Valborgsmässoafton

Idag har jag varit nere och handlat kött och rosé till kvällens valborgsfirande. Det var massor av människor på systemet redan klockan elva. Synd att vädret är sådär bara, men det är ljust ovanför molnen så förhoppningsvis kanske solen kan tränga sig förbi och värma oss lite.
 
Dagen tänkte spenderas med att vila foten här hemma tills ikväll då jag ska vandra upp för den jobbigaste backen hem till Anna. Hoppas på en trevlig kväll i alla fall, och med inte allt för mycket dricka så jag går och skadar foten igen...
 
Hoppas ni får en trevlig valborg där ute!

Vilandet av foten fortsätter

God morgon, gårdagen var riktigt seg och jag satt största delen av tiden i soffan. Idag känns foten ytterligare lite bättre men jag vågar inte riktigt trampa ordentligt på den än. 

Imorgon planerar jag att kunna gå hyfsat igen. Då är det ju faktiskt Valborg. Så jag får väl försöka vila foten så mycket jag kan även idag. 

Förra året stukade jojo foten precis innan våran USA-resa, så jag ska väl vara glad att det hände nu. Och att den redan känns så mycket bättre! 

måndag och stillasittandes i lägenheten

Jag är klar med kusern och nästa kurs börjar först nästa vecka, så jag hade tänk ha en riktig tränarvecka denna veckan. Sedan gick jag och vrickade foten. Idag blir inte mycket annat än att sitta i soffan och hoppa runt på ett ben. Är redan trött i högerbenet som får hoppa runt för att hämta frukost o sånt. 
 
Foten känns lite bättre idag i alla fall, men det gör förtfarande väldigt ont! 
ute skiner solen också. vilket är ännu mer typiskt. Hoppas foten blir bättre i alla fall så jag kan hitta på lite saker senare i veckan. typ valborg på onsdag.... vi får se.
Blir inte foten bättre så får jag väl ta en sväng till sjukhuset och kolla upp den. Men jag hatar sjukhus så dras inför att göra det och hoppas den blir bättre av sig själv!
 
Tur att jag inte har något obligatoriskt i skolan i alla fall.

Helgrym helg!

 
Har haft en helt fantastisk helg! Igår blev jag firad av nära o kära, och jag fick bästa presenten av mamma o pappa! ipaden som jag nu sitter och bloggar med! Grymt glad tjej!
Vi åt och drack gott, och spelade kubb och tjötade.
 
Idag har jag o Lukas heldag! Det var länge sedan vi hade en hel dag bara vi två, så vi tyckte det var dags! Lukas ville lära mig åka longboard. Det gick sådär. När jag väl började få lite kläm på det och faktiskt vågade stå o ta fart så ramlade jag och vrickade foten och skrapade upp knät...
 
 Vi tog en promenad till Skatås efter jag lugnat ner mig. Där spelade vi äventyrsgolf! Jättebra och rolig minigolfbana som påminde mer om riktig golf.
 
Lukas vann, men jag var stekhet och har nog aldrig spelat så bra innan. Vi gick hem igen och jag satte mig i solen en stund. När jag väl satt stilla o vilade foten började den värka som in i... Så nu sitter jag snällt i soffan med foten på en kudde. Typiskt. 
 
 
 
 

Hårklippning före och efter

Även utan och med smink... och oplattat och plattat hår. Men lite kortare ser man allt att det är!

Gratis är gott

Så igår kom anna över strax efter ett och vi lekte frisörsalong i vårat kök.
Tänkte jag skulle ta en bild o visa hur det blev sen, men just nu är håret nyduschat och vått.
 
Sedan på kvällen gick jag, Lukas och John på VIPkväll på Arkaden. Vi hamnade först i kön och precis innan det var insläpp kommer en tant fram och pratar med vakterna. Hon behöver gå in först för hon har svårt att gå. (fast du klarade att ta dig hit??) Och Sedan blir dem lite sena och hon står och ojar sig och gnäller. När hon väl blir insläppt rusar hon fram till champagnen och står och klunkar i sig den. Människor...
 
