Turkiet 09

Nu sitter jag här hemma i bikini och käkar chips framför datan. Det är så sjukt skönt att det är sol ute o ja inte känner nått behöv av att gå ut för att sola, eftersom jag redan e så brun ^^

Flygresan - Söndag 21/6

Vi möttes på landvetter vid två på söndagen, och flyget skulle gå 16:35, men direkt när vi kom dit såg vi att planet redan var sent en hel timma, så när alla  kommit och vi kramat om vårat föräldrar och checkat in hade vi massor av tid att slösa bort.
Ute regnade det och det va skönt att veta att man lämnade ett regnit Sverige, även om de redan sagt att vädret hemma skulle bli väldigt bra under veckan vi skulle vara borta.
Vi gick och käkade mat på en restaurang och sedan blev det kaffe och lite fönstershopping i taxfreen.

Sedan började den tre timmar o 40 minuter långa flygturen, och vi satt längst bak i planet, och var hungirga, eftersom vi inte beställt någon flygmat.

När vi äntligen landade och hämtat våra väskor gick vi ut i svettiga Antalyaför att sitta på bussen till hotellet i två timmar. När vi kom fram till hotellet vid tre på natten möttes vi välkomnande av en icke engelsktalande hotellvärd och fick våra rum.
Eftersom vi bestämt att Jossan o Marcus skulle få ett eget rum så bar vi över bäddsoffan frånd eras rum till vårat, och jag och Elin sov i dem, medans Carro o Anna sov i sovrummet.

När vi gjort det gick vi över till Marcus o Jossan o hade lite nudel middag och när vi senare försökte somna i den svettiga luften i lägenheten hörde vi det första böne ropet, och vi blev livrädda. Efter catt ha beklagat oss o trott att den slutat typ tjugo gånger eftersom han tog så långa mellanrum mellan "verserna"  så pep det till och det var slut. Det blev inte myc ke sömn den natten...

Måndag 22/6

Vi  hade på väckning och gick upp ganska tidigt för att inhandla frukost mat, och när vi ätit inne hos Jossan o Marcus, som var frukostrummet, så begav vi oss av för att hitta till Hamamet vi hade anmält oss till på bussen natten innan. Efter att ha virrat runt lite hittade vi, och vi gick in och bytte om. Marcus fick vara själv eftersom det var avdelat killar o tjejer, och det kostade 40 lira - ca 200 kronor.

Först fick vi börja med att duscha av oss och sedan satte vi oss o väntade. Efter ett bra tag fick vi gå in o sätta oss i en liten pool med ljummet vatten, och där fick vi sitta huuuuuur länge som helst. När vi äntligen kom ut fick vi sitte o vänta på våran tur att bli skrubbade, och när det var det drog de av oss bikiniöverdelen o började skrubba av all gammal hud. Efter det fick man skölja av sig och sedan tvättade de en med en massa vitt skum.
De kunde inte engelska så när de ville att man skulle vända på sig klappade de till en på benet eller pekade vad man skulle göra. 

Efter skrubbningen fick vi sätta oss ner o vänta igen, och sedan blev det massage. De va inte direkt rädda om att ta i!! Hon tryckte o ja ville bara skrika för att hon tryckte så jäkla hårt. Andas kunde kan inte hellet göra eftersom hon lutade hela sin tyngd över en. När hon kom till fötterna o fingrarna så drog hon i de så det ploppade på nått konsligt sätt.

Efter massagen var det slut och det kändes faktiskt ganska skönt ändå. Anna och Jossan hade tröttnat på o vänta så de hade gått redan innan skrubbningen började och marcus hade blivit klar tidigare, så jag Carro o Elin vandrade iväg mot stranden för att hitta de andra, vilket var ganska svårt och vi blev tvugna att ringa dem.

Efter det solade vi i ett par timmar o sen blev det lunch och servitören höll på och flörta med anna, och sen undrade han va hon hette, och då frågade Anna va han hette o han ba " I spell" och Anna ba heter han  "Ice bell?"
Så sjukt roligt va de! <3

Efter lunchen gick vi tillbaka till stranden för att fortsätta pressa och han som solstoleuthyraren aka Bea(t)chboy var sjukt inne på Jossans mamma som han snackade om at han skulle gifta sig med o kallade Jossan för sin dotter.




