hel-lugn lördag

Bara för att jag varit bakis idag så har jag trott att det är söndag hela dagen. Så himla skönt varje gång jag kommer på att det bara är lördag och att jag har en hel dag helg kvar! 
 
Idag har jag inte fått mycket gjort. Jag har spelat Forza och tittat på film. Köpt chips, lagat tacos och gjort coleslaw. Den blev asgod! Sedan fick jag en liten knäpp och tog fram nål och tråd och sydde på typ sex-sju knappar på ett par byxor och en tröja. Lukas köpte en tröja på Gran Canaria i vintras, och en knapp lossade för någon månad sedan. När jag skulle sy på den så såg jag att trådarna på de andra knapparna satt löst, så jag började känna lite på trådarna och då lossnade alla knapparna. sjukt dålig kvalitet! 
 
Skönt med en lugn dag utan måsten som plugg o sånt. Imorgon tänkte jag ha en i princip lika lugn dag (fast utan en jobbig bakfylla) och på kvällen ska vi spela bingolotto. hihi jag är sjukt taggad, tänkte vinna en bil!!

bowling night

Igår hade vi en riktigt rolig kväll som vi började med middag här hemma. Vi åt pulled pork wraps, vilket var asgott!! Sedan drack vi bål och öl och tjötade innan vi tog en vagn mot bowlingen. 
 
Vi hittade våra klot och skor, och hade bestämt att vi skulle köra killarna mot tjejerna. Killarna vann ganska överlägset, jag sög under första serien, men under den andra så gick det så jäkla bra så om vi bara hade kört den serien hade jag vunnit! Men eftersom första serien gick så dåligt så slutade jag trea. Inte sist i alla fall....
 
Efter bowlingen promenerade vi genom stan till vasa där vi hamnade på en bar och drack ölkannor, och ciderkannor och allt vad vi drack. Lite shots blev det också... Så idag mår jag som jag förtjänar. 
Har mått värre, men mår inge vidare ändå. Ute är det jättefint väder, så jag försöker samla kraft och vilja för att ta mig ut från lägenheten lite. Har dock även träningsvärk från gymmet igår, och det ihop med baksmällan känns jättekonstigt! Det känns typ som jag blivit mörbultad och har blåmärken på hela kroppen. Vilket jag ju inte har.
 
 

HEEELG!!

jag kan ju säga att det inte blev nått mer plugg alls efter första föreläsningen igår. Jag kollade lite mer film istället. haha!
 
Idag tänkte jag gå till gymmet och sedan blir det att städa och handla för ikväll kommer Johanna och Alex hit på middag och så ska vi och bowla senare! ska bli skoj! Men här hemma är det så sjukt stökigt... så det finns en del att göra! 
Det bästa sättet för mig att verkligen sätta igång och städa på riktigt är att veta att man ska ha gäster, för jag hatar att veta att det är sutsigt när man har folk hemma!
 
Ska se om jag hinner klämma in nått plugg idag också. Men det känns inte som att det kommer prioriteras idag.

Mina senaste naglar...

 

så var det torsdag och nästan helg!

God morgon tänkte jag säga... 
Jag pluggar hemifrån idag, och då känns hela dagen som en enda lång morgon eftersom jag mest sitter i soffan i myskläder. Började dagen med att käka frukost och titta på en mysig film. Nu tittar jag på föreläsning om källkritik, vilket är sjuuukt tråkigt eftersom man hört det mesta 5 000 000 gånger innan. Så jag tar lite pauser mest hela tiden och söker på kurslitteratur och liknande.
 
Har massa träningsverk idag, vilket är rätt najs. Ska nog gå och träna imorgon igen eftersom jag inte har någon skola då heller. 
 
Nu får jag ta och fortsätta titta på föreläsningen så jag blir klar någon gång. Har dessutom en till föreläsning som jag tänkte titta på, och en övning att göra. yeeey. (Måste ta lunchpaus snart med... magen kurrar)

lill-lördag

Haft en härlig dag hemifrån idag. Började dagen med att titta igenom och börja fundera på den första examinationsuppgiften för kursen. Sedan tog jag mig till gymmet, och på vägen hem hämtade jag ett paket på posten. Sedan har jag ätit, duschat och målat naglarna. 
 