Ja, vi fick som sagt champagne, öl, brämhults, och en massa små smakprover. Dessutom var det 20% rabatt i de flesta affärerna. Dock hittade jag inget som lockade. 
Sedan köpte vi 10 vårrullar för 25 spänn, hämtade varsit glas champagne till och satt och käkade. Ljudvolymen var brutalt hög dock så det gick inte att prata. Men vi hade en riktigt trevlig kväll. Gratis är ju som det sägs - gott. 
 
 
 

"A hundred and five is the number that comes to my head, When I think of all the years I wanna be with you"

Det blev ingen klippning igår för Anna fick förhinder, så vi kör på klippning senare idag istället!
Förutom det har jag plugg och städdag. Skoj. 
Har diskat allt i köket, och det var hel en del(!!). Nu ska jag strax ha chatt-handledning om hemtentan. 
Sedan skulle jag behöva rensa alla nytvättade kläder och dammsuga. Vi får se hur mycket jag hinner (orkar) med. 
 
Naglarna igår blev en helt vanlig franks manikyr. Det kändes fräscht och var länge sen jag hade. 
Här får ni en suddig webbcamera-bild på yours truly och naglarna. 
 

So you're friends been telling me, you've been sleeping with my sweater

Idag har jag pluggat på förmiddagen, och jag börjar bli färdig med hemtentan. skönt!
Så jag tog en paus för att duscha och måla naglarna. Nu har jag målat i ungefär en timma och börjar känna att jag får skynda mig lite. Behöver äta och klä på mig, och sedan ska jag till anna vid två-tre! Hon ska klippa mig, och det bli en bra bit som ryker för det är så slitet att det är hemskt!
 
Vaknade upp av att Lukas berättade att det i natt har brunnit i Kungsbacka innerstad. Sjukt tråkigt! Det känns som att det brinner där hela tiden. Förra året brann det i en lokal, och 2006 brann en hel länga med lägenheter och restauranger ner. och innan det har det brunnit många fler gånger. Dessutom var det i en nyöppnad butik som det brann. stackars ägaren. Favoritbaren i Kungsbacka klarade sig med en hårsmån dock. och ingen kom till skada. Så det var väl tur att dem lyckades kontrollera elden så bra!
 

Back to reality

Så var det måndag (tisdag) igen, och tillbaka till verkligheten. Det betyder att jag behöver ta tag i plugget, vilket inte alls är lockande. 
 
Igår var så fruktansvärt härligt väder. Vi var ute i princip hela dagen, och det syns faktiskt! Inte för att jag direkt blivit brun (det går inte när man är så blek som jag varit denna vintern) men man ser att jag fått färg både i ansiktet och på axlarna! Helt underbart ju! 
 
Det är sjukt hur jag haft en sån underbar helg fast jag jobbat tre av fyra lediga dagar. Men vi har hittat på så pass mycket varje dag efter jobbet och vädret gör så enormt stor skillnad! Hoppas på många liknande helger under våren och sommaren.
 
Nu ska jag försöka hitta hungern någonstans och kolla ett avsnitt på en bra serie, sedan får jag skärpa mig och sätta igång med plugget!

Försommar

 
Helgen har bestått av jobb, grill, sol och krocket och kubbspelande. Det känns som att vi varit på en mini-semester, och vi har bott i mamma och pappas säng hela helgen. Åh vad det känts som sommar, hoppas nu det fortsätter så här ända tills september!!
 

Glad påsk!

Jag började morgonen med att åka hem till Carro för att äta frukost med henne och Anna. Väldigt mysigt och gott, och sedan satt vi och snackade ett tag innan vi åkte hemåt.
 
