And I wanna call you mine, Wanna hold you hand forever, Never let you forget it

Chill dag. Har kollat på föreläsning i tre timmar och försökt få en busig Tyson att sluta bita i min penna när jag försöker anteckna. Nu på eftermiddagen har han äntligen lugnat sig och det känns som att han slappnar av lite mer. Dock reagerar han väldigt mycket på ljuden som låter, men det är ju inte så konstigt!
 
Jag kommer på mig själv med att tro att han är en hund hela tiden. Jag är ju inte så van vid katter och deras beteenden. Men han är faktiskt ganska lik en hund på vissa sätt. Han låg under sängen och sov i några timmar förut. Känns inte så kattlikt. Sen så gjorde jag en leksak till honom av några gamla strumpor som jag knöt ihop för han gick runt i bet på allt. (jag tänkte det var bättre att han hade nått ordentligt han fick bita i) Som sagt, jag är van vid hundar, och då hade ett par ihopknutna strumpor funkat fint. Tyson var lite skeptiskt, men han lekte faktiskt med dem ett tag!
 
Nu sitter jag och väntar på att Lukas ska komma hem från innebandyn, så vi kan äta mat någon gång! Jag är ashungrig!!
 
Imorgon ska vi gå på konfirmation i Onsala för Lukas kusinbarn och sedan på kvällen ska jag hem till Helena som har fått lägenhet, det blir nån slags kombo av inflyttningsfest/födelsedagsfest. Ska bli skoj att se hur hon bor!
 
 
 

w3q

Igår var jag iväg i några timmar på after work med folk från klassen. Endast göteborgare dock för boråsarna inte orkar åka till göteborg. Det var trevligt, men blev inte så långdraget eftersom Albin och Maria skulle komma förbi och lämna Tyson och äta middag hos oss vid åtta. 
 
Så jag åkte hem och lagade lasagne och sedan väntade vi, och väntade, och väntade men de kom aldrig.
Halv tio ungefär var de här. De stannade en timma ungefär och sedan var det läggdags så då fick de säga hejdå till Tyson. 
 
Dock blev det inte mycket sömn, för den lille katten saknade nog sina föräldrar och vandrade runt och krafsade och kom upp med en hårsnodd och kastade den på mig för att jag skulle leka. strax innan klockan sex imorse bestämde vi oss för att ge upp. Det gick ändå inte att sova. 
 
Dock åkte jag inte till skolan idag, så det är inte så farligt att hänga i soffan och vara seg, värre för Lukas som skulle jobba. Nu försöker jag uppfostra Tyson att inte bita och leka med alla våra sladdar. Han gillar att testa gränserna nu när han inte är hemma. Han har redan bitit sönder en ljusslinga, vilket inte är så farligt. Vill dock undvika att han pajar min datorsladd eller nått annat viktigt. 
 
Hans favoritplats än så länge verkar vara uppe vid fönstret där han kan se ut lite. Annars skuttar han mest runt och undersöker saker om och om igen. Det var väldigt intressant när jag skrev på datan. Rubriken är det han som skrev när han bestämde sig för att kliva rätt över mina skrivande händer och gå över datorn. 
 
Detta blir en intressant helg! Men söt och mysig är han i alla fall!
 

Känns som fredag, men är bara torsdag!

God morgon! Jag har redan varit vaken i två timmar och fått massa gjort. eller "massa och massa" men för att vara så tidigt så är det mycket. Jag har kommit fram till att jag ofta är mycket mer produktiv på morgonen än vad jag är på eftermiddagen. 
 
Jag har i alla fall läst igenom och fört anteckningar på en föreläsning. Trodde det skulle finnas en video, men det gjorde det inte så jag läste igenom pdf:en och skrev ner istället. Jag kommer alltid ihåg bättre om jag antecknar, och föredrar att läsa igenom mina egna anteckningar när jag väl ska göra en uppgift istället för att leta igenom pdf:er eller powerpointar. 
 
Sedan har jag städat lite och flyttat runt lite saker, för under helgen ska vi vara kattvakt, och vi har en himla massa saker stående överallt som kanske inte är så bra att lämna katten ensam med. Exempelvis en massa ihopfällbara stolar i hallen som enkelt skulle kunna välta på honom. och han gillar tydligen blommor, så nu är de flesta blommorna (de som sticks eller som vore tråkigt om de blev sönderbitna) undanflyttade så han inte ska kunna komma åt dem. 
 
