett, fast de va fem år sen, så skulle va kul att se på den, men annars finns de ganska många andra intressanta saker där som Mumier och sånt. När vi kom dit efter lunch ändrade vi planerna eftersom köerna va sjukt långa, och vi kände inte att vi var pigga på att ställa oss i dem.

Vi tog istället en buss och åkte iväg. Vi vandrade runt och ett par timmar senare tog vi bussen till Notre Dame, vi stod där o fottade et tag och sen vandrade vi vidare och käkade middag på en grekisk restaurang, där en cola kostade 66 spänn!!! :O HELT sjukt!

Efter middan vandrade vi runt i regnet, och tog en buss hem. Varje gång man kommer in i en affär hälsar parisarna trevligt, och vi svarar glatt, men när man går och de säger "au revoir" som mera uttalas avoah typ blir det kaos i hjärnan och ett konstigt läte kommer ut ur munnen. De franska uttalen är helt sjukt jobbiga, och jag tror aldrig jag kommer fåin de i huvudet.. eller ur munnen för den delen!

Nu börjar klockan bli mycket och om två minuter börjar Eiffeltornet glittra utanför fönstret, precis som den gör i fem minuter varje hel timme när solen gått ner...

Living the dream in Paris <3


Paris i mitt <3

Med Eiffeltornet utanför vardagsrumsfönstret sitter jag och bloggar. Vi har precis ätit middag i lägenheten, efter en lång tröttsam dag.




Vi fick lite sovmorgon i morse, tills klockan åtta, eftersom flyget inte gick förren 12:50 Allt gick bra och ett par timmar senare var vi framme på Paris flygplats. Eller vi landade inte på själva flygplatsen utan på en liten sido flygplats, och vi fick ta en buss till den andra för att ta tåget in till centrala Paris. Efter tåget bytte vi till metro och där efter en metro till - inte kul med alla resväskorna och Paristrängseln på tunnelbanorna, men det gick.

När vi kommit fram väcktes minnena från sist vi var här, för fem år sen, och jag kände igen mig. Vi gick till lägenheten och efter att ha skickat upp väskorna i den
minimala hissen vandrade vi upp för de sex våningarna.

Helt döda vandrade vi runt i lägenheten lite, och sen bytte jhag tröja, och sen vandrade vi ner till mataffären för att handla mat och frukost saker, plus vatten då så klart.

När vi kom tillbaka till lägenheten fixade vi middag, och nu sitter alla lite överallt. Bredbandet ingår i lägenheten, och vi har datan med oss, så jag räknar med att logga in bland!

Här kommer lite fler bilder från dagen! :)

Den första bilden är från flyget när vi lyft och åkte över Kungsbacka! man kan till och med se mitt hus om man vet vart de ligger! Den andra filluren e min syrra på tåge in mor Paris, och den tredje e på Eiffeltornet när ljuset tändts!


Bonne nuit  //Matilda

Nyttigt och gott!?

Har mått dåligt hela dagen, med bland annat ont i huvet och ont i halsen, men nu efter middan mår jag faktiskt lite bättre!

Eftersom ja va ensam hemma under middan lagade jag ihop lite av det vi hade i kylen o frysen, det blev inte särskillt nyttigt kanske, men gott va de i alla fall.



Det blev Kyckling, bacon och pommes med mangosås!

Skivade kycklingen, och delade baconen på mitten o så stekte ja dem! :)

Jag hade tänkt ha lite grönsaker till, men vi hade inga förrutom en möglig tomat som jag fick slänga, så det sket sig.

Så här blev resultatet!


Efter maten provade jag kläder inför imorgon, så nu vet jag vad ja ska ha på mig då! :)

Nu ska ja gå och mysa o se på film men min lilla syster som kom hem från träningen precis!

Puss på lilltån <3

Sjuk?

Jag är nog på väg att bli sjuk, eller så är det alla pollen där ute som slår till.
Jag får inte bli sjuk nu ju.. Varför ska ja alltid bli sjuk när det lov??
Det suger! :(


Dagen har varit seg, och jag har halvsovit hela tiden.
Speciellt på texten!

Du bara vet allt om oss!

Du bara suger åt dej all information om oss!

Vi vet knappt vem du är!

/Marcus & Matilda @ textkommunikationen!


April, April...

Första April idag, och lediga var vi från skolan oxå, men satt jag hemma och latade mig i solen eller gick på stan och shoppade med mina kompisar? -Nej, jag var och spelade in våran reklamfilm till skolan. Yippie.

Vi tar det från början. Jag vaknade upp, och duschade, sen ringde jag till vårdcentralen och bokade en tid, och sen käkade jag frukost. När jag gjort mig i ordning o käkat lunch gick jag iväg med filmkameran över axeln för att möta Kleemensarna.
När vi träffades försökte dem lura mig om att vi hade ett problem med filmningen, men jag kom på massa ideer på hur vi kunde göra istället, o de ba: "...ehm april april" Ganska misslyckat hörrni ;)
Lite senare sms:ade vi Jossan och Elin och skrev att de ringt från apollo o sagt att de avråder oss från att åka till turkiet till sommaren eftersom det e orligheter där, och att vi kunde åka i September istället om vi ville, men att det skulle bli 2000 kr dyrare då, och de gick verkligen på det och började fråga vad vi skulle göra. Sen ringde de upp, och vi räknade till tre o sen skrek vi april april, o de blev helt tysta xD Kul va de!

När vi va framme på Kungs recond tog vi fram filmkamerorna och filmade lite innan bilder, och sen satte vi igång. Han höll på i en kvart, o sen gick han iväg lite. När han kom tillbaka frågade han "tror ni ni fick med allt?" o vi ba eehm.. va det allt? fast de sa vi inte utan vi ba "aa" o sen tackade vi och gick. xD

Vi skulle egentligen fortsatt filma hos mig ikväll, men eftersom att det bara tog en kvart o vi räknat med ett par timmar kanske, så gick vi för att leta upp en annan ren bil att filma istället för min.

Vi kom till skolan, och gick in för att leta upp någon som kunde tänka sig låna ut sin rena nya bil, men ingen hade nån, och vi började istället leta efter någon som kunde tänka sig att vara med och spela Marcus motroll. Men ingen hade tid eller ville ställa upp så jag fick ta den rollen.


Vi gick ut på parkeringen, och sen började de plocka fram kläder o en keps till mig, för ja skulle tydligen vara bonde..
Medans jag stod i leggings o i tjocktröja kom 731:an förbi.. och ja ba YES! ne, men de va lite skoj, sen fick ja låna Cairos byxor, och hon tog min klänning som kjol, och sen körde vi. Vi filmade vid den renaste bilden vi hittade på skolans parkering, vilket var en svart bmw.

Medans vi höll på att filma Marcus en liten bit ifrån bilen dök ägaren upp - och det var REKTORN!  Vi gick lite diskret åt sidan så han kunde köra iväg, men ja tror inte han såg att vi filmade hans bil.

När vi var klara med filmningen bytte vi om tillbaka och gick och käkade glass på torget! mysigt och gott! Vädret va ju helt underbart oxå, så det blev ju bara bättre!

Efter glassen gick vi till hemköp och köpte godis, och sen gick vi hem åt olika håll -  eller de tog pendeln och jag gick xD

Dagens inköp:
Stay ups och dumleklubbor!






Puss på magen!