När jag kom hem var jag redan hungrig på lunch, så jag fixade det och efter maten upptäckte jag på facebook att clarion post hotell hade en ägg-letar-tävling i Göteborg innerstad, och nyfiken som man är var jag tvungen att ta en promenad för att se om jag kunde hitta något. Efter att ha vandrat runt en timma i regn och blåst utan att hitta minsta lilla gav jag upp och åkte hem igen. Men jag fick en rejäl promenad i alla fall!
 
Nu tänkte jag titta på en bra serie och värma upp mig. 
Blev inte mycket plugg idag inte, men det är ju trots att påsk och jag har gott om tid kvar tills den ska lämnas in!
 
Så glad påsk på er!
(Kommer nog inte hinna blogga så mycket i helgen eftersom jag jobbar från imorgon, om ni undrar varför det blir tomt ett tag)

Efterlyser motivationen

God morgon allihop. Jag försöker tagga till inför att komma igång med min hemtenta idag. Det går sådär...
Den ska vara inne om 13 dagar vilket gör att det inte är stressigt alls, vilket gör att jag inte hittar motivationen att börja - kan oxå bero på att den är tråkig...
Men det hade varit så himla skönt att bara göra klart den nu, och sedan ha ledigt ända tills nästa kurs börjar!!
 
Men motivationen är som sagt noll. Jag kommer bara på roligare saker att göra, som att kolla massa serier eller fortsätta fixa de sista tavlorna på väggen som jag inte hann med sist till exempel.
 
Jag får väl fixa lite frukost och hoppas att jag hittar den. Motivationen altså.
 
 

Älskade vår!

Idag har jag läst kurslitteratur och kollat på en föreläsning som jag missade förra veckan. 
Sedan bestämde jag mig för att passa på och njuta av solen som skiner så underbart där ute, så jag tog mig en promenad bort till delsjön och runt en sväng.
Stannade vid stranden och låg och solade en halvtimma innan jag fortsatte också. Helt underbart väder, och förutom lite blåst då och då så blev det riktigt varmt där jag låg och slappade. Fick till och med en liten, liten linje av byxorna och några små fräknar ploppade fram på näsan. 
 
 
 

pyssel med tavlor

Jag har ända sedan jag flyttade in i nya lägenheten (för snart ett år sedan) kännt att det är dags att byta ut tavlorna. Men dem fick åka upp på väggarna ändå, så skulle jag bara byta ut bilderna med tiden...
Ja det gick ju sådär! Det var en gång som jag tänkte fixa det. Då hade jag tagit med mig bilderna hem till mamma och pappa på en sticka för att skriva ut dem, men så vägrade skrivaren att funka för mig.
Så efter det har det inte blivit av igen, förens idag.
 
För några veckor sedan fick jag hem mamma o pappas gamla skrivare eftersom de köpt en ny, så nu kunde ju inte det hindra mig längre i alla fall.
 
Allt som behövs är en skrivare, photoshop eller nått annat program för att dela upp bilderna, några A4 (hur många beror på hur stor tavla du ska göra), sax, tejp och lim. Tada! 
Jag hade bara tänkt skriva ut bilden på 2 A4, men så var alla våra papper hålade, vilket pajade allting och jag fick göra om till 3 A4 med en mindre del på varje. 
 
Så här gör i alla fall jag när jag skriver ut för en tavla som är större än ett A4.
 Ekonomiskt och samtidigt lite pilligt och kul istället för att betala för att få dem utskrivna på fint papper! Då kan man ju byta bilder lite oftare också, utan att få skuldkänslor! (Bilden på eiffeltornet är den gamla bilden som satt i tavlan, och är hyfsat "sliten" vid det här laget) Nu är en tavla fixad, och åtta återstår...
 