Nu ska jag strax åka iväg till Frölunda torg och träffa Anna och Carro, ska bli mysigt! Och solen kikade precis fram bakom molnen! så härligt!

suget efter den nyaste elektroniken

Bloggen är så himla bra när man har glömt av när man gjorde något speciellt. Häromdagen kollade jag vilket datum jag började min praktik på Maxi för 3,5 år sedan, och idag kikade jag när det var jag köpte min telefon.
Ofta har man ju ett hum om typ vilken månad och vilket år det var, men man minns ju aldrig exakt. 21 mars 2012 köpte jag min telefon. Sjukt att jag haft det "så länge". två år med en telefon är ju rätt länge i dagsläget, med alla nya upplagor som kommer hela tiden. Är dock väldigt nöjd med den, och har absolut ingen längtan efter att köpa en ny. Det var bara ett tag där när den blev sjukt långsam och trög, då gjorde jag bara en fabriksåterställning och sedan funkade den bra igen! Samsung äger!
 
Jag börjar dock bli sugen på en ipad, eller någon slags sån platta. Jag har ju min dator som jag är grymt nöjd med, men ibland hade det vart najs att ha en surfplatta att ta med till skolan om man inte orkar släpa på datan, eller bara för att sitta i soffan och spela lite spel istället för den lilla mobilskärmen. Samtidigt känns det som onödiga pengar då jag faktiskt köpte min dator i höstas. Men man blir ju sugen eftersom alla andra springer runt med dem överallt!
 
 
 
 

glömde bloggen

Oj vad jag har glömt att blogga, har inte tid just nu för jag är i skolan, men här är två bilder från helgen istället!








lördagsmorgon

Vi bara åt och åt och åt och åt igår. Tills det kändes som att vi skulle spricka. Sedan åt vi lite till. 
Hade i alla fall en himla mysig och lugn fredagskväll. Vi gick till och med och la oss innan elva!
 
Vaknade vid åtta i morse, och Lukas skulle iväg för att kolla på sin brors fotbollsmatch. Jag sitter här och äter frukost och läser lite nyheter, och snart ska jag också sticka iväg - till jobbet dock!
 
Jag älskar sköna lugna morgonar när man bara kan sitta i lugn och ro och äta och läsa tidningen (på datan dock) eller kolla en serie, även om man ska iväg sen. hatar stressiga morgonar när man knappt hinner sitta ner och äta! 

äntligen fredag!

Har varit i skolan och haft seminarium, men är redan hemma igen.
Ska strax iväg till affären och ladda för fredagsmys. Tänkte köra riktig fetigkväll med tacos (såklart) och sedan lösgodis och chips & dipp. mmmm...
 
Denna helgen ska bli sjukt lugn tänkte jag, så jag orkar med jobbet i helgen utan att vara seg!
Nästa vecka kör vi ny kurs som verkar intressant och rolig, förutom att jag ogillar en av de två lärarna som är kursansvariga. Ska bli spännande!
Men FÖRST: Fredagsmyyyyyyys!

Lately, I've been going crazy

Tro det eller ej så samlade jag kraft och tog mig till gymmet igår! Kändes grymt bra när jag var där, och efteråt tappade jag all energi igen. Satt i soffan ända tills Lukas kom hem, då energin återvände och vi åkte hem till hans bror en sväng och fick middag o grejer!
 
Idag har jag återigen en ledig dag. Idag står lunch med Caroline på schemat, så om en timme ska jag bege mig mot Kungsbacka. Skön och chill dag. Imorgon blir det äntligen skolan. Känns faktiskt som äntligen, för det är en sak att gå hemma om dagarna men att ha en uppgift att jobba med och en heeelt annan sak att bara gå hemma och inte göra någonting och vänta på en redovisning. Nästa kurs börjar på måndag så jag har absolut inget att göra här hemma. Hade det vart lite roligare väder kanske man fått en iuls att hitta på nått som att bara ta en promenad, men det har ju regnat dagarna i ändå. Idag ser jag lite ljus på himlen och jag hörde att det ska bli 12 grader, så bara det gör ju en på bättre humör! Speciellt när man ser att det fortfarande är vinter i Stockholm. hehe...
 
