Första kursen för året avklarad!

Då har jag haft seminarium och den första kursen på år två är avklarad (ja, om jag får godkänt då såklart). Sjukt va tiden går fort! 

Jag tänkte ta tag i träningen nu till veckan. Känns som det är dags att komma igång igen. Lika bra att börja innan man får den första höstförkylningen och kommer med fler ursäkter. 

Idag var även chilous första dag ensam hemma. Det var riktigt jobbigt att lämna honom imorse! Speciellt när han var så gosig och kom upp och mös med mig i sängen tio minuter innan jag behövde gå upp. Men han verkar ha klarat sig fint. 

Hela eftermiddagen har jag suttit och myst med honom i knät i soffan. Lilla mysisen. Men när man ska äta är han dock en riktig pain in the *** . Han hoppar upp på bordet, jag tar ner honom, han hoppar upp igen, och proceduren upprepas oändliga gånger. 

Strax ska jag ner till Kungsbacka för att träffa Carro och Anna, så Lukas får Chilou för sig själv ikväll. 

Vi har det bra!

Jag har inte alls haft tid för bloggen. Istället är jag upptagen med att gosa med vår underbara kattunge. Chilou är nyfiken och busig, Sover massor och gosar gärna. Vi har varit hemma med honom ända sedan vi hämtade honom, och enda stunden han varit helt själv var en tjugo minuter när vi gick och handlade. Han låg dock och sov och märkte antagligen inte ens att vi försvann.
 
Igår var vi på chilous första utflykt. Vi var hos mamma och pappa, och där fanns det massor av spännande att undersöka. Åkturen dit var dock inte lika rolig. Buren var tråkig och tåget lät massor. Nya konstiga ljud och vyer. Han jamade konstant både dit och hem. 
 
 
Idag är sista dagen som vi båda är hemma med honom, imorgon är det tillbaka till skola och jobb. Dock har jag bara skolan imorgon, sedan är jag ledig till fredag för att sedan jobba till helgen. 
Jag ska nog försöka dra iväg min slappa kropp till gymmet och komma igång igen till veckan, både för min skull och för att vänja Chilou vid att vara lite ensam! 
 
 

Chilou är här!

Igår var en lång dag med massa bilkörning! 
Vi kom fram kvart i tolv, och vi var först att hämta kattunge, så det var kattungar överallt. 
 
Chilou ville vara med på bordet när vi skulle skriva papper, men att gå med in i buren när vi skulle åka var mindre kul.
 
Första halvtimmen var han orolig och satt och jamade. Sedan la han sig ner och somnade gott och sov resterande två timmar hem. 
 
Väl hemma sprang han nyfiket runt och tittade in lägenheten. Han busade och sov mest hela eftermiddagen. Men han har ätit, druckit gått på lådan och tvättar sig själv. Och han är världens gosigaste och kommer och trycker in nosen i en när han vill kela. Och han kurrar så högt!! Låtersom det är en liten jetmotor där inne! 
 
 Han sov dessutom i sängen med oss ända till strax efter sex imorse när han kände att det var dags att äta och leka lite.
 
Han är så snabb, och med halvdåligt ljus var det riktigt svårt att få några bra bilder på honom!
 

Snart snart snart!

Idag är den före dopparedan typ. Jag har avklarat min sista dag på maxi i Kungsbacka och imorgon smäller det! Vi hämtar hem vår lilla nya familjemedlem.

Dagen idag kommer nog bestå av lite städande, storhandling och längtan. Ikväll blir det dock bio! Vi ska se The maze runner. Verkar väldigt bra av det man ser på trailern i alla fall! 

Håll utkik på intagram under morgondagen om ni vill se någon bild, det lär antagligen vara där jag lägger upp det i första hand. 

här animeras det så det ryker!

Igår satt jag hela dagen och gjorde en animering. På kanske 6 timmar fick jag gjort ett klipp på 8 sekunder. Det tar en jäkla tid när det är små små detaljer som ska göras för att få ett objekt att verka röra på sig framåt. 
 
Idag skriver jag rapport och pillar med små detaljer som känns fel i animeringen. Trodde denna uppgiften skulle vara svårare, men det var så kul att animera att det gick jättebra! 
 
Skulle vara skönt att bli klar med denna uppgiften idag, eller allra senast imorgon. Sedan jobbar jag ju fredag kväll och ända till söndag kväll. Sedan är det äntligen veckan som vi längtat efter! Veckan när vi hämtar hem vår egna lilla kattunge!! Det gäller bara att ta sig igenom en tung helg först....

Slideshow som inlämningsuppgift

 
Jag har i skolan fått i uppgift att göra valfri animering med actionscript, och sedan presentera den på webben. För att samtidigt kunna visa upp lite vad jag gör i skolan för  er tyckte jag det var kul att presentera den här på bloggen!
(Tryck på knapparna för att starta och stoppa mitt lilla bildspel!)
 
