Zante 2010

När jag vaknade på morgonen när vi skulle åka var jag så nervös att jag skakade. Jag blev skjutsad av pappa till Anna, och därifrån åkte vi hem till hennes mormor som skjutsade oss till Landvetter. Låter himla komplicerat men det var det faktiskt inte. Allt gick bra på flygplatsen och vi satte oss på espresso house och käkade lite mer frukost/lunch. Planet skulle gå tio över tolv, och dem började incheckningen i tid, så vi trodde att allt var lugnt.

Vi blev skjutsade med buss ut till planet eftersom det var ett lite mindre plan. När vi kommit fram till planet stannade bussen, men dem öppnade inte dörrarna. Efter ett tag sa dem till oss att högtalar systemet på planet inte fungerade. Dem kunde alltså inte prata med varandra eller ut i högtalarna i kabinen.
Vi fick vänta lite till, och sedan sa dem att vi fick åka tillbaka till flygplatsen och vänta medans de försökte fixa det.

Kanske en halvtimma senare åkte vi ut med bussen igen, och nu hade dem bytt plan. Vi fick ett plan som skulle gått till Barcelona, och dem fick istället ta vårat plan när det var lagat.
Flygresan dit tog lite mer än tre timmar och tiden flög fram. När vi gick ner för landning, och var såpass nära att man kunde se människor så börjar vi plötsligt stiga igen. Vi fattade ingenting och sedan säger kaptenen att det var en blockering på landningsbanan. Vi cirkulerar ett par varv till och sedan landar vi äntligen.
Vi väntade på bagaget och tog sedan en buss till Hotellet.

 Alla på bussen skulle till samma hotell, så när vi kom till hotellet stog vi i en kö och när vi kom fram till recdeptionen lämnade in våran lapp, fick våran nyckel och blev ledda till vårat rum. Jaha? tänkte jag. Det var den konstigaste incheckningen ever. I vanliga fall brukar dem ju säga vad som gäller på hotellet, alltså tider o så som till exempel utckeckning, och så brukar dem ju alltid kolla på passen, och ta dem över natten. Men nepp, inget sånt alls.

Vi gick till vårat rum som var väldigt litet, och så satt vi där lite och slappade. Sedan gick vi och hyrde ett safe deposit skåp och efter tog vi en promenad och kollade på staden, och köpte lite vatten. Sedan gick vi tillbaka till hotellet och gjorde middag på rummet.
Vi tröttnade direkt på den lilla spisen - det fanns två plattor, den ena en stor och den andra en jätte liten. Men båda reglerades med samma knapp, så när man satte på spisen och värmde vatten på den stora plattan så blev den lilla helt röd för att den blev så varm!
Efter middagen gjorde vi oss redo för utgång, och förfestade lite på balkongen.

Vi utforskade de flesta klubbarna, och märkte ganska snabbt vilka vi gillade mer än de andra.
Efter att vi dansat oss genomsvettiga gick vi ut och satte oss lite på gatan, plötsligt faller en stor reklam skyllt över våra ben, och anna får den på knät medans jag får den på foten. Bakom står ett par killar och stirrar dumt och skrattar. Dagen efter hade vi båda stora blåmärken där vi blivit träffade!

Dagen därpå låg vi vid poolen och slappade, och köpte melon som vi satt och käkade vid poolområdet. Fast jag tror inte riktigt dem gillade det, för dem kom fram till oss och sa att allt vi ville ha kunde vi köpa hos dem.

På kvällen gick vi ut för att käka middag, och vi fick smaka på hur påstridiga dem var när dem ville ha in oss på restaurangen. Helt galna var dem, och när man inte ville lyssna började dem kalla en "beautyful", eller så frågade dem vart man var ifrån och när man sa "sweden" så sa dem att "that's the best" som om det skulle göra att vi ville äta mer hos dem!

På kvällen gick vi ut och tog några drinkar, och så träffade vi några norrländska killar - första svenskarna, förutom alla som bodde på vårat hotell. (typ 80% var från england och 8% från italien, och resten var svenska, holländare eller serbier typ) Så vi hängde med dem under kvällen, och träffade på ett par göteborgstjejer oxå.
Vi avslutade kvällen med lite vatten och en cheesburgare på donken och där träffade vi världens sötaste tjejer. De var engelska, och den ena av dem blev förälskad i min klänning för att den glittrade, så hon frågade vart den var ifrån, och sedan när vi pratade vidare så trodde hon inte att vi fattade engelska bara för att vi var från sverige så hon började viffta med händerna och försöka visa vad hon menade, medans hennes kompis försökte säga till henne att vi faktiskt fattade.

