Lite annat än jobb

 
Det är bara jobb jobb jobb som gäller just nu. Igår var det dock direkt till ett dop efter jobbet. Lukas barndomskompis barn skulle döpas i st gertruds kyrka. Efter dopet blev det smörgåstårta och prinsesstårta. 
 
Proppmätta åkte vi sedan därifrån till Onsala där vi firade Tiger som fyllt år. Sedan blev det utgång på esters och vi lyckades få skjuts hem och det blev inte en allt för sen kväll. Skönt. 
 
Idag känner jag mig lite seg, och allmänt otaggad på att jobba då det är väldigt ovant att jobba sju dagar i rad för mig som bara varit i skolan max tre dagar i veckan under det senaste året.
Men det är bara att kämpa på, för pengarna behövs!!
 
 
 
 
 
 
 

frulle

Idag har jag sovmorgon och börjar inte förens tolv. Egentligen är det ganska dåligt för jag börjar sex imorgon igen, och det blir så konstigt och hoppigt att börja så olika varje dag. Idag är det dock ganska skönt att få en morgon ihop med Lukas. Han är ju ledig denna veckan, så vi kör en mysfrukost idag! 
 
Nu är äggen och kaffet klart, måste rusa!

Catch up!

Gud det är en hel evighet sedan jag var inne här!
Midsommarhelgen försvann innan jag ens hann tänka på så mycket som ordet blogg, och efter det körde jobbet igång igår med en tidig morgon.
 
Vi hade i alla fall en väldigt trevlig midsommar i något av de mest fansy husen i Draget, Onsala.
Jacuzzi både på altanen och inomhus i badrummet, och en utomhuspool dessutom. Vi umgicks, käkade gott, spelade kubb och dart och så vidare. 
 
Dagen efter mådde jag förvånansvärt bra men dagen spederades ändå slappt i soffan. Söndagen blev det frisbeegolf och sedan bio på kvällen. The transcendence med Johnny Depp blev det. Ganska bra men defenitivt konstig film!!
 
Igår var det då jobb som sagt, och efter jobbet åkte vi hem för att fira min underbara systers födelsedag! Mysig kväll!
 
Idag är jag ledig, men enda lediga dag på en vecka framöver. Jag har en känsla av att historien kommer upprepa sig med att det kommer eka ganska tomt här inne under sommaren. Tidiga morgonar på jobbet gör att jag inte kommer sitta hemma med en kopp kaffe i handen, och det är oftast då jag får för mig att blogga!
 
Idag är jag som sagt "ledig", och vi ska äta lite frukost nu och sedan dra till Kungsbacka för att hjälpa Lukas familj med deras renoveringsprojekt de köpt! 

midsommar-ruschen är över för min del!

äntligen på väg hem efter en lång dag på jobbet! massor att göra, och det visar sig i trött rygg o ben o fötter!

nu ska jag hem o sätta mig i soffan, öppna en påse chips och ta mig en kall öl! för det är jag värd!

Lär vara kaos på jobbet idag...

Tog en promenad ner till systemet för att vara där när de öppnar. Är man ute i sista stund får man ju utnyttja tillfället o gå dit tidigt i alla fall, så det finns något kvar på hyllorna!
Jag fick det jag behövde, och nu har jag bara ett tufft, stressigt pass på jobbet med alla galna människor som ska storhandla inför morgondagen. Sedan är jag redo för midsommar. 

Ska bara komma fram till vad jag ska ha på mig o så...men det får bli morgondagens problem! 

Är fruktansvärt trött idag, och det är antagligen just för att jag är tillbaka på jobbet o att det varit så mycket att göra. Är inte van vid Att jobba åtta timmar om dagen, utan snarare vid att sitta ner tio timmar om dagen. Antingen på föreläsning eller framför datorn...

När jag började jobba på maxi så gick jag ner sex kilo, vi kan ju hoppas att det blir samma reaktion nu. För det är faktiskt väldigt tungt arbete vi gör! 