Igår tvättade jag en himla massa, så jag måste ta och rensa och vika undan mina kläder så får Lukas fixa sitt när han kommer hem, och så behöver det diskas, och så ska jag försöka dammsuga så det inte ligget nått dumt oätbart som katten får för sig att smaka på. 
Sedan var det ju gymmet som jag SKA gå till. Klockan är ju dock bara tio, och den enda tiden jag har att passa är vid fem då jag ska vara på andra lång för att ha lite after work med klasskompisarna, så det borde ju inte vara nått problem att hinna med allt. Lite bra musik så borde jag få upp farten också!
 
Dessa fina fick jag igår av min älskling <3

The blind side

Haft en mysig eftermiddag framför teven med "The Blind Side". Väldigt bra och fin film med Sandra Bullock som jag älskar! Tycker hon är grym i de flesta filmer hon är med i! Så har ni lite tid över och vill se en film med fin handling så titta på den!
 
Den handlar i alla fall om en hemlös kille som får flytta in hos en rik familj som vekligen gör honom till en del av familjen och hjälper honom att få ordning på sitt liv. 
 
 

Det känns som att jag inte gör annat än åker buss

Idag var jag i skolan lika länge som jag pendlade fram och tillbaka. Värt.
Nu är jag hemma igen, och ska käka lite lunch och slappa i soffan. Sedan tänkte jag ta och göra klart uppgiften som ska vara inne imorgon så att jag kan ta morgondagen ledig. Då har jag inga undanflykter från att gå och gymma, vilket är precis det jag behöver för att komma dit just nu känner jag. Nu har jag även skrivit det här, så det vore ju pinsamt att inte gå och gymma då. Grym plan!
 
Nej, dags för lite lunch. Hungrig som bara den!!

Våren är officiellt här!

Åh vilket underbart vårväder det var ute idag!
Skulle iväg och storhandla så jag bestämde mig för att gå dit, en härlig rask promenad och bara efter några meter blev jag på så himla bra humör. Jag kände bara för att skutta fram, och allt tack vare lite sol och varmare väder.
 
Storhandlade, och sedan plockade Lukas upp mig och maten på vägen hem från jobbet. Vi åt mums-mat, och efter maten blev det Harry Potter och Halvblodsprinsen. 
 
(och nej, det är inte vin i glasen mitt i veckan utan Brämhults juice + lite instagramfilter)

Lazy tuesday

Idag sitter jag hemma och pluggar. Har endas druckit te än så länge idag, (var verkligen inte sugen på frukost) så börjar bli jävligt hungrig. Dock har pluggandet gått bra, inte så svår uppgift jag har att göra heller för den delen. Ska skissa lite och förklara varför jag placerat elementen där jag gjort det och hänvisa till litteraturen. Än så länge har jag bara kikat i en av böckerna vi har med i kurslitteraturen så jag ska nog försöka ta en sväng förbi skolans bibliotek imorgon innan jag åker hem så jag vet om jag behöver nämna nått mer.
 
Min häl känns äntligen bra igen, så jag försöker övertala mig själv att gå iväg till grymmet, men det går sådär... så fruktansvärt otaggad att det inte är klokt. 
 
Så här galen ser jag ut, blek och osminkad, där jag sitter och skissar!
 

Äntligen måndag!

Måndag igen och lika skönt med måndag varje gång jag jobbat helg. Dock gick denna helgen förbi ganska smärtfritt. Amanda jobbade så det var skoj att träffa henne, och Lukas, Albin och Maria kom förbi och handlade vilket också var skoj, så tiden gick fort.
 
Idag ska jag iväg på en föreläsning och jag måste gå om en halvtimma, så än så länge har jag duschat, ätit frukost och tittat på Nachville. Så nu är det dags att ta på sig och sminka sig och sedan sticka iväg!

jobbelijobb

Vi hade en rolig spelkväll igår med Rappakalja och Alias. Skönt med en lugn kväll till skillnad från förra veckan när jag hade galnaste baksmällan. Vi kom i säng runt ett och efter att ha vaknat och somnat om några gånger på morgonen i morse så vaknade jag sista gången av att telefonen ringde. 
Det var jobbet som undrade om jag kunde börja lite tidigare idag, så det blir två timmar extra. Vilket ju inte är helt fel! Så strax ska jag dra mig iväg mot tåget. 
 