Så här ser jag ut idag. Glad tjej!
och så här ser mina naglar ut efter att jag målade dem igår. Ganska standard för mig just nu. Dock gillar jag det, för det känns städat men ändå färgglatt plus att naglarna ser lite längre ut än vad de är (i alla fall i verkligheten), vilket är perfekt eftersom jag varje gång de börjar bli långa lyckas bryta dem på jobbet...
 
 
 
 

ingen ork

Usch, detta tråkiga vädret gör mig totalt otaggad på att ta mig an någonting idag. I alla fall någonting utanför hemmet. Planen var ju att jag skulle gå till gymmet, dags att komma igång igen efter kanske två veckors uppehåll med Stockholm och sjukdom. Ingen energi till det alls på grund av regnet. Jag får försöka rota fram viljan någonstans, klockan är ju trots allt inte så mycket än. tagga då matilda!!

husdjurs-sjuk

Vad knäpp man är. Efter att vi hade passat katten Tyson över en helg kände jag att nja det är rätt skönt att inte ha katt själv. Vi har ju haft lite funderingar på att skaffa katt fram och tillbaka. Egentligen vill jag ju ha hund, men det är så mycket mer arbete och tar mycket mer tid. Pluss att jag gärna vill resa några gånger om året om man har pengar till det. Pengar har man ju mindre av om man skaffar husdjur och så måste man skaffa nån som kan passa djuret om man ska bort...
 
Det jag egentligen skulle komma till med detta var att idag var en sån dag som jag känner att det hade vart mysigt med en liten kompis här hemma. Nu övertalade jag dock precis mig själv till att njaa jag vill nog inte det trotts allt... men visst hade det varit mysigt!?
 
mysig bild på Lukas och Tyson

 

ta-hand-om-mig-själv-dag

Jag hade tänkt gå till gymmet idag eftersom jag inte har någon skola eller nått plugg att göra, men jag känner mig inte helt hundra så satsar på imorgon istället. 
 
Förberedde mig lite för seminariet som jag har på fredag, och skulle kunna förbereda mig lite mer, men som sagt det är inte förens på fredag så det är ju rätt lugnt! Idag har jag därför haft en ta-hand-om-mig-själv-dag. 
Jag har bland annat färgat ögonfransarna och fixat utväxten lite. Får inte så farlig utväxt längre (peppar peppar) så det räcker att använda blonde spray vid hårfästet borsta ut det lite i längderna och föna håret tort så ser det bra ut igen. rätt skönt att slippa springa och köpa hårfärg hela tiden som jag gjorde när jag blonderade hela håret för några år sen!
 
Jag har båda dessa hemma, och har inte kommit fram till vilken jag gillar bäst; dvs båda funkar!
 

ciao!

Har haft en bra helg, och vi hade lite folk över i lördags. Var alldeles för seg för att jobba igår egentligen, men det var bara att rycka upp sig. 
 
Idag har jag städat undan alla ölburkar, diskat och sedan suttit och gjort klart uppgiften. Nu är det bara ett seminarium kvar och sedan är denna kursen över. Jag minns när vi började kursen för en månad sedan och kursansvarige sa att när denna kursen är över så är det i alla fall vår! och det är helt sjukt, för det är april om två veckor, och det känns som det var nyår för typ bara några veckor sen... Det har gått så galet fort! 
 
Nu ska jag ta och rensa lite kläder som är tvättade och ska ner i sina lådor, och sen ska jag bara njuta av att uppgiften är färsig och inskickad! 

såå skönt med helg!

Jag bloggade visst aldrig igår...  Så vi börjar med att ta en liten repris av gårdagen!
 
Jag och mamma åkte iväg till långedrag för att äta lunch. Vi hade riktigt fint väder, och vi satt på en en ljus utbyggnad med solen som sken rätt in och havet som utsikt! Väldigt god fisk åt vi också!
Sedan tog vi en sväng in till Haga där vi vandrade på myrorna och lite andra second hand butiker, och sedan tog vi en fika och gick i ännu fler butiker. Dock hade det då börjat regna...
 