Efter att en av servitörerna uppe i kiosken sett Elin skickade han iväg en servettros med  Beachboy som bud - till Elin!
På kvällen gick vi ut för att äta och träffade för sörsta gången en överenergisk turk som hette Alexander, och han drog in oss på sin restaurang.  Han berättade att han hade bott i Sverige i över 30 år tror jag det var, så han  babblade på på Svenska med oss,





Vi fick två gratis shottar o 10% radatt på all mat och dricka!


Tisdagen 23/6

Vi hade väckning på 9:30 och gick för att köpa färskt bröd till frukosten, och efter att vi käkat gick vi iväg mot stranden igen!


När vi hade solat ett tag - på Beachboys område del av stranden kom han ner med nästa bud till Elin, och det var en fin liten drink från samma kille uppe i kiosken.

Och efter att vi igen ätit lunch på samma ställe, och anna hade förstört sin relation med "Ice bell" så solade vi lite till och sedan gick vi och badade lite i poolen innan vi gick för att ta lite siesta o göra i ordning oss inför kvällen.

När vi kom tillbaka till hotellrummet hade städerskan varit på riktigt bra humör och gjort våra sängar jättefina med massa blommor på! Handuken hade hon vikt så det såg ut som en kyckling...



På kvällen gick vi neråt hamnen  för att äta middag och vi fick 15% rabatt eftersom vi var apolloresenärer! (Y)

Efter middagen hittade vi ett roligt ställe som hette något med garden, och de hade massa bra musik så vi stannade och drack lite cocktails. Alla servitörerna var super glada och något man antagligen var tvungen att kunna för att få jobba där var att jucka i luften o blåsa i en visselpipa för det var allt de gjorde!


Det blev en "sex on the beach"

Follow the leader leader leader follow the leader *klapp* *klapp* *klapp*'

Onsdag 24/6

Vi gick upp tidigt som vanligt, för att inte sova bort hela dagen, och på vägen till stranden köpte vi med oss mat till lunch. Maten bestod av bröd och melon - och chips för mig.


Helt plötsligt upptäckte vi en massa rök på himlen och vi sprang upp från havet. Anna, Marcus, Elin o jag vandrade iväg för att försöka se vart det brann, men när vi gått i typ fem minuter va röken borta, och vi orkade inte fortsätta så vi vände tillbaka till stranden istället.

Solen hade börjat ge lite märken och vi lämnade kamerorna hemma för att gå ut och hitta något roligt ställe att festa på efter middagen. Vi hamnade på ett ställe som hette Janus, och var fullt av turkar, så efter två cocktails var och lite dans bland turkar som försökte få med oss ut o tafsade oss på rumporna så lämnade vi stället, och folk var trötta så vi gick hemåt istället för att gå vidafre någon annan stans.

Torsdag 25/6

Det var en ganska molnig dag, och vi bestämde oss för att gå lite längre bort på stranden istället för att stanna med våran beachboy.
Vågorna var jätte höga och vi badade jätte mycke o flöt med, och när vi blev hungriga vandrade vi iväg till burger king för att äta lite lunch.


Marcus hade beställt en big king och blev besviken när han märkte att den va mindre än alla våra andras. Carro sprutade ketschup på Jossans vita tröja, och sedan var vi mätta och vandrade tillbaka till våra solstolar på stolen.

Vi gick runt och tittade i basarerna och shoppade lite och
på kvällen tog jag o Elin samma klänning och folk frågade oss om vi var systrar..
Vi gick och käkade middag på ett ställe som hette cafe Opera tror jag, och vi hjälpte en av servitörerna att översätta en text till svenska åt honom som han skulle säga till en tjej som satt på ett annat bord. Som tack fick vi varsin shott.


Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet, och Jossan o Marcus var trötta så de gick och la sig, medans vi fyra andra gick ner till Stockholmskillarna i lägenheten nedanför.


Efter att vi varit på deras rum i kanske en timma gick vi ner mot hamnen och besökte robin hood och sedan the doors, och det blev en hel del dansande! Efter åt var vi så varma att vi gick och tog ett nattbad nere i havet.
Sjukt skönt!
Efter badet gick vi tillbaka till våran lägenhet och spelade kort och efter det åt vi nudlar.
Frammåt halv fem hördes den vanliga morgon bönen och efter det började det ljusna, och Carro o Anna hade somnat.
När det var ljust ute igen gick de sista killarna ner till sin lägenhet, och Jag och Elin gick o la oss och sov de tre timmarna som var kvar innan väckningen skulle ringa på morgonen.