Nästa dag gick vi ner till stranden, och tog med oss bröd och melon. Havet var sjukt varm, men väldigt långgrunt.
Man orkade inte gå ut såpass långt, att man inte bottnade utan jag stannade ungefär när et var till rumpan och satte mig ner istället.

Vi satte oss i skuggan under ett träd när vi skulle käka melonen, och där kryllade det av larver och små skalbaggar. De var överallt, och när vi skulle gå hittade jag över 20 på mig och min handduk.
Till middag fick vi ett erbjudande på tre drickor, förrätt och varmrätt för 11.90 Euro som vi körde på, men deras mat var ingen hitt. Jag käkade souvlaki som är ett grillspett och det var torrt och tråkigt.

Den kvällen tog vi en sväng till stranden för att förfesta där och vi stötte på ett par spanjorer som var lite väl på, och mest ville supa ner oss, så vi drog från dem och senare träffade vi på några serbier som vi satt och snackade ganska länge med.  När vi väl lämnade stranden och drog till klubbarna var klockan redan efter tre. Det blev en lång förfest kan man säga! Jag lyckades tappa bort mitt läppglans och min plånbok, men som tur var hade jag bara 5 euro där i!

Sedan flöt det på ungefär likadant under dagen med sol och bad. Städerskorna förövrigt var väldigt konstiga! Vi låg och sov ganska länge, och vaknade först vid elva, tolv. Så dem kom in och knackade på, och när dem såg att vi sov gick dem igen, sedan kom de tillbaka kanske en halvtimma senare när vi precis gått upp och käkade frukost på balkongen. Då kom dem in och tömde papperskorgen och svabbade golvet lite snabbt. En och en halv minut senare var dem borta. Efter det såg vi dem städa på balkongerna bredvid våra. Varför kunde dem inte tagit deras rum före våra? och varför kunde dem inte städa våran balkong, eller våran toa för den delen?


Jag minns knappt vilka kvällar vi gjorde vad på, men det innebar en hel del dans och en massa skratt, och sedan en kväll träffade vi ett par tjejer som bodde bredvid oss på hotellet.
Vi drog ut med dem och dansade.

I hela staden var det något slags utklädnings tema eller något, för varje kväll såg man stora gäng med folk som klätt ut sig. En kväll såg vi två tjejer som var sjuksköterskor, en kväll såg vi cowboys, en kväll ett gäng med hulahulakjolar, och en kväll ett par killar utklädda till avatars.

Vi drog ut med tjejerna på hotellet igen, och vi hamnade på en karaoke klubb där vi satte upp oss på att sjunga "I love rock'n'roll" och efter en hel evighet av andra låtar blev det våran tur. Jag hade ont i halsen från föregående kväll, och efter sjungande blev det ännu värre så jag kunde knappt prata.

Så var det den sista dagen, och vi låg på stranden och solade och även på kvällen käkade vi nere vid stranden.

Vi satt i baren på hotellet och förfestade, vi fick ett erbjudande om hur många drinkar vi hann dricka under en timma för 10 euro. Efter det drog vi ut med tjejerna från hotellet igen, och vi dansade ett tag, men sedan drog jag och anna iväg, och när vi satt på gatan för att vila lite kom ett par små pojkar fram. De ville sälja självlysande armband och var så galet söta. De kramade oss och vill inte gå, och jag blev typ helt kär i dem, men jag fattar inte föräldrarna som utnyttjar sina barn så. De var jätte små och var ute vid fyra på natten lixom! 
När vi skulle gå hem, runt halv sju åp morgonen körde en sopbilförbi oss och sprutade någon vättsna på oss, det var jätte läskigt! Sedan kom vi alltså hem, och trotts att det stog utcheckning 12 på våra papper så sa hon i baren på hotellet att det var utcheckning halv elva, så det blev två timmars sömn för oss, och sedan la vi oss vid poolen och försökte sova lite mer.
Men det gick såklart inte för mig, för jag kan ju inte somna vartsomhelst, men jag tror anna sov lite i alla fall! Sedan när bussen kom fem över tre så fick inte alla som skulle med plats, så några fick ta en annan buss efter en hel massa tjaft.

Flygplatsen var liten och tråkig, och när vi äntligen kommit på planet så sägert plötsligt kaptenen. "Vi har tyvärr problem med att stänga trapporna". Nu får vi byta plan igen tänkte jag, men det löste sig, och vi lyfte kanske en halvtimma försent.


Kommentarer

Skriv en kommentar! :D

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din mail-adress: (syns bara för Tilda)

Din blogg:

Skriv din kommentar!

Trackback
RSS 2.0