Inte alls taggad på att jobba, samtidigt som det är lite skönt att ha en förändrig mot pluggandet. Det är rätt skönt att komma iväg och göra nytta någonstans och känna sig uppskattad. Skönt att röra lite på sig istället för att sitta hemma och i skolan framför en dator. Men lite jobbigt oxå... haha!
Ingen ångest för att jobba denna helgen i alla fall. 

mitt dygn i matväg



gårdagens middag! lyx!


frukost med ägg och rester från gårdagen!


nu är jag hemma från jobbet och ska fixa middag, får se vad det blir. börjar iaf med kyckling, vitlök, lök och kokosmjölk!

Happy friday!

Vi skulle haft föreläsning till halv tre idag, men efter att ha suttit i skolan i 45 minuter så säger läraren att "Detta var allt jag hade att säga idag, jag är här till halv tre så kör vi lite övningar.
 
Övningarna går ut på att öva på det han gjorde på lektionen eller kolla på videos han lagt upp och göra efter dem. Vilket man ju lika gärna kan göra hemma, så vi åkte hem. Värt att sitta på bussen dubbelt så länge som man är i skolan...
 
Nu har jag vart på ica och handlat lite lunch som jag tänkte tillaga, och sedan ska jag kika på några avsnitt av Nashville, vilket är min nya lilla addiction i form av serier. 
 
Jag fick en liten flash back när jag skrev i rubriken, och det känns som att det var igår jag satt här och skrev förra veckans inlägg med rubriken "friday i'm in love", sjukt va tiden går fort!

så trött så jag känner mig bakis!

sitter på bussen till skolan. dags för introduktion till den nya kursen, vilket känns skitbra! dock är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. inte sovit ordentligt på hur länge som helst, och lika så i natt.
i natt sov jag dock bättre än jag gjort på resten av veckan, men inte tillräckligt länge för att hinna vila ut mig...

efter skolan idag blir det hem o städa, för det är hur stökigt som helst! och ikväll blir det hem till mamma och pappa en sväng för att umgås och äta middag! mysigt :)

school

jag har varit i skolan och haft seminarium där vi hade redovisning av grupparbetet. det gick bra och nu är jag på bussen hemåt igen. Jag har skickat in det individuella arbetet och är därmed klar med denna kursen! så himla skönt.
imorgon börjar vi om på nytt med ny kurs och ny fakta som ska bankas in i huvudet. ingen vila.

längtar efter mat, och längtar ännu mer eftersom jag vet vad vi har för rester i kylskåpet där hemma! tacos!!

i eftermiddag ska jag ner på stan och träffa Anna och Carro, ska bli mysigt och jag är väldigt sugen på kaffe... slurp!

Tandis...

Jag fick en lapp från tandläkaren i början på januari om att ringa och boka en tid. Idag fick jag äntligen tummen ur och ringde dem. De hade en tid nu på eftermiddagen, så jag tog den "för att bli av med det".
 
Började bra med att tandläkaren var jättetrevlig och tog bilder på mina tänder. Sa att varje tand såg fin ut, och sedan kollade han i munnen. Du har hål. aj aj aj Matilda, sa han typ tusen gånger. Fasen.
 
Sen visade han mig hur jag ska borsta tänderna.. jo tack jag vet hur man gör.
Berättade dem gyllene reglerna: #1 Inga sötsaker #2 borsta tänderna och #3 tandtråd
Sen predikade han om tandtråd några gånger till, "även om du inte har några hål mellan tänderna så är det alltid bra"
 
Sen fick jag en ny tid för att borra och gick snopet därifrån...

“Life is what happens to you while you're busy making other plans.”

Idag är mitt mission att skicka in examinationsuppgiften. Tror jag är färdig med den, men måste läsa igenom den en sista gång innan. 
Hade tänkt dra mig iväg till gymmet idag när jag skickat iväg uppgiften, men min häl känns sämre idag än den gjorde igår så tror jag tar en vilodag. Antagligen beror det onda på att vi tog en långpromenad igårkväll... 
 