Om vi inte hörs så vill jag passa på att önska er en riktigt trevlig midsommar!! 

Så har jobbet börjat på riktigt!

Igår jobbade jag hela morgonen och förmiddagen och jag kände mig oförskämt pigg för att ha gått upp kvart i fem på morgonen! 
Efter jobbet tog jag och jojo en sväng på kungsmässan. Jag hade tänkt hitta en nu klänning till midsommar, med hittade inget alls. Typiskt! Det får bli något gammalt helt enkelt!

Sedan blev det middag hemma hos familjen. Mycket mysigt! 
Det var först vid middagen so. Jag kände att mitt humör började ta slut och tröttheten blandades med hunger. 

Idag börjar jag ett, så jag har stått och lagat köttfärssås så jag har mat att äta nu innan och att ta med till middag på jobbet. Jag slutar nämligen 21 ikväll.
Skönt med en lugn morgon hemma, men segt att inte sluta förens 21... Jag o Lukas har knappt umtts sedan i torsdags förra veckan. Vi  har antingen jobbat eller vart ihop med andra. Känner att jag skulle behöva en kväll på typ en mysig restaurang så vi bara kan sitta o pratat o umgås!


Nagellack <3

I tre veckor har jag använt ett lack från Mavala (man kan nog inte kalla det nagellack för det är mer en vätska... Men ni fattar!) och mina naglar börjar kännas både starkare, och har slutat skiva sig lika mycket! Det var själva skivandet av naglarna som störde mig, så att de har blivit starkareär bara en bonus (fast det kanske e ganska logiskt att de blir starkare när de slutar skiva sig...)

I alla fall så har jag använt det ungefär två gånger i veckan i tre veckor, med vanligt nagellack över. Super ju! Jag ska fortsätta använda det för det är fortfarande några naglar som skivar sig lite då och då! Jag älskar när man hittar produkter som funkar!!

Jag har tänkt träna idag, men jag känner mig inte helt hundra så hoppar det och passar på att njuta av min sista lediga dag innan sommarschemat drar igång imorgon. Sedan blir det jobb ända tills augusti!


En suddig bild från ipaden för att demonstrera genomsnittet på hur många lack jag använder när kag målar naglarna...

sleepless night....

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll hos Helena. Tanken var att jag inte skulle dricka allt för mycket och jag lyckades hålla det ganska bra tycker jag allt! Imorse var jag lite seg när jag vaknade, men inte bakis i alla fall!
 
Dagen spenderades i soffan med mys framför Gossip Girl med en go katt i knät.
Mysen bara låg där som en lealös docka i mitt knä och lät sig klappas på magen... 
Blir så sugen på en egen liten katt!
 
Sedan var det dags för jobb, och där var det full fart. Massor att göra på alldeles för lite tid!
Men passet gick fort i alla fall, och det är alltid skönt. Kom hem vid kvart över elva och mös ett tag för att sedan gå o sova... trodde jag. Kan inte somna! Lika bra att aktivera sig med något en stund, för det blir aldrig bättre av att ligga och vri sig i sängen! Som tur är så är jag ledig imorgon, men sedan börjar sommarjobbet på riktigt! Känns väldigt konstigt! Men ska bli så härligt att få en riktig lön!! Jag saknar att ha pengar att röra sig på.
 
När jag väl skaffar djur kommer jag bli en sån där hemsk människa som publicerar massa massa bilder på djuret hela tiden. En sån som folk till slut spyr på för att de tröttnar...
 

drinkkväll och söndagsmys








Tyson är på besök!

 
 
I morse ringde det på dörren tjugo i sju, och vi flög upp yrvakna eftersom vi glömt ställa väckingen. Vi fick en katt levererad utav Lukas bror som skulle upp till Stockholm över helgen.
 
Knäppaste (men sötaste) katten har sprungit runt o jamat hela morgonen och han älskar små trånga utrymmen, så som mellan sängen och väggen, mellan soffan och väggen, och som bilden illustrerar, på en hylla i nattuksbordet...
 
