Tidiga mornar

De senaste två dagarna har jag gått upp vid halv sju för att dricka lite kaffe med Lukas innan han åker till jobbet. Det är mysigt att hinna ses en liten stund innan han åker. Men både går och idag tänkte jag att "jag går o lägger mig o sover lite till sen " och det hände ju inte någon av dagarna... 
När man väl druckit en kopp kaffe och vart vaken i kanske 40 minuter så är man inte så trött längre. I alla fall inte om man generellt har lika svårt att somna som jag har.
Så det är väl bara att sätta sig och plugga lite nu antar jag!? 
 
Jag ska ju faktiskt och jobba klockan sju imorgon bitti, så det kanske är lika bra att jag är uppehöll tid. Då kanska jag även kan somna i tid!? 
 
Igår hade jag en supermysig dag med min syster, som sedan avslutades med en mysig födelsedagsmiddag för mamma!
 
Efter lite ändrade planer i veckan så ska jag och Chilou hem till Anna idag. Det ska bli spännande, och jag hoppas katterna är snälla mot varandra! 
 
Hopparna får en bra helg! 

en rolig vecka framför mig

Jag har en fullspäckad vecka framför mig. Och det är kul när man har något att se fram emot nästan varje dag.
På skolfronten handlar det desto mer om självdiciplin. Jag har inga obligatoriska moment denna veckan, utan ska jobba med ett arbete som ska vara klart i mitten på nästa vecka.
 
Måndagen börjar lugnt, sedan imorgon ska vi ha kattdejt hemma hos Anna. Chilou ska få träffa Annas lilla August som är några månader äldre än Chilou. Vi får se om det går bättre än det gick när Chilou träffade Tyson. (inte för att det gick dåligt, men det vore kul om de kunde leka lite ihop)
 
På onsdag har jag lunchdejt med Carro, och på torsdag kommer min efterlängtade syster på besök från Stockholm.
 
På fredag ser det lugnt ut, och sedan till helgen blir det jobb och halloweenfest! En riktigt rolig vecka helt enkelt!
Gäller bara att hålla fokuset uppe och plugga också, och inte slappa till. 

skönt med helg!

kvällen igår spenderades på biljardpalatset med middag och biljard! Väldigt trevlig kväll, och god mat!
Dock ganska dyrt med biljardspelandet! tror vi betalade drygt 450 spänn för fyra pers i en o en halv timme. Dem måste ju tjäna stora pengar på det i alla fall, eftersom varenda bord var upptaget. Och dem hade mååånga bord!
 
idag har jag chillat med Chilou medans Lukas har vart och jobbat. Ikväll ska vi hem till Lukas mamma och äta middag med familjen. Det ska bli väldigt trevligt! 
 
farligt god champagne som vi drack innan biljardpalatset igår.
 

vår lillkille har varit hos oss i fyra veckor

Idag är det fyra veckor sedan vi hämtade hem vår lilla chilou, så jag tänkte jag kunde slänga upp några bilder på hur han förändrats sen vi träffade honom första gången!
 
Chilou tre veckor gammal
 
knappt fem veckor
 
sju veckor
 
12 veckor, första dagen hemma
 
nu, 16 veckor gammal
 

katten, skolan och julkänslor

Hemmaplugg idag, och min lilla goding Chilou ska såklart hjälpa till. 
Han vill gärna hjälpa till med allt.
När jag rensat kattlådan ska han gärna sitta i och blockera, när man skriver på datan vill han också skriva på datan. När an duschar sitter han nyfiket utanför och tittar på (vill ju helst inte bli allt för blöt) Och när man borstar tänderna är handfatet väldigt intressant. Men det är mysigt!
 
Han börjar ock bli så stor! Han har fått massa päls, och hans svans börjar bli fluffig! 
Vi har även börjat lära oss vad han gillar och inte. Både i form av leksaker, personlighet och mat.
Kyckling är favoriten. Det går inte att stå och skära kyckling i köket utan att han blir tokig och flyger upp på diskbänken. Dock kan vi numera äta utan att han flyger upp och ner på bordet.
 
Han har inte riktigt fattat vinkeln med vart man ska klösa och inte. Soffan är trevlig, och även dörrmattan. Men som tur är klöser han inte så mycket! 
 
Vilken liten sammanfattning av vår katt det blev! haha!
 
Så sammanfattningsvis av skolan då, så är förska kursen för terminen godkänd och vi är i mitten på den andra. 
Jag börjar bli sugen på jul... eh knäpp?
Men ja, det är lockande att köpa julmust och det lär nog inte dröja allt för länge innan jag ger in för att smaka den första för året. Häromdagen frågade jag Lukas om vi skulle göra egen julskinka i år... ja jag vet inte vad det är som händer!? Kanske är det för att jag har en egen liten familj nu som jag börjar längta efter jul?
 
Vi beställde hem halloweenkostymer igår, så nu hoppas jag bara att jag slipper jobba den 2 november... Det ser inte lovande ut just nu. Men hoppet det lever!
 