Två bilder från gårdagens promenix! Det var jättehärligt väder - typ 6 grader och sol.
 
 

ordbajsar

God morgon måndag, och som du inte är efterlängtad.
Vi var iväg och tittade matchen och åt hamburgartallrik igår kväll. Sen när vi kom hem tittade vi på Harry Potter och de vises sten, men efter en och en halv timma tröttnade vi och gick och la oss.
 
Knappt sovit något på hela natten, rullat runt och vridigt mig fram och tillbaka och väckt Lukas en massa samtidigt som jag väckt mig själv. Så idag är man sådär halvpigg asså...
 
Men jag tänkte i alla fall bli så gott som klar med min examinationsuppgift idag, för jag orkar inte med den längre. Men det går segt. Orden hasar sig fram och jag behöver minst hundra ord till för att nå minimum antal ord som ska vara med. Jag hatar att ordbajsa. Kommer inte på något mer att tillägga. Kanske borde ta en paus och försöka igen om nån timma... 
 
I brist på andra bilder...
 
 
 

Even the best fall down sometimes, even the wrong words seem to rhyme

Vi hade en riktigt rolig kväll i fredags, och det kändes verkligen när vi vaknade igår morse. USCH va vi mådde dåligt. Aldrig mera dricka, gånger tusen. Jag hade gjort nått med moin fot så jag kunde knappt gå.
Sjukt ont i hälen, så när jag väl behövde röra mig så fick jag trampa på tårna. Det känns lite bättre idag i alla fall. 
 
Så igår kollade vi film hela dagen, käkade pizza och sedan vandrade vi ner till affären och köpte soppa med vitlöksbröd till middag och glass till efterrätt.
 
Så grymt skönt att vakna upp och må bra, och veta att det bara är söndag och vi är lediga hela dagen idag med.
Vi började morgonen med att titta på OS-stafetten där sverige vann. Nu spelar Lukas lite fifa och jag tänkte kolla lite serie och ikväll blir det en sväng till Kungsbacka för att titta på Arsenal-matchen på Black Pearl. Mycket sport idag. Men så blir det när man har en sportintresserad sambo...!

Friday, i'm in love!

Började morgonen med att vakna av att telefonen ringde och det var Lukas som blev inkallad till jobbet fast han egentligen blivit tillsagd att han inte behövde jobba idag. Vi hann dock äta en mysig frukost innan han behövde åka iväg.
 
Jag satte mig och pluggade, och typ två timmar senare ringde Lukas och frågade om jag ville åka och äta lunch med honom. Var inte taggad alls på att röra mig från lägenheten eftersom jag satt i myskläder och var irriterad på min uppgift. Men han lyckades övertala mig eftersom han skulle behöva äta själv annars, så jag åkte iväg. Åt riktigt mumsig mat, ihop med alla stans byggarbetare typ. 
 
Sedan fick jag skjuts hem, och nu ska jag försöka plugga lite till. Fixa presentationen till nästa vecka tror jag det blir. Sedan tar jag helg och fortsätter plugget på måndag! 
 
Ikväll blir det afterwork och sedan förfest. Inget alla hjärtansdag firande direkt, men vi har hela helgen ihop så det gör inte så mycket! 

två bilder från morgonen

 

10 000 spoons when all you need is a knife

Sitter på väg till skolan och det blir bara vitare och vitare ju längre inåt landet vi kommer. 
Snöblandat regn i Göteborg dock, vilket är sjukt tråkigt!!
 
Planerna för dagen är grupparbete nu i skolan. Förhoppningsvis blir vi klara med det ochså så vi slipper tänka på det mer förens redovisningen nästa vecka. Och sedan efter skolan behöver jag jobba med min enskilda uppgift.
 
Sedan vore det skönt att komma iväg till gymmet en sväng senare. Har ju inte vart där sen jag skaffade kortet i måndags, så känner att det är dags igen nu!
 
Men vi får se hur dagen går och vad jag hinner med! 

mat är det bästa som finns!

Idag har jag pluggat lite grann här hemma och skall strax bege mig ner på stan för att luncha med Caroline.
Förut var det jättehärligt väder med sol o blå himmel, men nu har det istället blivit grått. Typiskt.
 