 

Tog lite helg-ledigt från bloggen

Hela helgen har gått i ett utan att jag orkat bry mig om att blogga. 
i Fredags somnade vi klockan tio på kvällen. Vi vaknade därmed redan klockan åtta på lördagmorgonen.
Vi hamnade hos Lukas bror och tittade på fotboll hela eftermiddagen. Sedan körde vi lite olika spel som till exempel beerpong. När man väl börjar förlora på beerpong så är man körd. Vilket jag var. 
Jag som inte ens tänkte dricka. Jag hade köpt två öl...
 
 
Så igår var jag ganska bakis. Vi låg i soffan hela förmiddagen och Lukas gick ner och köpte färskt bröd med räkröror. Jag fick i mig en fralla med ost på. Och första bettet tog jag ungefär en timma efter Lukas tog sitt... Men när jag väl ätit så började jag må bättre, vilket var skönt för vi skulle på middag hos Lukas mamma. 
 
Fisksoppablev det där, riktigt gott. Och skönt att slippa laga mat själv eller äta pizza som annars är standarden!
 
Denna veckan blir det plugg hemifrån, och sedan till helgen blir det jobb. Känns faktiskt som en helt okej vecka just nu. Kommer väl vara midre kul när jag ska till jobbet på fredag morgon och Lukas är ledig. Men den smällen tar jag då!

lördagsmorgon

Så var det lördag, och jag vaknade redan klockan åtta. 
Dock var vi så trötta igår kväll att vi somnade vid tio, så vi har ju ändå sovit tio timmar!
 
Dagen igår spenderades med min syster. Först gymmade vi, och sedan gick vi hem hit och gjorde sallad till lunch och sedan hängde vi i soffan hela eftermiddagen.
 
På kvällen blev det hamburgare, öl och godis med min älskling i soffan. Och sedan som sagt somnade vi väldigt tidigt! 
 
 

Morgonpigg

God morgon, jag vaknar tidigare och tidigare varje dag. Idag har jag varit uppe sedan tjugo i sju. 
Lukas brukar gå upp runt den tiden, och jag vaknar ju alltid av hans väckning... dessutom blir det ju ljusare på mornarna och idag var han så pratglad och jag så pigg så jag inte kunde somna om igen. 
 
Jag har alltså redan varit vaken i två timmar.....??
 
Snart tänkte jag käka frukost, men vill vänta lite till för vid tjugo i tolv ska jag möta upp Johanna och vi ska och träna. Äter jag frukost redan nu kommer jag vara hungrig då, och jag pallar inte att träna hungrig!
 
Idag är det i alla fall fredag, och jag har ledig helg så det känns helt underbart!! (och dessutom säger dem att solen ska kika fram idag igen, wihooo!)

feels like friday today...

Idag firar Lukas och jag åtta månader och om knappt en månad har det gått ett år sedan vi träffades första gången! Tiden har gått så fort, samtidigt som det känns som vi känt varandra mycket längre tid än bara ett år!!
Vi kommer nog fira till helgen. Eller vi är inte så mycket för att fira över huvud taget, bara skönt att umgås och uppskatta varandra!
 
Idag blir det skola igen, och semniarium. Lite smånervös, men det ska nog gå bra! Först blir det frukost, och sedan tänkte jag gå iväg lite extra tidigt till bussen, för jag FÅR INTE GLÖMMA att ladda busskortet. Varje gång kommer jag på det i sista sekunden! haha... hur svårt kan det vara lixom??
 
 

så kan det gå

Lås-gubben var redan här strax innan elva vilket gjorde att jag hade kunnat göra precis vad som helst av dagen.
Träna, diska, städa. you name it. Istället fastnade jag framför datorn och satt och övade mig på att koda en låtsas-hemsida istället. mycket roligare! 
 
Målat naglarna har jag faktiskt hunnit med också, så jag genomförde en sak av de jag nämnde förut....
 
 
 
 

waiting for forever

God morgon! Uppe tidigt fast jag är "ledig". Det vill säga inga foreläsningar. Imorgon har jag dock ett seminarium med opponering så jag ska väl försöka förbereda mig lite för den. 
 