 
 
 uppdatering: tydligen kan inte animeringen ses av alla. Jag har testat själv med Safari där det inte verkar fungera. Crome funkar fint på min dator, men inte på en windowsdator jag testade. På windowsdatorn gick det dock att se den med Explorer. Kan ni inte se den så kanske denna länken kan vara ett alternativ för er:
https://sites.google.com/site/tildawebbredaktor/ 
Skriv gärna en kommentar om ni kunde se den eller inte, så vet jag vad som fungerar i framtiden!

otaggad på veckan som kommer

Har haft en jättebra helg med massa skoj! Fest både fredag och lördag som sagt, och igår brunch och frisbeegolf.
Kvällen avslutades dock lite tråkigt med valresultatet som vi nu ska leva med i de kommande fyra åren. 
Jag orkar dock inte med allt tjat som har pågått vart man än vänt huvudet de senaste månaderna, och vill bara att det ska vara över. Det lär väl hålla i sig veckan ut och sedan lär det förhoppningsvis tystas ner lite. 
 
Förövrigt så vill jag bara ha hela denna veckan överstökad. Så otaggad på en vecka har jag inte varit på länge.
Jag har två skoluppgifter som jag skulle vilja ha klara denna veckan helst. dessutom ska jag jobba ikväll och fredag - söndag. 
 
Nästa vecka får vi dessutom hem Chilou, så ännu en anledning att få veckan avklarad. Hoppas den går fort! 
Nu är det dags att börja plugga om jag ska komma någonvart!

Festhelg

Igår var vi på grillkväll i Fjärås. Vi hade det riktigt trevligt, och spelade en för mig ny variant av kubb, fast man räknade poäng istället.
Dock blev det lite väl mycket att dricka och sen åkte vi in till Kungsbacka och gick på Black Pearl och drack ännu mer. Smart. 

På vägen hem fick vi cheeseburgare från moderaterna, en gång utanför krogen, och en gång av några andra vid tåget. Win! 

Idag mår jag sådär dock, och ikväll är det dessutom kräftskiva. Så jag sitter i soffan och småäter nuggets och chips och försöker piggna till. Går sådär, men jag har några timmar på mig!


Fina fina Chilou

Jag kan inte hålla mig! I morse fick vi nya bilder på Chilou, och han har blivit så himla söt och fin!! Och jag måste bara visa bilder på honom! 







Eeeh sorry för dålig uppdatering...

Oj, jag glömde visst bort att jag hade en blogg också. Det roligaste är att jag har fler läsare när jag inte uppdaterar, än vad jag har när jag uppdaterar dagligen! 

Denna veckan har bestått av skola och jobb. Jag jobbade lördag, söndag och måndag. Sedan var jag i skolan igår, och idag har jag pluggat hemifrån.
Imorgon blir också hemmaplugg, och på fredag blir det jobb igen!

Vi var dessutom en sväng på ikea och köpte nya fräscha (matchande) sängkläder och jag har även hunnit med en fika med Anna och Carro. 

Helgen som kommer är fullspäckad med grejer, och det ska bli skönt att bara ha lite skoj och vara ledig!! 

Vi räknar ner dagarna tills vi får vår lilla kisse, och idag fick vi hem ett paket med kattlåda och transportbur.
Vi har en del småsaker kvar att köpa hem, men vi börjar närma oss!!




Back to normal

Skolan är igång, och livet börjar falla tillbaka till samma gamla rutiner. Börjar redan sakna semestern, och det blir inte bättre av att det känns som höst här hemma. Dock är det fint väder, så man ska väl inte klaga. 

Idag har jag haft en mysig och välbehövlig fika med mina fina vänner. Skönt att få prata av sig efter så lång tid ifrån varandra! 

Imorgon blir det första jobbdagen på nya jobbet. Dock har jag inte fått svar på om mitt salmonellatest som jag var tvungen att ta efter Grekland är klart. Så vi får se imorgon om jag får jobba eller inte. 

Äntligen lite bilder!

Då kör vi upp bilder från Grekland! Håll i hatten och var berädda på att bli sugna på semester ;)
 
 
 

Hemma efter två underbara veckor i Grekland!

Vi är hemma, allt är bra, och vi har haft det helt fantastiskt!! 
Mellan 35 och 40 grader varmt och sol, sol, sol. 
Två utflykter har vi hunnit med, den ena med buss och den andra med båt. 
Vi har sett stora havssköldpaddor - carreta carreta, delfiner, åkt båt på en underjordisk sjö, snorklat, badat på Greklands vackraste strand och ätit en massa god grekisk mat.
 Sedan har det såklart blivit en hel del sol och bad också! 

Jag har inte hunnit lägga över bilderna på datorn än, men när jag gjort det så kommer det dyka upp en massa här! 

Idag är jag ledig, men jag har en massa att fixa, och imorgon kör skolan igång igen!