Efter vi var klara på stan åkte vi och hämtade upp Lukas, och sedan körde vi till Kungsbacka för att fira pappa med middag. En mysig kväll med god mat, och trevligt sällskap. Dock var alla ganska trötta så det blev inte jättesent. 
 
 
 
Imorse vaknade vi relativt tidigt, tror klockan var halv nio. Vi åkt frukost och tog sedan en promenad till Maxi och handlade, och på vägen hem tog vi systembolaget. Vi gick hem och lämnade sakerna, och tog sedan en vagn in till stan för att gå en sväng på intersport. Sedan skulle Lukas på innebandyträning (och inviga den nyinköpta bandyklubban) och jag satte mig med plugget. Plötsligt hade det gått en timma, och jag hade glömt av tvätten som jag för länge sen skulle hämtat. 
 
Nu känner jag mig relativt klar med uppgiften, så jag lämnar den nog tills på måndag så får jag läsa igenom allt med nya ögon innan jag skickar in den! Detta är nog en av de uppgifter som tagit längst tid för mig att göra hittills på utbildningen.
 
Ikväll blir det i alla fall Beerpong med lite folk här hemma, och tanken är väl utgång sen. Är inte så taggad på själva utgångs-biten, mest för att jag ska jobba imorgon och jag vet att jag är mer bakis ju längre jag är vaken (oftast). Men vi får väl se vad som händer! 

Design studies...

Idag har jag varit i skolan en sväng och lyssnat på föreläsning. Den var inte särskillt viktig inför den uppgiften som vi gör just nu och kändes därför lite onödig, men den fick i alla fall iväg mig och gjorde att jag har lite energi till att sitta här och plugga nu. Man blir gaska seg av att sitta och plugga hemifrån i en hel vecka!
 
Idag fyller även min pappa år, så massa massa grattis till honom!! Vi ska och fira honom imorgon vilket ska bli väldigt skoj! Måste dock köpa inslagningspapper, för paketet är inte inslaget än...
 
Nu ska jag försöka plugga ett tag till, och sedan ska jag träffa Anna och Carro på stan! Det är perfekt väder för att vara utomhus så det ska bli skönt!
 
Här är två bilder på pappa från Gran Canaria i December <3
 
 

morning!

God morgon, jag har precis kommit ur duschen och ska iväg på ett möte på jobbet om knappt en timma.
Vet inte alls vad vi ska prata om, men det var obligatoriskt så det är bara att åka dit!
 
Ute skiner solen, men jag känner mig ändå inte riktigt taggad på denna dagen, får hoppas det blir bättre när jag kommer ut och får lite friskt luft! Resten av dagen ska jag försöka plugga på så gott jag kan! Vill bli klar med mitt projektarbete så fort som möjligt så jag slipper sitta i helgen då jag vill göra annat och dessutom ska jobba!
 
Hade inte så mycket mer än så att säga så ha en bra dag! 

våår vååår underbart med vår!

Tandläkaren var 40 minuter sen, men när jag väl kom in var jag där max tio minuter fast dem bokat en halvtimme för mig. Dem försökte skynda för att ta ikapp den tid de förlorat med den innan. Hoppas bara de gjorde jobbet ordentligt...
Jag hade ingen bedövning för det var ett ganska litet hål, känns ganska skönt att slippa bedövning för det är inte gött att få det i munnen. Dock gjorde det jäkligt ont, men bara i ungefär en minut, sen var det över.
 
Resten av dagen spenderades framför datorn med projektarbetet, medans solen lyste härligt där ute. Men plugget gick bra i alla fall och jag kom en bit framåt vilket är skönt!
 
Jag älskar känslan att man kan gå i skinnjacka (med en halsduk) och solglasögon ute, och alla börjar dra på sig mer våriga kläder. Nu saknas bara att de sopar bort gruset från gatorna så är jag ganska nöjd med årstiden!
 
En bild från förra veckan
 

hemsk tisdag!

Godmorgon. Eller jag vet inte om den är så god föresten...
Jag har ont i magen för ska snart åka iväg till tandläkaren för att borra. Aldrig gjort det innan, så det känns ganska jobbigt. Om man ska försöka vara positiv så ser ju vädret ute helt underbart ut i alla fall!
 