Annars är planen att sitta och uggla här hemma tills dem som ska byta lås kommer. Härligt att jag fick välja dag själv, men jag fick ingen specifik tid. Så här får jag glatt sitta tills de dyker upp. Hade annars vart gött att veta att dem kommer kanske ett till exempel, så hade jag kunnat dra till gymmet innan det. men nej.
 
Men jag har lite småsaker som jag kan ta itu med. Disk (verkar alltid finnas att ta hand om i detta hemmet), Läsa  kurslitteratur, och måla naglarna är några saker jag får underhålla mig med. 
 
Men först blir det frukost! 

Nyord i svenskan

Idag i skolan hade vi föreläsning om stilistik, det handlar om att undersöka vilken stil en text har. 
Vi pratade om olika stilmarkörer och läraren berättade om nyord. Alltså nya ord i svenskan.
 
Det ord hon drog upp som exempel är "Rävdiska"  som betyder att man (främst småbarns föräldrar som har väldigt lite egentid) står och diskar extra länge för att få egentid ifrån barnen. 
 
eeeh what?? så jag var tvungen att själv gå in och titta på språkrådets hemsida för att se om det fanns mer knäppa ord, och jag hittade några som i alla fall inte jag hört innan...
 
DrinkorexiDet är en ny form av ätstörning som innebär att man äter mindre, och äter färre kalorier, innan och efter man ska gå ut och festa. Alkohol innehåller som bekant mycket kalorier, och många tror att man kan undvika att gå upp i vikt genom att äta mindre i stället.
 
Lillebrorssamhälle: (istället för storebrorssamhälle som tidigare var poppis) I lillebrorssamhället kan vi alla med ett par enkla tangenttryckningar ta reda på känslig information om varandra – uppgifter som inkomst, bostadsadress och eventuella betalningsanmärkningar.
 
Dessa var inskickade av privatpersoner, och alltså inte "riktiga" ord i svenskan.. men ganska roliga!
 
Chattityd: Attityd i konversationer via chattinlägg på Internet.
Datakoma: När någon sitter vid datorn och är helt okontaktbar.
Facenuft: Det förnuft man ska ha vid användandet av Facebook och andra sociala medier.
Tjaggla: Tugga tuggummi
 
Ja nu känns det ju i alla fall som att jag pluggat lite så här på eftermiddagen också... hehe!
 
 
 
 
 
 
 

Good morning

God morgon, här sitter jag och äter frukost och ska strax vandra iväg till bussen mot skolan! 
 
 

skoldag

Så var det måndag igen, och det är alltid lika skönt när en jobbhelg är avklarad och jag vet att jag inte ska jobba igen förens om två veckor. 
 
Idag har jag varit i skolan och lyssnat på en föreläsning, och sedan i biblioteket och kollat i kurslitteraturen. fotade av 120 sidor som jag nu håller på att lägga över på datan. Onödigt att kopiera och slösa på masssa papper ju!
 
 

standard söndag.

Igår var det jobbelijobb, och sedan när jag kom hem så satte jag mig och åt för att mötas av Lukas och John som kom hem med en vindunke i handen.
Ikväll ska vi hem till Tiger och dricka! säger Lukas.
Jaha... så det var bara att hoppa in i duschen och tagga för det. Det blev en trevlig kväll och idag är jag lite seg i huvudet, men mår betydligt bättre än jag gjort andra söndagar i mitt liv.
 
Nu blir det slappa och äta mig bra tills jag ska och jobba i eftermiddag!  

Delsjön

Jag bestämde mig för att göra något vettigt av dagen, så jag stekte till lite lunch och tog sen en promenad till delsjön. Låg och solade lite i blåsten vid vattnet och gick sedan en väg som jag inte testat tidigare hem. Enligt google maps gick jag ungefär 6,8 km.
Nu är jag trött i kroppen, och tänkte lägga mig och jäsa lite i soffan. Helt okej fredag!
 