Nu är jag hemma från några timmars jobb och ska förbereda mig för kvällens trevligheter som händer hemma hos Helena. Det blir "sommardrinkkväll"!
 

VM är igång

ikväll är det fotbolls VM som gäller! Tre matcher på en kväll... trevligt sällskap i alla fall och massa snacks o öl så jag lär överleva!

till helgen blir det jobb och imorgon drickkväll, så ni lär inte höra mycket från mig då!

hoppas ni får en härlig helg!

städdag!

Gårdagen spenderade jag med min moster framför varsin dator. Vi jobbade på hennes projekt och kom en bra bit framåt! På kvällen vandrade jag runt i skogen med Lukas och John och kastade frisbees. Sist vi spelade hade jag min bästa runda någonsin så jag började känna mig bra, men igår gick det dåligt igen... 
 
Sedan avslutade vi kvällen med varsin öl framför grillen på vår innergård. 
 
Idag började jag dagen med en storstädning av toaletten. Det var välbehövligt kan jag berätta!!
Jag rensade vattenlåset på handfatet och skurade både golv och väggar. Känner mig riktigt duktig. 
Nu ska jag strax promenera bort till polisen och hämta ut mitt pass. Lika bra att fixa såna här saker nu när jag är ledig, för åp tisdag börjar jag jobba och då blir det andra bullar. Börjar bli så van vid att gå hemma och slappa och pyssla med lägenheten, så kommer bli en riktig omställning att bara vara ledig en till två dagar i veckan framöver!
 
Vädret är riktigt härligt, så jag ska försöka passa på att hänga lite ute på innergården sen också. Man vet ju inte hur mycket sol det blir resten av sommaren, eller hur mycket tid man hinner spendera i den heller för den delen!
 
 
För ett år sedan hade vi precis kommit till USA, och som jag längtar tillbaka!! Det var den bästa resan, med så sjukt mycket upplevelser och intryck! <3

Grillat är något av det bästa med sommaren!

 
Igår spenderades kvällen på gymmet med Lukas, och sedan grillades. Grillat är så gott, och det känns lite lyxigt att vi faktiskt kan grilla nu även om vi inte har någon balkong!
 
Jag var faktiskt så duktig att jag gymmade två gånger igår. Två lite lättare rundor dock, men ändå!
Sedan var jag ju som sagt och lunchade med Carro en sväng, och efter det tog vi en tur på kungsmässan.
 
Idag är jag helt ledig och njuter av det underbara vädret!
Har solat i någon timma, men kände att jag blev så varm att jag var tvungen att gå in för att svalka ner mig och dricka. Passar på att blogga när jag ändå är inne också...
 
Det blir att ta med sig ett lass vatten ut och fortsätta jobba på brännan!
Ikväll blir det mer träning, och förhoppningsvis en runda frisbeegolf.
 
Dessutom firar jag och Lukas tio månader idag! Tiden går så fort!! <3
 
 

och så var resten av helgen...

Det har varit en skön och avslappnad helg.
Lördagen spenderade vi med frisbeegolf och sedan hade vi en trevlig kväll hos Lukas mamma med familj. 
Det kom fram jäger, och jag vaknade något mer bakis än förväntat på söndagen.
 
 
Men efter lite mat o så, så mådde jag bättre och vi begav oss mot Kungsbacka för att åka till havet med Albin och Maria. Det gick inte riktigt som vi ville. Tåget åkte tio meter innan det stannade. Det var något fel på tåget och där satt vi och glodde på perongen som fortfarande syntes bredvid tågets bakre del.
Dem sa att de behövde starta om tåget, och efter ett tag släckte dem ner hela tåget så det var bäcksvart  - vi var ju lixom i Lisebergstunneln. Dem sa ingenting.
Efter nästan en halvtimmes väntande gick tågvärden förbi och mumlade något om att öppna en dörr ut till perongen. Så vi följde efter och hann med nästa tåg. 
 
