Barnhäxor

God morgon!
Vaknade ganska tidigt som ni ser, och satte mig och läste GP.
Ser en artikel om barn som blir anklagade för att utöva häxkrafter, och därmed mördas och plågas. Blev helt fast och läste igenom  hela grejen. Det var helt galet!

Familjer som kanske råkar ut för en olycka eller ett dödsfall skyller det på sina barn och påpekar att de är häxor och har orsakat olyckan. Det är sedan familjemedlemmar, och ofta mamman som skadar sina barn för att de är rädda för att barnen ska döda dem oxå.
För att döda "häxbarnen" så slänger de dem i floden, begraver dem levande eller hugger ihjäl dem.Vissa råkar "bättre" ut och blir bara skadade med frätande syra, kokhett vatten eller knivhugg.

Det är i Afrika detta utspelar sig, och det är i flera länder! Ungefär hälften av befolkningen i många Afrikanska länder tror på häxkonst, och i Senegal var det 95% av de tillfrågade som trodde på häxkraft. Hur galet är inte det att så många människor kan tro på häxkraft och skylla det på sina barn?
Bara i Kongo-Kinshasas huvudstad är 20 000 barn beskyllda för att vara häxor.  

Det räcker altså inte med fattigdomen de lever med som gör att barnen svälter, utan nu ska de även döda sina barn för att de är "häxor"!? Det är helt sjukt, hur kan man göra så mot sina barn? Hur kan man ens tro att det var en son eller dotter som orsakade någon annans död eller en skada, älskar man inte sitt barn tillräckligt för att tro på det om det säger nej?


Kommentarer
Postat av: Katarina

Hej jag håller på med en skoluppgift om häxkraft i Afrika och jag undrar var du hittat din information, siffror och sånt speciellt.

/Katarina

2011-04-04 @ 12:20:27

Skriv en kommentar! :D

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din mail-adress: (syns bara för Tilda)

Din blogg:

Skriv din kommentar!

Trackback
RSS 2.0