Köpenhamn - Lady Gaga - 2 september 2012

Så jag blev upp-plockad av Marcus och Caroline klockan åtta på morgonen, och vi började roadtrippen ner mot köpenhamn. Peppade med musik (lady gaga såklart) och catchade upp. Var riktigt länge sedan jag träffade Marcus! Vi var framme i köpenhamn strax efter elva, och körde förbi arenan så vi visste vart vi skulle ta vägen senare, sedan parkerade vi en bit ifrån arenen, och vandrade in mot stan. Vi gick och diskuterade om vart ströget kunde vara, när vi plötsligt vände oss om, och där var det.
Så vi gick upp en bit, och hittade sedan ett torg mitt på ströget där vi tog lunch på en liten restaurang.
Ströget firade 50 år, och parad efter parad dundrade förbi med öronbedövande trummor och trumpeter. Kanske inte det roligaste när man försöker äta.
 
Efter lunchen gick vi i alla fall i affärer, och sedan gick vi och kollade på nyhavn med alla de färgglada husen.
Det blåste ganska kallt, men var varierande sol och moln. Man tog av sig jackan, och sedan tog man på sig den en kvart senare, och så höll man på.
Det kändes verkligen som höst. Träden hade redan börjat ändra färg, och massor av löv blåste omkring på gatorna. 
Vi tog en kaffe vid vattnet, och sedan vandrade vi lite till på stan.
 


 
Det var dags att äta middag innan vi skulle bege oss bort mot arenan för att se den efterlängtade konseren, så vi åt på en mysig restaurang som vi sprang på, och sedan gick vi förbi bilen för att piffa till oss lite.
Runt arenan var det fullt med folk och efter att Carro köpt en tröja fick vi stå och köa lite innan vi kom in.
 
Vi hittade enkelt våra platser och satt där ett tag. Sedan började någon "dansa/posera" på scenen till någon konstig musik, så vi gick ut och stog och pratade lite där bakom. Det var ändå över en timma tills Gaga skulle komma.
När klockan började närma sig gick vi tillbaka till våra platser. Nu var det fullt med folk, och det riktiga förbandet hade börjat spela. Så vi satte oss och lyssnade. Lite innan halv nio gick förbandet av scenen, och Gaga skulle komma in vid halv nio enligt informationen. 
Men klockan blev kvart i nio, nio, och sedan slutligen minst halv tio innan hon dök upp.
 Men när hon väl kom var det så värt det. Hon var helt faktastisk. Grym show, coola kläder, bra musik. Gick inte att be om mer! Hon hade ett slott på scenen som dem sprang upp och ner i, och hela framförandet var fantastiskt! Mitt i satte hon sig ner på scenen med två av sina dansare och pratade med publiken.
Hon tackade för alla som hade köpt dem dyra biljetterna, och hon takcade för att alla var där. Hon pratade om hur hon tyckte unga tjejer ska få klä sig som dem vill, vara sig själva, älska vem dem vill och så vidare, och sedan tog hon upp en tjej från publiken på scenen. 
Flera personer fick personligen utdelade backstagebiljetter. 
Ja hon visade verkligen att hon var tacksam över sina fans och att hon bryr sig om dem. En sån liten gest från hennes sida, men en så betydelsefull del i dem som fick komma upp på scenens liv. (Hon tog upp två tjejer till lite senare)
 
Efteråt värkte fötterna och jag kastade av mig skorna det första jag gjorde när vi äntligen kom ut från folkmyllret på gatorna, och kom fram till bilen. Vi tog Mcdonalds på vägen hem, och kom hem strax efter tre på natten.
En riktigt rolig resa även om det bara blev över dan! 

Kommentarer
Postat av: Marcus

Va det så längesedan att du glömt hur mitt namn stavas!? ... ;)

Svar: Haha oj! jag skrev faktiskt rätt på det i den första meningen! Men tycker allt att du får ta och komma hem oftare så att jag inte glömmer det igen! :P
Matilda

2012-09-03 @ 21:57:56
URL: http://marcusgyllander.nu

Skriv en kommentar! :D

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din mail-adress: (syns bara för Tilda)

Din blogg:

Skriv din kommentar!

Trackback
RSS 2.0