Även det tåget kom sent, och blev stående flera gånger vid signalfel.
En och en halv timme tog det att ta sig till Kungsbacka, och det påminner mig om att jag ska ansöka om ersättning.
 
När vi sedan kom till Kungsbacka var det molnigt, och vi bestämde oss för att inte åka till havet. Vi hamnade på en pizzeria för att fördriva tiden tills Albin och Maria kom tillbaka och när vi var klara där visade det sig att de inte ens hade åkt än utan att de tyckte vi skulle komma dit.
 
Så vi gick hem till mamma o pappa för att låna bilen, men när vi väl var där ringde dem igen och frågade om vi ville spela minigolf.
Himla velande, men det blev minigolf istället och medans vi spelade så sprack det upp och blev jättevarmt och härligt!
 
Efter att vi spelat och jag förlorat så blev det glass, och sedan drog vi oss hemåt igen.
Resten av kvällen spenderades med serier och film. 
 
Nu är det ny vecka, och jag är ledig hela veckan! Därför ska jag köra hårdträning och sola om vädret håller sig fint! Idag ska jag dessutom iväg och luncha med Carro!
 
 
 

Lugn helg!

Denna helgen tar vi det lugnt för att vila ut oss efter förra helgens bravader! Igår körde jag en runda på stan med Anna och Carro. sedan var tanken egentligen picknickfestivalen, men regnet öste ner så det blev en lugn kväll och eftermiddag med god mat och film.

Idag blir det frisbeegolf om en liten stund och sedan blir det grill hemma hos Lukas mamma ikväll. 



supersnygg tygkasse!

Denna snygga tygkassen vann jag på Emmas blogg för ett tag sedan, och idag slank den ner i min brevlåda! Jag har sprungit runt och letat efter en snygg tygkasse i några månader men inte hittat en som jag fastnat vid. Sedan såg jag Emma med denna snygga från Mohammedis' collection, och blev helt kär!
När hon sedan hade en tävling så var jag ju tvungen att vara med!! 
 
Tanken med tygkassen är att jag kan bära med mig min dator till skolan i den, då jag inte har en tillräckligt stor väska. Men den kommer nog användas flitigt till stranden nu i sommar också!!

Då var passet fixat!

Den där känslan när man inte sminkat sig på några dagar tycker jag är så härlig. Det är riktigt kul då ju! Till skillnad från när man sminkar sig varje dag och det bara känns som en tidskrävande sysla som man vill klara av så fort som möjligt! Jag har inte sminkat mig sedan i helgen, men eftersom jag skulle iväg och ta passfoto så kändes det som att det var dags att se ordentlig ut.
 
Dock blev passfotot jättefult som vanligt, men jag blir så psykad när dem säger "se neutral ut och le inte".
Och när hon sedan frågade "så här blir det, är du nöjd?" och jag fick se fotot så kunde jag ju inte ba "NÄÄ vi måste ta ett nytt kort". Så jag sa (eftersom jag är den jag är och inte vill krånga till det för andra) ja, och gick därifrån. Men det hör väl till att man ska vara ful på sina pass...eller?
 
När jag kom hem hade jag dock fått ett fint paket på posten, ni får se vad det var där i sen! Nu är det dags att fixa lunch!
 
Jag tyckte i alla fall att jag såg hyfsad ut när jag så hemifrån... 
 

Torsdag, fast det räknas som fredag!

God morgon.
Riktigt jobbigt att vakna nu på morgonen eftersom jag inte somnade förens efter två i natt. 
Lukas kom hem sent, och jag kan tydligen inte somna utan honom bredvid mig, och sen när Lukas väl kommit hem kunde jag fortfarande inte somna. Han snarkade och min hjärna vägrade slappna av.
 
Dock är jag redan uppe ändå, för Lukas ringde tjugo över åtta och sa att han skulle komma förbi hemma och äta frukost med mig. Han ska jobba i närheten så han hade vägarna förbi. Mysigt!
 
