En annorlunda fredag

Idag gick det villt till i skolan, okej det var inte på riktigt, men de som såg oss trodde nog att vi hade något sorts problem.

Dagen började tidigt med webbdesign som flöt på snabbt och bra och fortsatte sedan med en flummig mattelektion. Sedan började det roliga - Rörligbild.

 Det var våran andra lektion, och än har vi inte börjat med den rörliga bilden utan håller fortfarande på att öva oss hur en film är uppdelad, altså tog vi stillbilder för att skapa en film. 25 bilder allt som allt, med en presentation, en konflikt, och en lösning, vi skulle även tänka på det gyllenesnittet, vilket betyder att man aldrig ska placera ett föremål eller en person i mitten av en bild, utan lite mer åt höger eller vänster, för att skapa spänning.

Efter en stunds funderande kom vi fram till våran handling, vilket var:

Petter, en populär kille får syn på en tjej i skolan, Sara, och de börjar snacka. Snart är de tillsammans, men plötsligt upptäcker Petter en ny tjej, Marika, som ni märker är han en player och han försvinner in på en toa med den nya tjejen.
När Petter och Marika kommer ut ut toan tillsammans står ingen mindre än Sara utanför och köar till toaletten, och Petter får sig en smäll innan Sara rusar iväg. Marika känner sig skylldig och följer efter Sara för att be om ursäkt och förklara att hon inte visste att det var något mellan dem. Sara och Marika byter mobilnummer och snart umgås de hela tiden.
Plötsligt märker de att de har känslor för varandra och det hela slutar med att Petter ser Sara och Marika sitta och hångla på en soffa i skolan.


I rollerna:
Petter -
Marcus
Sara - Anna
Marika - Jag
Fotograf - Caroline och jag

Det var lite små komplicerat att få till våran berättelse i bilder, men vi får se resultatet på tisdag, och även då veta vad våran lärare har att säga om det.

Efter Rörligbild lektionen slutade vi och vi bar iväg till Kungsmässan för att fika och shoppa lite, det var hela fotogänget och även Elin hängde på.
Efter att ha köpt det vi skulle och käkat oss mätta på chokladbrownies med grädde gick vi till Ica och köpte godis och sedan delade vi på oss för att ge oss av hemmåt.

Fredagkvällen spenderade jag hemma with the family och glodde på film och käkade popcorn och choklad, som på tal om det är svin gott tillsammans, ett ämne vi snackade om idag i skolan.

Nu vet ni hur min dag gick till!
Hoppas ni haft en händelserik freda!


Ciao!
//Tild@







Kommentarer

Skriv en kommentar! :D

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din mail-adress: (syns bara för Tilda)

Din blogg:

Skriv din kommentar!

Trackback
RSS 2.0