Jag sitter och fantiserar om vad vi ska äta. Är sugen på en god sallad eller thai. mat mat mat. mums. 
 
 

det är det lilla som gör det!

Min älskling hade med sig semlor hem när han kom hem från jobbet. 
Efter vi ätit semlorna vandrade vi iväg på en promenad, och sedan när vi kom hem har jag tvättat och lagat mat medans han spelade fifa. 
 
Han har lovat att han ska ta hand om disken sen, så det är hans uppgift. Själv ska jag strax ner och slänga in nästa omgång tvätt. 
 
En riktigt mysig kväll för att vara vardag! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite variation i livet

Idag har jag en härlig träningsvärk ungefär överallt i kroppen. Dock har jag haft värre i mina dagar, vilket jag inte ser som något tecken alls mer än att jag körde ganska lugnt igår på gymmet för att komma igång.
 
Idag har jag varit i skolan och grejat, sedan tänkte jag vara smart och ta tåget hem eftersom bussen inte skulle gå förens om en kvart. Dock råkade jag hamna på ett direkt-tåg till Göteborg vilket innebar att det inte stannade på Liseberg så jag fick helt enkelt ta gå och sedan ta vagnen vilket gjorde att det hade gått fortare att ta bussen. Men men, ganska najs med lite variation. När man åker bussen ser man ju 90% skog, idag fick jag se lite hus o sjöar oxå!
 
Nu är jag hemma och har pluggat i nån timma. Börjar tröttna för dagen, så tror jag fortsätter imorgon igen!
 
 

#äntligen

Woho! I'm back!
ALLA har klagat på mig o Lukas över att vi verkligen borde börja träna. Tar det som att dem tycker vi har blivit tjocka.. (vilket kanske stämmer delvis, för jag vet att jag gått upp 6 kilo sen i somras, men ändå!) 
Så idag drog jag mig äntligen iväg efter drygt tre månaders "sista pizzan" och "sista gången vi äter chips". Det känns så bra! Nu gäller det bara att hålla igång det, men det borde inte vara allt för svårt eftersom det svåraste för mig alltid är att komma igång. När jag väl är igång så är det ganska kul, speciellt när man ser resultat!
 
 
 

6 månader

Idag firar jag ett halvår med min underbara pojk. 
Tiden har gått fort, men samtidigt så känns det som vi kännt varandra så mycket längre än vi har. (Ett år om knappt tre månader) Jag älskar dig så himla mycket, och du är det finaste jag har. <3
 
 

söndagsbrunch

började dagen med lite mys och serietittande hemma för att sedan vandra ner till incontro och äta brunch med familjen och mostrarna. det var himla gott och väldigt mysigt!

sedan fick jag skjuts till jobbet, och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli fyra och sedan hoppas jag jobbet kommer gå jättefort!






jobb

hade en riktigt trevlig kväll igår, men den blev inte så långdragen eftersom både Carro och jag skulle jobba idag. och här sitter jag på tåget, alldeles för tidigt, på väg till jobbet. knappt sovit en hel sammanhållande timme under hela natten, utan vaknat fram o tillbaka hela tiden. riktigt jobbigt!

på vägen ut genom dörren möter jag tidningsbudet, då vet man att man är uppe tidigt...

Friday, i'm in love!

God morgon fredag! 
jag sitter här med en stor kopp kaffe och myser medans lukas ligger kvar i sängen. Det är inte ofta det händer!
Jag hade tänkt gå upp vid halv nio idag bara för att vara säker på att jag kan somna ikväll när jag går och lägger mig (eftersom jag ska upp innan sex på lördag morgon) men det gick inte så bra, utan istället kravlade jag mig upp kvart över nio.
Jaja, hoppas jag kan somna ändå, och om inte annat får jag väl vara trött på lördag på jobbet!
 
Idag har jag inga direkta planer förutom att vi pratade om att gå ut och gå. Och sen ikväll såklart när vi ska ha lite tacomys här hemma! 

Lill-fredag

Idag har jag varit i skolan för första gången på över en vecka. Det är såklart skönt att inte behöva vara i skolan så ofta, men samtidigt tappar man motivationen och drivet lite när man inte har några rutiner att följa. 
Vi hade grupparbete och sedan handledning, och nu ska vi jobba hemifrån igen i ytterligare en vecka.
 