Så nu är min dag ganska tom. Ingen skola och inga måsten.
 
Jag tänkte att jag skulle försöka ta mig iväg till polisen och fixa ett nytt pass. Det gick ut för en månad sedan och jag vill inte glömma att fixa det inför Grekland! Plus att på sommaren brukar dem ju ha ganksa mycket att göra, så lika bra att vara ute i god tid innan resan!
 
Förutom det så är planen att kika på ett projekt som min moster håller på med som jag ska hjälpa till med. men först behöver jag chilla lite i soffan med mitt kaffe så jag vaknar ordentligt...
 
 

klar med skolan!!

Igår hade vi en riktigt produktiv kväll. Städade lägenheten, handlade mat och pantade alla burkar från helgen och tvättade all tvätt.
Det är så skönt när allt det där är gjort. Sen att det oftast bara tar någon dag innan det ser lika stökigt ut igen är en annan sak, men då hinner man i alla fall njuta av det städade en liten stund. 
 
Jag har precis skickat in mitt sista skolarbete. Känner att jag inte kommer längre, och hoppas på att det räcker!
Nu är det bara att vänta på de två sista rättningarna och sedan är mitt första år på högskolan avklarat!
 
Idag ska jag träffa min moster, och annars har jag inte så mycket planer med dagen. Tycker jag är värd att njuta lite nu för om två veckor börjar sommarschemat på jobbet och då blir det full fart med MASSA tidiga morgonar. och när jag säger tidiga menar jag verkligen tidiga. ungefär hälften av mina pass i sommar börjar jag klockan 6. det betyder att om jag sover hemma måste jag ta tåget kvart över 5, och jag vill inte ens tänka på när jag behöver gå upp då.... 
Om man ska vara positiv så är fördelen med att jobba morgon många. Passen går oftast fortare på morgonen, och sedan har man hela eftermiddagen/kvällen att göra vad man vill. till exempel sola om det är bra väder.
Nackdelen är att det är bättre ob på kvällen. (och att det är jobbigt att gå upp så tidigt)

plugg

Åhhh, jag satt hela dagen igår med världens huvudvärk och googlade, och provade och försökte på ett annat sätt och googlade ännu mer och sedan gav jag upp för min huvudvärk tog över.
Idag klarade jag samma sak på under två timmar. Det är sjukt ofta det är så här för mig. 
När något inte funkar ska jag helt enkelt sluta, ta en lång paus och sedan försöka igen så går det ALLTID mycket bättre. 
 
Känns så skönt att nästan vara klar med skolan nu inför sommaren!!! (inte för att jag är särskilt taggad på jobb...) (Fast pengar är ju aldrig fel, hehe)

Resultatet av sängen!

Jag glömde ju lägga upp resultatet på sängen till er i torsdags!
Fy tusan vad vi kämpade för att få ihop den. (ikea och deras tusen delar och dåliga beskrivningar).
 
Men efter ungefär fem timmars slit så kom belöningen, världens skönaste (högsta) och snyggaste säng!
Vi är supernöjda, och jag sover som en prinsessa utan att behöva trängas!
 
 

Så var det plötsligt juni

Ja man är ju inte direkt utvilad efter en helg som denna. Fullt ös hela dagarna, hela helgen. Sedan ett avslut med jobb igår. och nu är det back to school idag. Eller kanske inte tillbaka till skolan eftersom jag tänkte stanna hemma idag, men tillbaka till plugg.
 
Jag sitter med min sista uppgift, och har kommit en bit. Dock har jag fastnat igen. Det är verkligen inte lätt att försöka få till detta! Och det svåraste är at komma på ideér när man kappt vet vad man håller på med. 
Men jag börjar närma mig att vara vid den funkten då jag känner att det här får räcka (Vet inte exakt hur mycket de förväntar sig att vi ska göra), jag måste bara få det sista att funka!
 
nej, back to work!

summerburst dag 2