Igår var vi ju föresten ute och åt middag och kollade film. Vi såg 300 rise of an empire. Den var bra, men ganska mycket blod och jag är inte överexalterad över 3D effekten... i de flesta scenerna såg det ut som ett tv-spel i kvaliteten på skärmen. lite tråkigt tycker jag, då kollar jag hellre utan 3D!
Men vi hade det riktigt mysigt i alla fall! 
 
Planerna för resten av dagen är att försöka plugga när jag kommer hem sen. Vi fårväl se hur jag mår efter borrandet. Vet ju inte alls hur det känns eller så...

Sju månader med hjärtat idag!

Har faktiskt haft en hyfsat produktiv dag trots min lilla förkylning. Var en väldigt snabb sväng i borås - max en halvimme var jag där. Jag gick till skolan, in på biblioteket och hittade boken på "reserverat hyllan", lånade boken, gick på toa och gick tillbaka till bussen. Dock fick jag pluggat både till och från skolan, och sedan hemma har jag suttit och smidit lite planer och skrivit ner ideér till mitt projektarbete. Det ska in om en vecka, så jag har ju lite tid på mig!
 
Nu är Lukas hemma och spelar Fifa, men snart ska vi iväg på bio. Han smsade att han hade bokat bio och att han tänkte att vi kunde gå ut och äta idag. Vi har sju månadersdag idag, vilket vi sa att vi inte behövde fira eftersom vi hade en sån mysig helg ihop i Stockholm. Men han ville att vi skulle fira lite ändå, mysisen! 
 
 

förkylningen har hunnit ikapp mig

Fruktansvärt skönt att sova i sin egna säng i natt. Vaknade dock upp med igentät näsa och mår sådär.
Jag måste ta en sväng till Borås idag för att hämta en bok på biblioteket, känns fruktansvärt onödigt att åka dit bara för det, men jag behöver boken för att göra examinationsuppgiften och eftersom jag inte köpt den så tänkte jag att det var smart att låna den. Dock måste den senast hämtas imorgon, och min nästa föreläsning är på torsdag. så det är väl bara att bita ihop och åka dit.
 
Jag får väl ta med mig datorn och plugga på vägen eller nått!

på väg hem från vår weekend i Stockholm!

Vi sitter på tåget hem, har ungefär en halvtimma kvar tills vi är i Göteborg. Vi haft en superbra och mysig helg med god mat och gott sällskap. Vi har vandrat runt en massa, men även suttit jäkligt mycket på barer och fik!
igår badade vi jacuzzi och hela vårt badrum skummade över eftersom vi hade i för mycket bubbel! Vi har även shoppat en massa. Jag har köpt en skinnjacka och ett par alldeles för dyra jeans till exempel! Men vi har haft det fantastiskt och det är det viktigaste!

Stockholm nästa!

Jag kom faktiskt iväg och gymmade igårkväll, så jag slapp köra dubbelt idag!
Jag och Lukas tog en promenad till gymmet, sen åkte han till dansen som ligger lite längre bort, och sedan möttes vi upp efteråt och gick hem ihop. 
 
Idag har vi mest softat. Vi tog sovmorgon och mös, och sedan tvättade vi. Vi tog en promenad och avslutade den med ica och systemet, och sedan kom vi hem och åt brunch framför en film. Vi kollade på film i nästan fyra timmar (filmen var två timmar lång) eftersom vi fick springa ner till tvätten och ta pauser hela tiden.
 
På eftermiddagen åkte vi till Kungsbacka och fick middag hemma hos Lukas bror, sedan gick vi till en föreläsning där en grymt rolig kille pratade om "relation till relationer" med massa roliga berättelser och tänkvärda tips. 
 
Väl hemma igen har vi packat inför morgondagen då det blir upp tidigt för att åka till Stockholm. Väckningen ringer sex imorgonbitti, men det är det värt, för det ska bli jätteroligt att komma bort lite! Uppdateringen här kommer nog inte vara så bra dock. Ska försöka slänga upp nått mobilinlägg men annars får ni ha en jättebra helg!
 