Efter skolan drog vi några tjejer och drack öl och snackade lite. Blev dock inte så långdragen men det var skoj ändå! Medans vi satt och drack så ringde chefen och frågade om jag kunde börja jobba tidigare på lördag, och pengar behövs ju alltid så jag sa ja. Nu ska jag plötsligt ta 06.19 tåget till jobbet på lördag morgon. Inte taggad på den! Men pengar som sagt...
 
Nu ska vi tydligen ha myskväll för Lukas ska vara ledig imorgon, så vi tar helg idag. Skönt det, för jag kommer ju knappt hinna träffa honom under hela helgen sen!
 

mys mys mys

Jag sitter och målar naglarna, och medans jag väntar på att ett lager ska torka sitter jag och tittar igenom mysiga citat på WeHeartIt... och lyssnar på mysig musik. Bättre feel good får man leta efter! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är inte lätt att vara sambo

Det blev inte många timmars sömn i natt inte. Lukas låg och snarkade huuuuur länge som helst, och när han äntligen snarkat klart så fick han tydligen för sig att gosa in sig hos mig.  
Vi brukar aldrig direkt hålla om varandra när vi sover, det är mest innan vi somnar och när vi börjar vakna som vi gör det. Men i natt skulle vi tydligen skeda o allt möjligt. Kunde jag somna då? nej.
Alltså det är ju jättemysigt o så på alla sätt, men det går inte att somna när man är halvmosad och intryckt mot väggen. Tillslut somnade jag i alla fall, men jag har en liten bakisliknande huvudvärk nu...
 
Igår vägde jag mig för första gången på kanske ett halvår. Det var inte kul kan jag berätta. Jag har gått upp sex kilo sen i somras. Buhu. Jag minns i maj när jag hade magrutor o allt... sen gick man och blev sambo och började gotta sig med det ena efter det andra. Ångest. Dags att ta tag i sitt liv snart kanske o köpa det där jäkla gymkortet! 
 
Så mycket fler negativa saker än så är det dock inte med att vara sambo, så jag ska väl egentligen inte klaga ;) 

redan 4 februari...

Pluggar och har mig även idag. Det går framåt sakta men säkert!
Börjar dock få en go huvudvärk precis som jag hade igår kväll, vilket är mindre kul. 
Men jag ska försöka plugga ett tag till, sen ska jag iväg på lite ärenden, bland annat iväg och handla när Lukas slutat jobba. Ska bli skönt att komma ut från lägenheten lite, för jag har suttit här inne sen i söndags kväll...
 
japp, mer intressant än så är det inte just nu! och inga bilder har jag att bjuda på heller. tråkigt. så vi kör ett litet härligt citat istället. Bara för att jag gillar såna!
 
 

oh happy day!

Det är så fruktansvärt skönt att vakna upp och må BRA dagen efter man har varit sjukt bakis. 
Jag känner mig fräsch igen, jag kan skutta runt och ja, jag får inte vågor av illamående översköljande över mig. 
Underbart. 
 
Idag har jag plockat undan alla flaskor och glas och grejer som vi inte orkade röra igår. Jag har kört igång en maskin med disk som nu är klar. Tänkte tömma den och köra igång en till direkt. Mer än så har jag inte städat. Det är vinspill på mattan, äckliga klibbiga märken från glas överallt, och allmänt smutsigt på golvet. 
 
Men jag behövde få pluggat idag, så jag kände att städningen fick komma i andra hand. Och plugget har faktiskt gått bra idag. Jag känner att jag börjar fatta vad jag håller på med i uppgifterna, och det känns skönt att komma igång. 
 
Här är en bild från i lördags när vi skulle spela beachvolleyboll!
 

bakis som in i...

Herregud vad jag mår dåligt idag. och så ska vi iväg på middag och grejer. 
Vi började kvällen med roligt beachvolleybollspel och sedan åkte vi hem till oss. Käkade pizza och drack och hade det almänt trevligt tills en kille ballade ur och vägrade gå när vi sa till han att det var dags för han att åka hem. 
 
Puckot som ballade ur bestämde sig för att måla med mitt nagellack på köksbänken och bränna sönder plast på våran spis. skoj. 
 
Men tills det blev kaos hade vi i alla fall en trevlig kväll.