Fredag 26/6



Vi fick reda på att Michael Jacksson hade dött, och vi tittade på nyheterna när vi åt frukost.
På stranden när vi käkade lunch spelade de en massa musik från honom och det kändes lite små konstigt att han va död, han e bara en som ska vara där lixom.


I havet var det så sjukt höga vågor att jag och Elin höll på att dränkas när vi badade.
Vågorna sköljde upp oss på land och jag andades in en massa saltvatten samtidigt som ja tappade bikiniöverdelen, och nästa våg sköljdes över mig och ja drog in ännu mera vatten, och sen kom en trejde våg innan jag kunde resa mig upp och försökte få på mig bikinin igen. Svin obehagligt va det!

På kvällen blev det fotbollsmatch hos Alexander, men det var tredje gången vi var där och det kändes som om han börjat tappa intresset för oss och var inte alls lika pratglad o trevlig längre utan sprang bara runt hos en massa andra.


Matchen va ganska tråkig i början - Jag är ju inte särskillt intresserad heller så den va snarare sjukt tråkig - men i slutet när sverige tog ikapp sig blev det ganska spännande, men england vann ju ändå, även om hela publiken klappade med under straffarna.

Efter att vi ätit gick vi runt lite bland basarerna och sedan gick vi hem och förberede oss för att gå ut mot robin hood och the doors igen.
Stockholmskillarna under hängde med, men på Robin Hood försvann plötsligt wille, och några fick gå och leta efter de fick gå och leta efter dem, och det slutade med att ingen av dem kom tillbaka så det var bara vi sex och två av killarna som dansade på the doors. När vi dansat oss genom svettiga gick vi hem för att sova.

Men när ja nästan somnat knackade det på dörren och det var Victor o Marcus som ville spela kort, så jag och Elin gick ner till dem och satt på deras balkong och spelade kort tills morgon bönen började, och då gick vi hem till oss för att få sova lite.

Lördag 27/6

Sista riktiga dagen, och vi började den med frukost och sedan stranden som vanligt.

Vi stannade ända tills sent på kvällen, typ halv sex, och på vägen hem stannade vi och käkade glass på donken!




Jag åt en "brownie" det var en brownie kaka med glass med topping, och vi hade besök av en jätte söt katt som poserade framför våra kameror.


Något brunare än när vi kom åt vi våran sista middag nere vid hamnen igen, och vi avslutade kvällen på balkongen och med att packa våra väskor.


Söndag 28/6

Vi gick upp ungefär som vanligt och packade det sista, och städa och diska. Vi flyttade över bäddsoffan till Jossans o Marcus rum, och sen tog vi ner bagaget för att checka ut.

När vi gjort det gick vi ner till stranden och fixade den slutgiltiga brännan. Mina axlar började flå och nu har jag två stora rosa fläckar på min rygg där en massa hud har försvuinnit.

Vi käkade lunch, och efter det gick vi och shoppade de sista sakerna, och sedan gick vi tillbaka till hotellet för att vänta på bussen som skulle köra oss till flyget.


På bussen sprutade Carro after sun överallt och när vi flummat ett tag så sov jag en halvtimma av de två timmar det tog. På flygplatsen var det jätte lång kö till incheckningen så vi stog där i hundra år, och sen gick vi och åt världens dyraste burger king hamburgare.

Sen blev det lite taxfreeshopping och sedan planet.
Flyget hem gick väldigt fort, jag läste det mesta av tiden, och så sov jag lite, och sen var det plötsligt dags att landa.
På flygplatsen var alla glada att vara hemma och när vi hämtat vårat bagade gick vi ut till våra föräldrar som stog och tog emot oss.
Jag började självklart grina när jag såg mamma, även om ja inte ens haft mycke hemlängtan alls.

Efter en massa solande, wet t-shirt competition, festande, underklädesfester, svett, bad, prutning och skratt är vi hemma igen, och jag längtar redan tillbaka! Nu har vi inget mer att se framemot, som vi haft det senaste halvåret...

Såhär ser min axel ut nu btw.

Hoppas ni haft en lika bra vecka som jag - och hoppas att ni är hälften så bruna som jag - I doubt it ;)

Kommentarer

Skriv en kommentar! :D

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din mail-adress: (syns bara för Tilda)

Din blogg:

Skriv din kommentar!

Trackback
RSS 2.0