 

Fettisdagen

Idag blev det ingen sovmorgon för jag behövde åka iväg en sväng till Borås och kika i kurslitteraturen till uppgiften som jag behöver skicka in imorgon. Var väl i borås i en och en halv timma och hann både gå på föreläsning och sitta i biblioteket och fota av en bok. Väl hemma igen mötte Lukas upp mig och vi gick ner på stan. Vi åt thaibuffé till lunch och vandrade en stund på stan i det fina vädret. På vägen hem köpte vi semlor. om nom nom! Semledagen idag ju!
 
Hemma så satte jag mig coh pluggade, och det var jag gjort nu i två och en halv timma. Känner mig ganska klar med uppgiften, men lägger den åt sidan tills imorgon så jag kan kika på den med nya ögon. Nu ska jag fixa kaffe och så ska vi mysa med våra semlor framför en film. Ikväll ska jag försöka komma iväg och gymma. och lyckas jag inte med det så ska jag fan dit imorgon dubbelt så länge! (som om det kommer hända att jag hänger på gymmet i två timmar... hota mig själv funkar tydligen inte så bra)
 
Glad semledag allihop!
 
 
 

Idag sprätter vi pengar

Nu har vi bokat både Summerburst i maj och Greklandsresa i Augusti!! 
Det blir två veckor på ön Kefalonia och det ska bli helt underbart! (Nu hoppas vi bara att Lukas får ledigt då också) så har vi säkrat både en bra start och ett bra avslut på sommaren!
 
Lite fina bilder så ni kan bli avundsjuka (lånade från google)
 
hotellet vi ska bo på
den kändaste stranden på ön

Det går segt

God morgon. Sitter och försöker plugga, men har inte mycket motivation.
Har lyssnat på en fruktansvärt tråkig föreläsning, hon som föreläste tog världens längsta pauser mellan orden, mitt i en mening vilket var sjukt störande. Sen att hon hade en otroligt tråkig och släpig röst gjorde det inte bättre.
 
Nu tänkte jag försöka börja på uppgiften som ska vara inne på fredag, men som jag måste lämna in på onsdag eftersom vi åker till Stockholm på torsdag morgon. Jag känner nämligen inte för att ta med mig plugg dit!
Dock skulle jag behöva läsa lite i en bok först, men jag har inte köpt boken så jag antar att jag måste åka till Borås imorgon för att läsa den på biblioteket. Det känns ändå som att jag kan börja med uppgiften utan att läsa och sedan klämma in källorna i efterhand. Jag har ändå hört föreläsningar som pratar om ämnet, så jag får väl förska hitta kraft till detta........ wish me luck!

Brunch-mys på en söndag!

Så var det söndag och helgen har flugit förbi. Jag har försökt blogga två gånger, men inläggen har inte publicerats så vi gör ett nytt försök!
 
Igår var vi på konfirmation i onsala och sedan åkte vi hem och chillade ett tag. Vi kollade fotbollsmatch och sedan åkte jag iväg till Helena och hade en väldigt trevlig kväll! 
 
Vi vaknade astidigt imorse av att katten jamade konstant. Ingenting vi gjorde hjälpte, och tillslut gav vi upp om att försöka somna om. Vakna innan klockan åtta på en söndag, dagen efter man kom hem vid ett... inge roligt.
 Vi myste med film, och vandrade sedan ner på stan för att äta brunch med Carro. Tanken var Incontro, men det var smockat med folk så vi googlade lite och bestämde oss för att testa El Corazons brunch. Den var riktigt god, med spanskt istället för italienskt som det hade varit på Incontro. 
 
Vi rullade därifrån, och när vi kom hem gick Lukas och la sig för han ska jobba natt sen. Jag är också astrött, men det går ju inte att somna ändå, så jag försöker underhålla mig själv på andra sätt. 
 
Ikväll kommer Albin och Maria hem och då ska dem hämta katten. Ska bli ganska skönt att inte ständigt behöva kontrollera om någon försöker klösa på dörrkarmarna eller bita sönder en kabel. Men samtidigt har det varit väldigt mysigt att passa honom och att ha en liten lurvig kamrat lufsandes omkring!