Här är två bilder på chilou medans jag skrev det här inlägget, och som ni säkert vet så har ju chilou sitt egna instagramkonto så följ honom där vetja ;)
 
 
 
 

livets svårigheter

Idag har varit en pluggdag.
Jag började med föreläsning i skolan. Störigaste tjejen bestämde sig för att hon skulle sitta vid en dator i vår föreläsningssal och chatta och fila naglarna medans vi försökte lyssna på allt annat än hennes knapprande på tangentbordet. 
 
Vi satt alltså i en datasal, hon gick inte i våran klass, och hon satt och skrev långa romaner till någon kompis på facebookchatten. När hon väntade på svar filade hon naglarna. Störigaste ljuden när man försöker lyssna på en föreläsning. 
 
Efter föreläsningen åkte jag i alla fall hem. Åt lunch och satte mig och pluggade.
Chilou ville såklart vara med på alla vis. Han klättrade på datorn, låg på bordet bredvid datorn och tittade på, lekte med fransarna i mina byxor och la sig till sist och sov i mitt knä. Där har han nu legat i två timmar. Mysigaste katten! 
 
Nu är jag trött i huvudet av allt skrivande, och jag lägger det åt sidan tills imorgon.
Imorgon ska jag förövrigt på nått avdelningsmöte på jobbet. 
 
Life's hard. Nu blir det soffmode...
 

 

mys-plugg

En väldigt lugn och skön helg. Förutom fredagen när vi skulle på "After Work". 
Jag låg bakis HEEELA lördagen.
Så kan det gå. Börjar nog bli för gammal för att dricka!
 
Nu är det måndag igen, och idag pluggar jag hemifrån.
Det har la gått sådär om jag ska vara helt ärlig.
Jag började med att göra lite övningar och sedan tröttnade jag innan jag ens börjat på den riktiga inlämningsuppgiften.
Vi ska skriva en om en text till en lättläst text. Det är inte så lätt som det låter. Speciellt inte när man ska skriva om miljöpåverkning. 
 
Och ännu svårare blir det när man har en söt krabat som ska ligga i knät hela tiden. Det blir svårt att flytta sig, och ibland till och med att skriva på datan.
Om man inte når datan så blir det lätt "äsch, jag kan sitta här o mysa med Chilou en stund innan jag behöver flytta på honom för att kunna röra mig".
 
Dumma, underbara, söta katt. 
Men jag har ingen panik.
Uppgiften ska in på fredag, och efter mycket om och men så har jag ändå kommit en bit på den! 
 

Fredag!

Idag har jag varit ledig. Riktigt skönt! Och jag har dessutom en ledig helg framför mig, vilket gör det hela ännu bättre. Lite tråkigare är dock att Lukas måste jobba imorgon. Förhoppningsvis blir det inte så länge. Ikväll blir det dock after work, och det är ju alltid trevligt med lite öl och roliga människor! 
 
Jag sitter och fixar naglarna, något som hamnat litet åt sidan det senate taget. Mycket jobb hela sommaren, och sedan en lite busig kattunge har gjort att jag inte riktigt hunnit ta mig tiden. Men nu är jag back on track. Mår faktiskt psykiskt dåligt när naglarna är fula och ofixade. Jag vill typ inte visa händerna de dagarna! 
 
Idag blir det glitter och grejer bara för att fira in helgen! 
 
 

Update sen sist

Så har det gått sådär jättelång tid sen sist igen. 
Jag har faktiskt försökt blogga, men appen valde att inte vilja publicera mitt inlägg och jag blev irriterad och gav tillslut upp. Orka skriva om lixom!
 
Jobb hela helgen, och skola hela denna veckan. Så kan vi sammanfatta det som hänt sen sist!
Jag sitter och myser i soffan med en gosig Chilou efter att ha gått hem i ösregn från skolan. 
Mina ständiga försök att få lite livfulla kort på honom känns nästan omöjliga. Vår lägenhet får in så otroligt lite dagsljus så för att inte få suddiga bilder behövs blixt och jag gillar inte att använda blixt. En av anledningarna är alla onaturliga skuggor och en annan är röda ögon - eller i chilous fall gula/blåa.
 
Idag gav jag det i alla fall ett försök, så nu har jag suttit och redigerat ögon i nån timma. Men en chilou i famnen som mer än gärna vill upp på datan och hjälpa till att klicka på knappar.
 
Med brist på andra bilder så blir det såklart bilder på honom. 
 
 

Han är så fin så hjärtat smälter

 

1 oktober

Idag är det första oktober, och det börjar verkligen kännas som höst!
Jag lyckades ta mig iväg till gymmet igår, men det kändes verkligen att det var länge sen jag var där sist. Jag har så svårt att ta set lugnt i början också, jag vill gärna fortsätta på samma tempo och vikter som jag gjorde sist jag var där. Men det funkar ju tyvärr inte.

På kvällen hade vi besök av Lukas mamma och plastpappa. Dem träffade Chilou och vi åt middag. Riktigt mysigt!