 
 
 
 

välkommen fredag!

God morgon! Här sitter jag i soffan och börjar bli riktigt hungrig, men jag orkar inte resa på mig och göra något åt det. Jag har haft så livliga och konstiga drömmar de senaste dagarna. Åkt tåg, och jobbat och jag vet inte allt jag haft för mig. 
 
Det är dock sjukt hur det alltid kan kännas så skönt att det är fredag! Även om jag ska jobba hela helgen så känns det ändå gott på något sätt (att det är fredag alltså). 
 
Idag har jag inga planer alls förutom att skicka in min senaste skoluppgift. Funderar på att gå och gymma, me har inte riktigt motivationen, funderar på att gå ut i solen men vet inte vart jag ska gå. Kanske till delsjön? Ah allt jag vet är att jag känner mig extremt lat idag, bra början på dagen... 
 
Nej, dags att ta tag i sitt liv och göra frukost!
 
 

Simba-säng

Goddag. Har varit vaken sedan klockan åtta, så jag har redan hunnit vara vaken ett bra tag. Jag är så himla mycket piggare nu när det är ljust ute på morngonen! Så underbart!
 
Jag har suttit och pluggat hela morgonen, och är ganska klar med examinationsuppgiften. Måste bara låta den ligga ett tag och sedan läsa igenom och kanske ändra några smådetaljer. 
 
Igår efter lunchen med Anna och Carro så gick Lukas och jag till Valhalla och simmade. Det var väldigt mycket folk, vilket var ganska jobbigt. Det fanns bara en liten del för mortionssim och där fick man knö och simma om varandra och antingen tyckte man andra var ivägen eller så kände man sig ivägen själv. Men det var skönt att simma i alla fall. Var huuur länge sen som helst jag gjorde det sist!
Knäppt hur man bara minns hur man gör, och flyter fram på vattnet!
 
 
 

Måste bara se till så ni ser denna

Tycker detta är en riktigt bra version av Disneys låt "let it go" från "Frozen", och tjejen som sjunger är ju så duktig för sin ålder!!
 
 

Morgon-gym

God morgon. Jag bestämde mig igår för att jag skulle gå upp åtta så jag skulle komma iväg till grymmet i tid för en gångs skull. När jag kommer iväg först vid elva så har hela dagen gått innan jag är hemma och har duschat lixom. Sagt och gjort, och åh så skönt att redan vara tillbaka hemma nu. Plus att det var sjukt lite folk på gymmet, vilket är precis det jag gillar.
 
Tänkte äta mig en andra frukost, för jag är redan hungrig igen, och sedan blir det duschen för att fräscha upp mig inför lunch med Anna och Carro. Bra dag!
 
 
 
 

April april

Idag är det första april. Jag hatar första april. Folk ska hålla på att luras o ha sig. jättestörande när man måste gå runt hela dagen och undra om det folk säger är sant eller inte. Och om man för ett ögonblick glömmer bort vilken dag det är och något tar det tillfället i akt så blir man utskrattad i evigheter efteråt. Det enda som är kul med 1 april är om man själv lyckas med en riktigt bra luring. Men jag är så dålig på att hålla masken så jag lyckas inte med det heller. Nej BU för 1 april!

same old, same old

Dåligt uppdaterat igen. I söndags hade jag bättre saker för mig och igår orkade jag bara inte.
Det blev ingen bil som vinst i bingolotto, och inget annat heller för den delen. Men vi fick en god middag hos mamma och pappa i alla fall!
Igår var det skola, och efter skolan vandrade jag och Lukas lite på stan. Sedan blev det film-mys i soffan.
 
Idag står plugg hemma på schemat. Jag har en uppgift som ska in på fredag, som jag tänkte börja på idag! 
 
Mer än så har inte hänt...